tirsdag 9. juni 2009

Uppifrånochner-kofta...

Jeg har meldt meg på en ny KAL hos Tant Kofta, der vi strikker Uppifrånochner-kofta. Den startet på søndag, og har blitt den reneste folkebevegelsen i Sverige, der stadig flere melder seg på. En blant fansen har også opprettet en egen Ravelry-gruppe, der medlemmene strøymer til.

Jeg har strikket på denne måten, ovenfra og ned, et par ganger tidligere, blant annet på Garter Yoke cardiganen, men tenkte jeg alltids kunne plukke opp noen nye tips og tricks. Og det har jeg gjort allerede, det er alltid noe nytt å lære. Tant Kofta er veldig pedagisisk, og strør rundhåndet ut gode råd og erfaringer.Hadde absolutt tenkt å bruke garn fra arkivet - men fant ikke noe der (utrolig nok...) som inspirerte meg nok til å ville gjennomføre prosjektet. Inspirasjon er viktig, så jeg fant nytt, fint garn, 123 Luna Wool fra 123knit.com. Det var fargene som avgjorde valget - aquagrønn, oceanblå, himmelblå og sølvblå. De er riktignok mer grønne enn blå, men grønt er flott, og i garnkurven fant jeg noen nøster Noro Kureyon som matchet perfekt og kanskje også får bli med. Garnet er entrådet og litt primitivt, løst spunnet og med ujevn tykkelse, og rett som det er ryker det, og da blir det hull i koftan. Det blir i det hele tatt et litt humpete og ujevnt resultat. Men garnet er sjarmerende og vakkert - og billig - så jeg strikker i vei. Tror dette kan bli en deilig jakke jeg kan slenge på meg hjemme, og som passer perfekt til jeans.

Dette var ikke helt planlagt. Og jeg som skulle gjøre ferdig alle UFO-ene mine i sommer!!?? I stedet regner jeg med å bli en racer på Uppifrånochned, og det er heller ikke å forakte.

14 kommentarer:

 1. Er det en tidsbegrænset KAL ? Ellers tror jeg da godt jeg kunne tænke mig at være med også. Jeg elsker at strikke oppefra og ned:-)

  SvarSlett
 2. Visst är det härligt att så många gör "samma" kofta. Jag tror det måsta vara närmare 100 personer nu. Det är första KAL för mig och det är spännande.

  SvarSlett
 3. Hej! Vad vackra de blå tonerna är tillsammans. Det kommer att blir en bra kofta till jeans.Snyggt med den lilla uppläggningsranden uppe vid halsen.
  Hej fr. Koftan

  SvarSlett
 4. Så fine farger!!! Jeg begynte på ei grønn jakke i går, men blir ikke enig med meg sjøl om at det blir noe fint. Diskuterer med meg sjøl hele tida ;)

  SvarSlett
 5. Det blir spennende å følge med på dette prosjektet - jeg er en stor fan av ovenfra-og-ned selv. Ferdigstillelse av UFOer er jo mer en vinteraktivitet, så jeg syns du skal strikke på koftan med god samvittighet!

  SvarSlett
 6. Nydelige farger på garnet, denne blir nok vakker! Takk for link, der var det mye tips å lese og ta med seg. Jeg er blitt veldig glad i disse ovenfra og ned prosjektene, kanskje det er derfor min nedenfra og opp jakke tar så utrolig lang tid hehe. Gøy å være med på KAl hvis man er litt aktiv, man blir "kjent" med masse nye folk og finner masse nye fine blogger. Gleder meg til å se når du har kommer litt lenger på jakken, tror som sagt dette blir flott. Jeg starter ikke noe nytt før jakke og sjal er fedig - bestemt og sta hehe. Ønsker meg virkelig de ferdige produktene så da får jeg ta med meg utfordringene for å få de ferdig også :-)

  SvarSlett
 7. Det kommer att bli väldigt fint - vilka härliga färger!

  SvarSlett
 8. Ikke så rart at vi er opptatt av været sier nå jeg, med de få månedene vi skal presse inn sommerbrun hud, sommerferie, grilling, hageblomstring, besøk på stranda, maling av hus, oljing av terasse, polering av biler, hvitvin med jordbær på terassen - pust - og alt det andre :-) Og jeg kan fortelle deg jeg - når rogna har mye bær blir det MYE snø !!! Så nå vil jeg ha sol og sommer!!!!

  SvarSlett
 9. Nydelige farger. Og kanskje jeg også burde prøve meg på en jakke?

  Stakkars Huldra, dro hun med seg noe av været? Her er det fortsatt iskaldt og grått, så det er mer å ta av.

  Mønsterlinken til den genseren ligger litt lengre ned i bloggen. Det hvor jeg startet genseren. Jeg forandret bare bittelitt. Ermene bl.a. og så la jeg til en hullbord. Den var kjempeenkel og gikk over bare to omg. Er du interessert så kan jeg jo skrive den ned til deg.

  SvarSlett
 10. Gleder meg til å se fremgangen på denne! Helt nydelige farger du har valgt!

  SvarSlett
 11. Vilka härliga färger! Men att du inte hade garn hemma...?!

  SvarSlett
 12. Nei, nå har du lurt meg med på enda en KAL, gitt! Uff, så vondt jeg har det *akk, drama*
  Jeg har garnet, og har tenkt på det lenge at jeg har lyst til å strikke en ovenfra og ned genser og så får jeg opplæring! Sett på maken - tusen takk :D

  SvarSlett
 13. Hei!
  Jeg har også begynt på den KAL nå, fint at du viste vei. Jeg har aldri strikket en ovenfra og ned jakke og dette er jo en kjempesjanse. Nydelig sammensetning du har på din jakke. :-)

  SvarSlett
 14. Skulle ønske jeg hadde overskudd til å begynne på en slik jakke. Den ser veldig flott ut, nydelige farger.
  Jeg har også strikket ovenfra og ned på noen barnejakker, men aldri til meg selv. Det er egentlig ganske greit å avpasse størrelsen når man strikker ovenfra og ned.
  Lykke til med prosjektet, det skal bli gøy å se den ferdig.

  SvarSlett