torsdag 25. juni 2009

Uppifrånochner igjen...

Sånn ser min Uppifrånochner-kofta ut akkurat nå. Jeg er virkelig litt usikker på den koftan. Jeg liker fargene, jeg liker garnet, jeg liker fasongen, men det er jo plent umulig å få den til å passe. Hvis jeg må rekke opp flere ganger nå, tror jeg nesten at jeg legger meg ned og gråter. Jeg vil ha den litt stor - jeg har nok av kroppsnære jakker og trenger en som jeg kan ha utenpå plagg som er litt videre enn en t-skjorte, som skjorter og tunikaer, uten at de blir helt flattrykte under jakka. Samtidig bør den jo sitte pent, og ikke henge og slenge...


Oooops...Bildene er tatt med blitz, i nattens mulm og mørke, så fargene blir deretter. Og selvportretter er ikke lett! Ifølge Frk. Badegakk er det ikke meningen at man skal ta bilde av seg selv på strak arm, og jeg tror bestemt hun har rett. Proporsjonene blir liksom litt merkelige...


(...og hvis du lurer på om det første bildet er tatt på do, er svaret ja, for det er jo der speilet er!)Dattera følger med på bloggen min fra sidelinja - det kan jo hende det dukker opp noe interessant. Sist hun var hjemme, satt jeg og strikket på koftan. Hun kjente den igjen fra bloggen, husket ikke navnet på Uppifrån-och-ner-koftan - og lurte på om dette var Opp-og-ned-på-vranga-genseren min. Og ja, den har faktisk vært litt vrang for meg. Men teoretisk sett liker jeg den jo veldig godt. Jeg strikker i vei og håper det beste! Som oftest når jeg strikker, faller brikkene på plass helt av seg selv, og det satser jeg på her også - for jeg vil ha min Oppognedpåvranga!

11 kommentarer:

 1. Synes den var flott jeg!
  Nydelige farger.
  Hvis du ønsker mer vidde så kan du jo kanskje øke i sidene?

  SvarSlett
 2. Jeg synes også at jakka ser flott ut. Fine farger og så langt synes jeg at den sitter bra? Men som kjent smaken er som baken;-)Jeg greier ikke å strikke så mye når det blir så varmt som nå, men håper å ta igjen når gråværet melder seg.
  Kos deg i sola!!

  SvarSlett
 3. A., jeg sliter også med denne jakke. Vet ikke hvorfor, det skulle jo være så enkelt - og det var vel derfor vi ble, ikke sant?
  Fra mitt ståsted - men husk det er du som virkelig ser den, jeg ser bare noen utrolig dårlige nattebilder, he, he - så ser det ut som det er litt mye "stoff" 5-10 cm. over ermehulen og ned; som om det er litt for mye rom der. Stemmer det?
  Tant Kofta har som jeg skjønner det fått veldig mange spørsmål så kanskje det er din tur til å spørre nå?

  SvarSlett
 4. Jeg syns den ser flott ut jeg, utifra bildene :-) Men, nå liker jo jeg jakker som ikke er for vide, så kanskje jeg ikke skal bedømme.. Men som Juni sier, kanskje du kan øke i sidene, slik at den blir litt videre?

  Uansett, ikke gi deg, den blir flott når den er ferdig!

  Ha en fortsatt flott sommerdag :-)

  SvarSlett
 5. Liknande bilder kommer på min blog snart :-) Först försökte jag få åttaåringen att ta, men de blev suddiga :-)

  den kommer bli najs, koftan!

  SvarSlett
 6. Jeg skjønner hva du mener, når du beskriver hvordan du vil ha den. Jeg synes det er utfordrende å få strikkeplagg til meg selv slik jeg vil ha de. Derfor ender det ofte med at de ikke blir brukt... desverre.
  Til tross for blitsbilder så synes jeg at fargene ser flotte ut, og der er fin fasong på kofta.
  Håper du lykkes!

  Og nei; vi har desverre ikke like fint vær som dere nå. Men det er meldt bedre;)

  SvarSlett
 7. Vel fargene du har valgt er iallefall råfine! Det er ikke lett å få det akkurat slik man vil, men all opprekkingen er helt sikkert verd det når den er ferdig og sitter som et skudd :-) Hehe, slike selvtatte på armlengdes avstand do bilder har vi nok alle innimellom, vi har jo ikke tid til å vente til noen kan komme å ta bilde av oss :-) Jeg sitter her så glad og fornøyd nå - jeg har fått til årets største kjøpestoppsprekk:- YES - det føles godt!!

  SvarSlett
 8. Den blir veldig fin! Det lønner seg alltid å rekke litt opp igjen hvis man ikke er heelt fornøyd med passformen, men det er kjedelig å gjøre det. hvis du syns den blir for smal i passformen, kan du jo øke litt i sidene. Det er ofte ikke mange maskene som skal til :)

  SvarSlett
 9. Håll ut, det blir bra i slutändan. Jag provar efter vart och vartannat varv för att se så det inte blir så hemskt fel som det blev när jag repade upp nästan allt.

  SvarSlett
 10. Hej!
  Vad tråkigt att du kämpar så. Jag tycker den ser bra ut. Vad är det som du inte får till? Jag tycker ökningen vid bysten har blivit jättebra. men du är en skicklig stickerka och då ökar kraven.
  Många hälsningar från Koftan

  SvarSlett
 11. Jeg synes "Uppifrån-och-ner-koftan" ser veldig fin ut. Å rekke opp er ikke gøy, uansett om det er et stort eller lite prosjekt.
  Flotte farger, ønsker deg en god helg videre :)

  SvarSlett