fredag 19. juni 2009

Jeg gjorde som Ruth sa…

Da jeg skrev om det vakre garnet fra Chili Gredelin, skrev Ruth i kommentarfeltet at jeg måtte forte meg å strikke med det sånn at hun fikk vite hvordan det var.

Og det gjorde jeg. Jeg gjorde som Ruth sa. Jeg har lenge hatt lyst til å strikke disse sokkene - Embossed Leaves Socks - fra denne boken. Jeg kjøpte garnet med tanke på dette, uten å sjekke garnlengden, strikkefastheten eller noen ting. Men litt flaks skal man jo ha. Jeg har aldri strikket bladmønster før, og trodde det skulle være vrient, det var det absolutt ikke, bare morsomt.

Chili Gredelin har ulike sokkegarn, dette er den typen som heter Marilyn. ”Marilyn är ett sockgarn för finsmakare. Det består av 60% extra fin merino för mjukhet, 10% silke och 15% bambu för lyster och lenhet, och 15% nylon för styrka och tålighet,” står det å lese på nettsidene deres. Denne fargen heter Pearl Island – men det varierer veldig hva de har for salg i nettbutikken. Og det er jo nettopp litt av sjarmen, syns jeg.Allerede da jeg nøstet det – for hånd, jeg liker ikke nøstemaskiner - merket jeg at dette er det mykeste garnet jeg noen gang har hatt. Det er en nytelse å se på, en nytelse å strikke med og resultatet blir også delikat – vakre fargeoverganger, akkurat passe blankt og maskene glir fint i hverandre så det ser jevnere ut enn det pleier å gjøre når jeg strikker. Selv om garnet er mykt som smør, kommer maskemønsteret fint og tydelig frem.

Det må bli terningkast 6 her.

En helt annen diskusjon er det, om disse sokkene er fire-fem-seks ganger mer verdt enn de sokkene jeg vanligvis strikker i Sisu, Arwetta eller Regia? Hmm, jeg tror nesten det… Det føles i hvert fall sånn akkurat nå. Men tør jeg bruke dem? Har jeg hjerte til å slite på dem? Eller må jeg rett og slett sitte med bena høyt på en stol og bare beundre dem? Jeg tror det må bli søndagssokker. Jeg vil at de skal vare leeeenge…

12 kommentarer:

 1. Godt å høre at det i hvertfall er noen som gjør som jeg sier. ;)

  Garnet høres nydelig ut. Jeg er i ferd med å strikke sokker jeg også i bambus/ull. Helt herlig.

  Ha en super helg da.

  SvarSlett
 2. Lekre sokker! Nå fikk jeg også lyst på sånn garn!!!!!=P

  SvarSlett
 3. Nydelige sokker altså. Og moro med nytt garn.

  SvarSlett
 4. He, he, du frister flere med det vakre garnet, du ;D
  Nydelige sokker og så flott med det garnet som ikke er så melert (i motsetning til det jeg kjøpte).
  Sengesokker, har du ikke hørt om det? Men da må du vente til høsten/vinteren. I mellomtiden kan du træ dem over to flasker og pynte stua med dem. Det er jo kunst.

  SvarSlett
 5. Så lekre sokker!! Du får bruke dem som nattsokker, og skifte rett over til noen med ragg når bena når gulvet!!!
  Eller til å ha på under et pledd på en regnværsdag, som i dag. her regner det, og vi skal på konsert i kveld. Krysser fingrene for solskinnsvær i kveld.
  God helg, Anne.

  SvarSlett
 6. Garnet ser nydelig ut. Må nok prøve å bestille noe derfra en gang.... Mønsteret på sokkene ser veldig avansert ut. Lekkert garn og fint mønster må jo bli bra. Ha en god helg.

  SvarSlett
 7. Uten tvil: dette må være sokker for de store begivenheter, med beina på en puff. Nydelige.

  SvarSlett
 8. Kjempefine sokker!
  Jeg har enda ikke kommet meg til å strikke noen andre sokker en de vanlige "raggsokkarna"men ååå hva jeg får lyst til det når jeg er innom blogger som dette.
  Ha en fortsatt god helg!

  SvarSlett
 9. Sådana vackra sockar tål att beundras. Tycker du ska hålla fötterna högt och kika på dem medan du stickar vidare på något annat.

  SvarSlett
 10. Jeg har vært inne på "butikken" og siklet litt på garn jeg også. De har jo utrolig mye lekkert der, men som du sier, prisen er ganske luksusbetont den med. Men med den blandingen så burde jo sokkene tåle en støyt.

  Kanskje man kan ha dem til "finsokker"? I veldig gamle dager da jeg var barn hadde vi "fiiiintøy". Det var bare til ekstra fine dager. Man skal ha noen av dem også iblant. ;)

  SvarSlett
 11. Dette garnet høres deilig ut!

  Noen ganger er det greit å kunne ta på seg noe annet enn de vanlige sokkene, for noen dager trenger man noe ekstra; spar dem til slike dager er mitt tips.

  Nydelig mønster også!

  SvarSlett
 12. Sokkene er et kunstverk - og det garnet frister...

  En belønning for å gjøre ferdig ufo´er - eller når man ellers føler for å gjøre stas på seg selv:-)

  Ikke så lett å glemme sånne fine sokker, nei.

  En fin kveld ønsker jeg deg!

  SvarSlett