torsdag 4. juni 2009

Gjest på bloggen – og litt om gym og friminutt...

Dette er Sønnen, fotballspilleren, snart 19 år og bare en muntlig eksamen fra å ha gjennomført tretten års skolegang i finfin stil. Etter første skoleuke, altså for snart tretten år siden, spurte læreren hva elevene likte best på skolen. - Gym og friminutt, svarte Poden – og det gjelder fortsatt.


Sønnen valgte idrettslinja på videregående, så for ham er gym og idrettsfag en del av det daglige arbeid, i tillegg til de vanlige skolefagene. Jeg syns han har vært flink til å finne balanse i livet, sin unge alder til tross, mellom arbeid og lek - påkobling og avkobling - gym og friminutt. Her er Sønnen på snøhuletur med klassen – i det han planter flagget på Nordpolen – eh, på et fjell i Hemsedal, var det visst.

I tillegg til skolearbeid og trening, maler han miniatyrer. Du må dobbeltklikke for å se ordentlig. I det siste har han også begynt å fotografere dem. Det er ikke bare strikkere og hagedamer som lever et eget liv på nettet – miniatyrmalerne gjør også det. Der lærer de av hverandre – utveksler gode råd og tricks om å lage, male og fotografere modellene sine, og etterpå backer de hverandre opp og gir hverandre ros, akkurat som i strikkeland. Poden har lært alt han kan om foto via nettet, og læringskurven har vært bratt.


Det tar timevis å male hver eneste en av disse flotte modellene, og det er smått, hver figur er kortere enn en fyrstikk. Jeg forstår ikke hvordan han får det til – de er så fine! (På den annen side forstår sikkert ikke Sønnen hvordan jeg strikker sokker heller?) Her er han eksperten – her kan han sitte i timevis og kose seg og glemmer alt annet, som å gjøre lekser, spise og sove. Jeg unner virkelig alle å ha ett, eller gjerne flere, områder i livet hvor de kan finne flyten og kjenne gleden over å skape og lykkes og mestre. Det er de magiske øyeblikkene vi lever for.

4 kommentarer:

 1. Forstår godt at du er stolt av sønnen din. :-)

  SvarSlett
 2. Det låter inte helt olikt stickning måste jag säga ;-)

  Fin son du har!

  /J

  SvarSlett
 3. Flott kar den gutten. Spennende hva han tenker å gjøre til høsten. Forresten, jeg tror jeg foretrekker strikking, selv med tynne pinner. Den malinga blir litt knuslete, men du verden så flott.

  SvarSlett
 4. Jeg er superimponert, jøss disse miniatyrene var flotte! Å sitte å male på noe som er så lite må jo være skikkelig vanskelig, bruker han lupe kanskje? Det er deilig å ha en hobby der hvor man kan legge hele livet på vent for noen timer og bare nyte. Slik hadde jeg det med porselensmalingen, skikkelig avstressende. Ser ut som det er en flott gutt du har, skjønner godt at du er stolt! Ja vi er nok ikke bare strikkebloggere her i bloggland hehe. Mange forskjellige hobbyer er nok representert - og det er jo kjempeflott.

  SvarSlett