mandag 1. juni 2009

Den ville hagen…

Etter hagevandringen i går smatt jeg ut en tur, til det store friområdet som ligger midt mellom alle husene her på boligfeltet i skogen. I skogen rundt omkring er det mest lyng og bartrær, lite blomster og åpne flater. På friområdet er det helt annerledes – da det ble bygd ut her, ble det kjørt på ny masse og delvis opparbeidet med gangvei og lekeplass, og her vokser det helt andre ting. Diverse løvtrær, villbringebær og masse markblomster, brennesle og buskas.


Men det er mer. Det er ikke lov å dumpe hageavfall her, men noen har tydeligvis gjort det likevel, eller i hvert fall satt ut planter som de ikke har hatt plass til i hagen. Her er epletreet jeg skrev om her, et halvvilt, sjarmerende lite tre med vakre blomster, og i dag oppdaget jeg et til av samme sorten. Epleblomster må nytes i storformat, så dobbeltklikk på bildene. Ikke akkurat Fruktblomstringen i Hardanger, men Fruktblomstringen i den ville hagen i skogen er heller ikke å forakte. Man må jo glede seg over det man har!

Og jeg er like spent hvert år: Blir det noe bringebær? For i tillegg til villbringebæren som kommer trofast igjen år etter år, er det store, fine hagebringebær her. Litt pussig at den kommer igjen så fint, den får jo overhodet ikke noe stell, men kanskje den liker det best slik? Kanskje gjødsling og tynning og oppbinding av bringebærhekken i villahagen er til ingen nytte??? Ikke vet jeg, men her er i hvert fall bringebærblomstring i år også. Da må nok Annepålandet ut med bærspannet senere i sommer, for jeg er veldig glad i bringebær. Bedre enn multer, syns jeg, og mye lettere å få tak i.


Og her er til og med en urtehage i miniatyr! Gressløken er i hvert fall på plass – to store, flotte tuer i full blomst. Nå bør vel ikke gressløken blomstre om man skal spise den, men vakkert er det!

Ja, den som leter, den finner. Og dermed ble det en liten hagevandring i den ville hagen også.

7 kommentarer:

 1. Nydelige bilder! Epletre i blomst er bare så flott, jeg skulle ønske jeg hadde et med skikkelig gode epler på. Jeg har et slikt villbringebær område rett nede i skråningen for hagen og der er jeg hver høst. Rørte bringebær er GODT! Jeg har aldri sett gressløk i blomst, den var virkelig flott! Blomstrer all gressløk tro... Åh jeg blir så inspirert av alle blomsterbilder, lurer på om det hjelper å bruke grønnmaling på hendene - da blir de jo grønne :-) Nyt sommerdagen!

  SvarSlett
 2. Så kjekt da, med litt hage utenfor hagen. Det er utrolig hva man blir oppmerksom på når en går og snuser med kamera klart.

  SvarSlett
 3. Så vackert med alla blommor på våren och försommaren!

  SvarSlett
 4. Så vackra bilder. Visst är det så underbart att man tror man ska sprica av livsglädje sådana här dagar.

  SvarSlett
 5. Herlig å ha et slikt nærområdet.

  SvarSlett
 6. Fikk veldig lyst på nyrørt bringebær....;-) Må vel vente litt på det - flotte bilder!

  SvarSlett
 7. jeg er så svak for gamle overvokste hager, og dette hørtes litt slik ut, selvom det vel egentlig ikke er det. godt er det i allefall at det finnes friommeråder med noe mer enn gressbakke og fotballmål.

  Hjemme hos foreldrene mine vokser det viltvoksende hagebær rundt ett gammelt uthus. De får ikke stell, men det kommer godt med bær (av og til er det praktisk med leirjord). Eneste er jo at det er no herk å plukke da, med brennesle og gamle stikkete grener mm. Men pytt, det finnes ikke noe bedre enn solvarm bringebær :D

  SvarSlett