mandag 2. januar 2012

2011 - en slags bildekavalkade... (del I)

Skal vi se, hva skjedde i 2011 da? Året gikk så fort. Godt man har noen bilder som kan friske på hukommelsen. Her er noe av det jeg husker fra året som gikk:

Januar


Det var kaldt, og det snødde og det snødde. Men er man hund, må man ut og lufte seg uansett. Tinka, fem mnd., i hjemmestrikket genser. Den vokste hun fra ganske fort. Akk ja, det er et hundeliv...


Det snødde og det snødde, og hele verden var blå. Hver dag gikk vi på tur til badevannet vårt, som er skøytevann om vinteren, men i januar var det bare masse snø der.


All denne turingen førte til at det ble mindre strikking, men et par sokker rakk man jo alltids. I garn jeg hadde farget selv, med konditorfarge. Er veldig fornøyd med de sokkene, faktisk! Og over førti damer melde seg på julegavesamstrikk dette året.

Februar


Februar gikk fryktelig fort. I Oslo var det VM på ski, det var fortsatt kaldt og mye snø. Og vi gikk og vi gikk på tur, her på nattlig utflukt i ny puddersnø - helt greit hundeliv, syntes Tinka.


Det var mye fint vær, og sånn ser tjernet vårt ut på en solskinnsdag i februar. Det er sannelig et vakkert land vi bor i!


Jeg strikket og jeg strikket på Beatnik-genseren. Jeg sliter fortsatt med den ***s genseren... Planen er selvfølgelig å få den ferdig i 2012, den tar altfor stor plass i strikkekurven.

Mars


I mars fylte jeg femti og fikk bløtkake med selburose og strikkepinner. Fineste bløtkaka jeg har sett/fått/spist!


Tjernet vårt forsvant helt under all snøen. Vi trodde aldri vinteren skulle ta slutt...


... og Tinka fant seg en solstripe fra vinduet og drømte om vår.


Og så startet jeg sokkeskole, som fortsatte utover i april.

April


I april gikk jeg på kurs i husflidslaget og lærte brikkevev. Det var utrolig morsomt, det vil jeg gjøre mer av!


Jeg la ut oppskriften på Annepålandets Mitts. Det er morsomt å se at så mange av dere har strikket dem. Og at det er en nyttig ting, kan ingen komme fra - jeg har flere par og bruker dem hele tiden.


I påsken strikket jeg et par gule sokker - en historisk begivenhet siden det er det eneste gule jeg har strikket på årevis. Skjønner ikke det - gult som er så kult, en humørfarge. Mer gult i 2012!


Ja, og så gikk vi jo på tur da, såklart, flere ganger om dagen. Og så kom våren!!! Og vi som hadde trodd at vinteren skulle vare evig, men neida. Når våren først hadde bestemt seg, gikk det fort.


Mai


Kom mai, du skjønne milde, gjør skogen atter grønn! I mai lot vi oss beruse av våren. Det var så vidunderlig deilig og grønt - etter en lang og kald vinter var det akkurat hva vi trengte. Dattera var russ. Ellers var det ganske stille her på bloggen - vi var mest ute.


2011 var det store hvitveisåret. Begynnelsen av mai var varm og fin - det beste været denne våren/sommeren. 


Tinka, ni mnd., midt i sin aller første vår. Den smakte godt! Tinka elsket våren, og badet i tjernet hver dag.


I slutten av mai dro jeg på jentetur til Hellas. Jeg tror nesten mai var den beste måneden dette året. 

Juni


Første helgen i juni kom sommeren for fullt. At den forsvant nesten like fort som den kom, er en helt annen historie. Og sånn ser tjernet vårt ut i sommersol. 


Tinka i blomsterenga, blant kattøye og smørblomster. Det er nok ikke blomstene hun snuser på, hun er på utkikk etter bier.


Jeg var på strikketreff hos Projo - en historisk begivenhet ettersom jeg i grunnen er en ganske asosial strikker. Utrolig hyggelig, mange flotte damer og strålende vær. Håper på strikketreff i 2012 også.


I juni fikk jeg ferdig det fjongeste par sokker jeg har strikket til dags dato - Pinneguris jernverksokker52 Pair Plungen som jeg hadde deltatt i, ble avsluttet. Jeg rakk ikke 52 par, men var godt fornøyd med de 29 parene jeg fullførte.


Og plutselig fikk jeg det for meg at jeg skulle hekle opp alt bomullsgarnet mitt - det resulterte i et lass med grytekluter i løpet av sommeren. Dattera flyttet hjem, etter tre år på skigymnas - det var koselig for mor. Hun ville også hekle grytekluter - og her er vi i full sving. Jeg ble forresten ikke ferdig med det bomullsgarnet...


Har dere sovnet? Resten - siste halvår - kommer en annen gang. God tirsdag!

13 kommentarer:

 1. Godt Nytt År og takk for utrolig mange koselige stunder på bloggen din. Morsom oppsummering av året som har gått, gleder meg til resten.

  SvarSlett
 2. Flott kavalkade og koselige minner og tilbakeblikk.
  Og du, DEN kaka, ja den tar virkelig kaka! Stilig!!!

  SvarSlett
 3. Flot billedekavalkade.
  Ønsker dig et godt nytår :)

  SvarSlett
 4. Hyggelig årskavalkade med mye annet enn strikking!

  SvarSlett
 5. Så herlige bilder fra 2011.
  Koselig å mimre slik.
  Klem Tone

  SvarSlett
 6. Sovnet slett ikke, det var en hyggelig halvårskavalkade :-)

  SvarSlett
 7. Tinka er så søt :) En fin kavalkade!

  SvarSlett
 8. For en nyyydelig årskavalkade. hundeelsker som jeg er, elsket jeg at den nydelige hunden er på så mange av bildene:) har cavalier selv som er tricolor;)

  SvarSlett
 9. Flotte bilder, og hyggelig halvårskavalkade :-)

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 10. Wow; jeg elsker fargen på det knallblå bomullsgarnet!! Hva slags garn er det?

  SvarSlett
 11. Gjestal Baby Bomull. Kjøpt på Bogerud.

  SvarSlett
 12. Godt nyttår Anne!
  Og for en flott julekavalkade!!! Nå har jeg hygget meg igjennom et 1/2 år, og gleder meg til de neste mnd du skal vise frem....

  SvarSlett
 13. Så kjekk kavalkade! Det skal eg og ha! - Til neste år da :O) Iår har eg berre bilder av strikk og hekling, og lite anna :O) Lykke til med alle ufoer, og oppstrikking! Eg og har slutta å kjøpe garn, likevel befant eg meg igår på husfliden, for eg "skal berre" strikke nokre vottar til :D Fortsatt god helg!

  SvarSlett