fredag 6. januar 2012

2011 - mer bildekavalkade... (del 2)

Her kommer resten av bildekavalkaden fra 2011, fortsettelsen på forrige innlegg.

Juli

Juli begynte tøft, fortsatte fint, og endte tragisk.


På tampen av juni ble Dattera kneoperert. Første uka i juli ble tilbragt i horisontalen, med bandasjer, smerter og isposer. Tinka trøstet etter beste evne. Heldigvis gikk det raskt fremover, og nå, i 2012, er hun nesten god som ny.


Vi gikk ofte til tjernet, og etter å ha fanget rumpetroll hele forsommeren, lærte Tinka seg å svømme. Men prøv å ta bilder av en hund som svømmer... Så her er et bilde av nøkkeroser i stedet.


Så dro vi på ferie til Bornholm, Gemalen og jeg. Det er dejligt å være norsk i Danmark, selv om det regner. Det er så mye å finne på på Bornholm at været spiller mindre rolle. Et besøk på Erichsens Gaard anbefales på det varmeste når man først er på Bornholm. Kanskje jeg burde lage et eget innlegg om alt det fine vi så der.


Vi hadde til og med noen timer med sol, som ble tilbragt på stranden. Bornholm er virkelig en perle.


Vi kom hjem 21. juli. Resten av juli ble, som alle vet, veldig veldig trist for vårt lille land.


En rose til alle de som sørger, de er ofte i våre tanker.

August


Jeg heklet grytekluter hele sommeren, og i august var det gryteklutuke her på bloggen. Det ble rent trivelig - stort besøk og mange koselige kommentarer. Flere hev seg på og viste frem nye og gamle gryteklutskatter.


Og vips, så hadde vi startet en gryteklutbyttering, som varte utover høsten. Morsomt! Takk til alle dere som var med på den!


Deretter en miniferie på familiehytta i Vestfold. Mest regn - og litt sol. Alt i alt var det mye regn denne sommeren, ingen tvil om det. 


Men det er sannelig finest når sola skinner!


Rett etterpå fylte Tinka ett år. Her slapper hun av - under madrassen. Hun er hele familiens sukkerklump, den bikkja!


Og så kom høsten.

September


Og så dro hele familien på tur til New York. Vi ble noen dager forsinket av orkanen Irene, som herjet på USAs østkyst. Her en oversikt, tatt fra Top of the Rock (Rockefeller Building - 70 etasjer høyt), by The Daughter.


Det ble en ferie spekket av inntrykk. Ingen av oss ble helt ferdige med New York, vi vil tilbake og se mer.
Det første som skjedde da vi kom hjem, var at Sønnen flyttet hjemmefra. Han er voksen nå.


Jeg begynte på fotokurs, og prøvde febrilsk å lære meg om lukker og blender og hvitbalanse. Jeg er visst litt tungnem... Her var tema "Arktektur" - og for ikke-Osloborgere: Dette er Grünerløkka studenthus på Kuba, også kalt Siloen, et kjent landemerke langs Akerselva. Det er faktisk 18 etasjer høyt, ganske mye til Oslo å være - og et yndet fotomotiv for elever på fotokurs...


Høsten bød på vakre farger og fine turer i skog og mark. Og Tinka ble aldri ferdig med  å bade i tjernet.


På håndarbeidsfronten: Jeg begynte på et lappeteppe, som jeg beregnet ville ta ca hundre år å ferdigstille. Kanskje mer, vil jeg si i ettertid, ettersom fremdriften en veeeeldig langsom.

Oktober


I oktober var vi en tur i London, hele familien. Fin by, London!


Fotokurset fortsatte. Mor eksperimenterte og Dattera var modell. Eksponering er ikke lett, gitt...


Ellers skjedde det egentlig ikke så mye i oktober. Vi gikk og vi gikk på tur, fortsatt. Ved tjernet sang alt på siste verset før vinteren - rumpetrollene var forlengst vekk, badegjestene likeså, løvet falt og nøkkerosene hadde visnet.

November


Gryteklutytteringen ble avsluttet - i fin stil. Her er gryteklutene jeg fikk, tusen takk nok en gang!


Over til votter. Først var det møte i Enslige Votters Forening - også kjent som opprydding i strikkekurven. Opptil flere par votter ble ferdigstilt. Men så stoppet prosjektet litt opp, liksom.


I stedet strikket jeg et hel haug med varme julegavesokker.


Resten av november forsvant i en fei. Kjære Mor fylte 80 år, og vi hadde stort familieselskap. Utrolig koselig, man burde absolutt hatt mange flere store selskaper. Det kom ingen snø i november, men det var hvitt likevel. Her - surprise!!! - nok et bilde fra tjernet, frosthvitt denne gang.

Desember


6. desember kom Snøen - og forsvant igjen. Det var mye varmere enn i fjor.
Mannen fylte 50. Mer familieselskap. 2011 var i det hele tatt et år med mange store jubileer i familien.


Og det ble hvit jul - såvidt. Selv om den så blå ut her - på årets korteste dag.


Nyttårsaften feiret vi med familie og katten Cæsar. Meget interessant, syntes Tinka.


Og det var 2011. Det gikk så fort som bare det. Er det man skal ha alle forsetter, planer og drømmer for 2012 klappet og klare???

Ønsker deg en riktig fin helg!

8 kommentarer:

 1. Så mye dere har sett og opplevd på ferie i fjor :-) Jeg elsker Bornholm (vi har lyst til å kjøpe oss hus der), London har vi vært i mange ganger og stortrives - NY har vi tilgode, men byen står nå øverst på lista ;-)

  Ha ei fin helg - klem Siv

  SvarSlett
 2. Så utrolig mye dere har opplevd i det året som har gått. Mye spennende og variert. Mange fine bilder. Tinka er vakker syns jeg. Som vår Oscar. Hadde tenkt å gå på fotokurs jeg også men det ble det ikke tid til i 2011 så det må bli våren 2012. Har ikke komet meg gjennom instruksjonsboken jeg fikk med kameraet i oktober en gang. Gleder meg til å lære mer. Du har gitt masse inspirasjon og mange ideerden tiden jeg har fulgt bloggen. Ønsker deg et godt og opplevelsesrikt 2012

  SvarSlett
 3. Takk for enda en flott kavalkade, Anne.
  Og jammen er du blitt flink til å ta bilder også.
  Noen nyttårsforsetter har jeg ikke, men jeg sier ting høyt til meg selv, som jeg BURDE ha gjort. Det hjelper av og til, ber jeg hører etter.
  Ha en fin helg, Klem

  SvarSlett
 4. Så koselig kavalkade du har! Mange koselige bilder og teksten er jo som alltid kjempekoselig! Men du, er det Vesletjern ved Apalløkka???

  SvarSlett
 5. Takk for året som har gått! Og takk for påminnelsen om året som er over. Hurra for dette nye! Gleder meg til å la meg inspirere av det du lager og det du skriver!

  SvarSlett
 6. Tusen takk for turen gjennom 2011!
  Så mange flotte bilder og prosjekter du har tatt, veldig koselig å se. Og jeg må jo igjen få takke for initativet til gryteklutbytteringen, det var så kjekt å være med.
  Men nå er det Mystery-sock det går på. Takk for tipset om å være med!
  Veldig koselig blogg du har, skal bli kjekt å ølge med videre. PS - deilig hund du har, Frida-vosen min hilser:))

  SvarSlett
 7. Her var det mye spennende å lese og SE. Jeg syns du tar utrolig flotte bilder. Jeg er frtsatt uten pc, men håper at den snart kommer hjem sånn at jeg får kommet meg tilbake til Blogglandia.

  SvarSlett