onsdag 11. januar 2012

Planer III...

Her kommer tredje og siste innlegg om Annepålandets planer for 2012. Januar er optimismens tid - en tid for planer, mål og forsetter. Fjorårets blemmer, bommerter og nederlag kan pakkes bort og glemmes - nå er det blanke ark og fargestifter.

Jeg har tatt meg en runde i bloggeland og latt meg inspirere av flinke og kloke bloggere som har tenkt lure tanker og lagt lure planer. Sammen med et restlager av planer jeg ikke rakk å gjennomføre i fjor, har jeg skrudd sammen mitt eget sett av strikkeplaner for 2012:
Jeg skal (1) rydde opp i UFO-ene, jeg skal (2) strikke votter, og jeg skal (3) bruke av garnlageret.

Jeg veier og måler ikke garnet mitt, dertil er det for ustrukturert (og dessuten kunne jeg lett få sjokk), men det begynner å bli fullt her, det er ikke plass til mer. Så garnlageret må slankes.

Vekk med garnet!

Etter inspirasjon fra fröken c har jeg satt opp en liste over 12 prosjekter som jeg skal strikke i 2012 - samtlige med garn jeg allerede har. Og jeg skal ikke kjøpe noe - jeg gjentar: ikke noe!!! - nytt garn før disse 12 prosjektene er ferdigstilt. Slå den! Dette vil sette Annepålandets viljestyrke på en hard prøve - det blir en utfording. (Unntaksvis kan jeg kjøpe mer garn for å gjøre ferdig et påbegynt prosjekt, dersom jeg går tom underveis. Men kun det jeg trenger for å ferdigstille prosjektet).

Her er 12 i 2012-lista mi:

1. TTL Mystery Socks (garn fra lageret, lagret siden i fjor. Eller var det forfjor?) Ferdig!
2. Torirots sjøhestvotter (garn som jeg fikk i gave i fjor + årgangsgarn fra lageret) Ferdig!
3. Et par Bella-votter til (jeg har garn til flere par på lur) Ferdig!
4. Hals (i Faerytale fra lageret, kun lagret siden i fjor) Ferdig!
5. Northman Mittens (kjøpte garn til disse for lenge siden)
6. Wood Hollow vest (garnet til denne har ligget lenge til modning, har visst såvidt begynt på den også)
7. Et par siksakvotter til (restegarn fra Annepålandets ungdom, ca hundre år gammelt)
8. Babyluer (rester fra den gang mine egne englebarn var små - her snakker vi forrige århundre)
9. Tova tøfler (har uante mengder Pt2 i stæsjet og årgangsplaner om å tove votter og tøfler av det)
10. Kjærlighetsvotter (garn innkjøpt i Stockholm på ferie i 2010)
11. Flere grytekluter (har et imponerende og fargerikt lager med bomullsgarn)
12. Himmelskjerfet (rester/lageralpakka - dette blir jo ikke ferdig før 31.12.) Det ble ikke noe himmelskjerf likevel.

Og til slutt - som en slags nummer 13 - skal jeg rydde opp i garnlageret og få full oversikt. Dette blir bra! Men tomt blir det nok ikke...


Den observante leser har muligens lagt merke til at det er en viss grad av overlapping mellom de tre listene mine. Samma det. Slike problemstillinger løser vi glatt med samordning her til lands. Og så er bare å kvesse pinnene og ta fatt.

Hva er dine planer?

15 kommentarer:

 1. Hei og lykke til med alle prosjektene dine!! Hilsen AnneKari:-)

  SvarSlett
 2. Ser at du har mange planer for 2012. Jeg har innsett at for min del må jeg ikke inngå noe større planer i retting det du har gjort i dette innlegg. Klarer aldri å gjennomføre dette og så vil jeg ikke ta fra meg gleden med å begynne på nye ting eller å kjøpe nytt garn.
  Ser i det tidligere innlegget ditt at vi har sett på mange like votter. Der er det mye fint, og votter med dyr på er samtidig som de er fint litt artig og litt annerledes. Jeg har sagt at jeg skal prøv å få til litt flere votter i år og det er noen fra din liste som jeg har tenkt på.
  Men nå skal jeg konsentrere meg om mysteriesokkene mine, og boblene, hmmm.
  Ønsker deg en fortsatt fin kveld!
  Det blir spennende å følge med på dine prosjekt, her er det alltid inspirasjon og få.
  Pernilla

  SvarSlett
 3. Lykke, lykke til! Moro å lage liste over planer, jeg er listeperson deluxe.

  SvarSlett
 4. Så mange flotte planer du har. Har ikke så mange planer enda. Holder på med et litt større prosjekt men det går langsomt for jeg må jo lage noen votter, sokker og halser innimellom.
  Koser meg uansett. Lykke til . Skal nok lage noen annepålandet grytekluter, for de er så fine og har ikke rukket å gi et par til alle mine venner enda. Himmelskejerfet var en flott ide, jeg startet på det jeg også.Ha en flott start på det nye året

  SvarSlett
 5. Blir jo litt inspirert her til å få ryddet og satt ting i system.
  Lykke til med prosjektene dine.
  Klem Tone

  SvarSlett
 6. Hårda bud med garnslanking, men mange fine og inporerende strikkeprosjekter på lista!

  Votter står på planen her også og sjøhestvottene er nydelige. Ble nesten inspirert til å lage liste selv, ellers pleier jeg å strikke etter lyst og innfallsmetoden.

  Lykket til! :)

  SvarSlett
 7. Ja men det var en god plan!
  Eg er ikke så flink å bruke det eg har egentlig..hehe!
  Det er vanskelig- ender ofte opp med å mangle litt garn slik at eg må kjøpe litt til. Da er det lite vits!
  Men du, de mysterie sokkene- strikker du del 2 av oppskriften flere ganger på sokkene?

  SvarSlett
 8. Vi har ganske like planer, Anne - jeg har ikke så mange UFO'er, men stor kurv med garn fra ale tider og planer om å strikke fargerike votter av omtrent alt.

  Vi blogges :-)

  SvarSlett
 9. For et fantastisk garnbilde! Jeg ble så glad nå! :)

  SvarSlett
 10. Dette blir visst et effektivt år for deg. Lykke til med spennende planer. Jeg har også planer om å slanke garnlageret mitt i år. Minst mulig nytt og mest mulig bruk fra lageret. Må visst ta et dypdykk og få oversikt. Lettere å beregne hva en kan strikke når en vet hva en har.

  SvarSlett
 11. Jeg har, i likhet med mange andre, en fantastisk samling UFOer og de skal til livs i 2012. Nå er jeg så heldig å ha flyttet ut av byen og noen mil sydover, og har som bonus fått 40 min strikketid på toget hver vei, hver dag. DET må jo føre noe godt med seg :-) Nå er det slutten på en genser, lue i strukturstrikk og Mysteriesokkene som gjelder, og så får samlingen med halvferdige sokker, votter, ermer og andre lett transportable prosjekt komme frem fra flytteeskene og bli fullført.

  SvarSlett
 12. Du burde ta bilde av garnlageret ditt!
  Jeg er nysgjerrig på hvor stort det faktisk er :-)

  SvarSlett
 13. Jøjje meg som du planlegger:) Jeg kan ikke planlegge mere enn neste prosjekt jeg. Det gjør jeg mens jeg strikker på "dagens". Og mange ganger endres også de planene underveis, litt pga innfall, men også ved behov.
  Blir spennede å se når du har års-opptelling :)

  SvarSlett
 14. jeg har ryddet i garnlageret jeg og! kjøpte 6 plast bokser og trodde det skulle bli meeeer en nok. det var nok litt mer i esken enn jeg hadde trodd gitt. og veldig mange alpaca nøster. har ikke veid greiene jeg heller, og skal ikke kjøpe ett eneste nøste: basta bom! lykke til med planene og listen(e). ha en fin ettermiddag.

  SvarSlett
 15. Iselin: Jeg har svart deg inne på bloggen din.

  Anonym: Kommer ikke på tale :-)

  SvarSlett