mandag 2. januar 2012

Hu hei hvor det går...

Jeg er med på Kirsten Kapurs mysteriesokker 2012. Vi får én bit av oppskriften hver uke i januar. Startskuddet gikk i går, med øverste del av vrangborden. Og sånn ble det:


Det var mye vridde masker og flettinger her, og da jeg endelig kom inn i mønsteret, var jeg ferdig. Så da tok jeg andre sokken i samme slengen, mens jeg hadde det i fingrene - og for å unngå å bli hengende etter med andresokken. Morsomt mønster - det ser ut til å bli en slags bladmønster øverst.

Jeg strikker i et garn fra Hazel KnitsArtisan Sock, i fargen Electrolyte. Jeg strikket mysteriesokkene i fjor i samme garnet, det er godt å strikke med og gir et tydelig maskemønster - anbefales! I følge oppskriften skal sokkene strikkes med pinner 2,25, men det har ikke jeg, så jeg bruker 2,5 i stedet, som jeg alltid gjør. Siden både garnet og pinnene jeg bruker, er litt tykkere enn i oppskriften, gikk jeg ned til minste størrelsen og håper det beste.

Det morsomme er at flere av mine bloggvenner er med på moroa. Så hvis vi skulle tusle ut i verden i bare sokkelesten, vil vi kjenne hverandre igjen. Smart...

Så da er det bare å vente på del 2, som kommer om en uke. Ha en riktig fin og flott mandag - den første i hele år!

19 kommentarer:

 1. Det ser ut til å bli et nydelig mønster. KJempe fin farge.
  Klem Tone

  SvarSlett
 2. hei Anne... :O)
  De ser kejmpeflotte ut... :O) Liker fargen veldig godt!
  Har blitt veldig fristet til å værte med, liker det at man har en hel uke på seg til neste del blir lagt ut. Men jeg er jo ingen dreven sokkestrikker så jeg er litt redd for at jeg ikke får de til... :O)At det er sånn teknikk som bare sokkestrikkere forstår... ;O)


  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Spennende! Ser veldig fint ut så langt!

  SvarSlett
 4. Hei igjen... :O)
  Nå har jeg vært inne og kjøpt oppskriften..., men nå skal jeg på jobb så jeg får ikke sett noe på det før i kveld... :O)
  Tror jeg skal ha passende garn i garnlageret mitt... ;O)

  SvarSlett
 5. Kjempe stilige sokker...ser det ut til!!!! Blir moro å følge:-)

  SvarSlett
 6. Hei!! Mønsteret kommer innmari fint frem i det garnet du bruker!! Jeg ble litt engstelig når det skal være 39m pr 10 cm. Jeg er ikke tilhenger av noe som må strikkes på p 2..... Men jeg begynte med det, og så skal jeg kjøpe 2,5. Jeg måtte også strikke en omgang med bare rett og vr, før jeg begynte på selve mønsteret. da gikk det greit. Det var også en betegnelse som ikke var forklart, eller jeg fant men jeg løftet bare masken over den andre. Det er bra at du fortalte om dette!! Jeg strikket 2011 sokken også, etter at du hdde vist dem frem. Da kan vi bare vente en liten uke...... Du har vel antageligvis noe annet du kan gjøre i mellomtiden!? Ha en fin dag! AnneKari:-)

  SvarSlett
 7. Hej Anne , tak for tips , skøn farve dine sokker bliver :-)
  Har også købt opskrift , men ved nærmere eftersyn i garnbeholdningen, må jeg konstatere at der ikke forefindes eget garn til dette formål , altså ; afsted og køb , ha ha. Ha en god mandag

  SvarSlett
 8. Disse så flotte ut:)

  Jeg følger spent med fortsettelsen hos deg, men strikker ikke selv. Må rasjonere litt hva armen tåler, så da får jeg gjøre ferdig det jeg holder på med, selv om det ikke er så spennende.

  SvarSlett
 9. Hei, og godt nytt strikkeår! Ser at du allerede er godt igang. Dette så helt lekkert ut, tror jomen meg at jeg skal prøve å melde meg på den alongen! Så får jeg se om jeg får det til...

  SvarSlett
 10. Å, så lekkert! Har også kjøpt mønsteret og fikk første del i går etter inspirasjon fra deg. Kjente ikke til akkurat den gruppen på Ravelry. De blir riktig fine! Skal strikke mine i naturhvit wollmeise eller kanskje MOBJ. Takk for titten!

  SvarSlett
 11. Så nydeleg dette ser ut til å bli!

  SvarSlett
 12. kjempefint at du la ut bilde. Da se jeg i alle fall hvordan det skal bli...

  SvarSlett
 13. Ååå, dette ser ut til å nydelige sokker. Garnet du bruker er ukjent for meg, jeg handler lite på nett, men det høres fristende ut.

  Godt nyttår forresten:)

  SvarSlett
 14. Har akkurat fullført denne ukas clue jeg også, og venter i spenning på neste ukes. Og kom så i sokkesiget at jeg jammen skal legge opp til et annet par sokker samtidig. Og kanskje med det slutte å klage over hvor kalde gulv vi har her i huset?

  Hihi, det hadde blitt et festlig møte om alle vi strikkeglade skulle møttes i sokkelesten og bare stirret på hverandres tær! Det strider litt med min gode oppdragelse, men... (o:

  SvarSlett
 15. Åååå, nydelig mønster! Nå begynner jeg å tenk i de baner at jeg kanskje skulle ha åpnet min første WM til dette. Skal, skal ikke??
  Må i tenkeboksen litt hm, løper å kjøper mønster trur jeg så har jeg det i boks.
  Pernilla

  SvarSlett
 16. Så fine de så ut :-) På sokkene kjenner man sine venner :-D

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 17. Ja, nå har også jeg...
  kjøpt oppskriften, men er usikker på garn. Ditt så lekkert ut, fin farge :)

  SvarSlett
 18. Så fina de ser ut, jag blir riktigt frestad att gå med. Det ser ju till och med ut som om du kände till bladmönstret när du valde garnkulör!

  SvarSlett
 19. Så herig å se de rapportene om turene med bikkja. God kombinasjon for en strikker å ha hund, tror jeg. Nydelige naturbilder fra flere årstider.

  Gleder meg til å følge bloggen din inn i et nytt strikkeår, Anne. Godt nyttår til deg!!

  SvarSlett