onsdag 18. januar 2012

En slags tradisjon...


Punkt 1 på Plan 2012-lista mi er haket av - raggsokker til Gemalen. Ikke noe hokus pokus - kun helt enkle raggsokker, med ribbestrikk, kilehæl og stjernetå - strikket i beste sokkegarnet, Sterk fra Du Store Alpakka, på pinner nr 3. Jeg la opp 60 masker og brukte 100 gram garn. Og dett var dett.

Dette var egentlig en julegave - men siden julekvelden kom som julekvelden på kjerringa denne gangen også, fikk den stakkars Gemalen to garnøster og tilgodelapp på sokker. Det har nesten blitt en slags tradisjon, og tradisjoner skal man jo ta vare på.

Stripene i tre forskjellige rødfarger er fra resteposen. Tre forskjellige rødfarger? tenker du kanskje. Det syns nesten ikke på bildet. Og det syns nesten ikke i virkeligheten heller. For merkelig nok har Sterk-garnet tre rødfarger - eller egentlig orange (821), rød (828) og mørkerød (819), som er nesten like. Pluss en rødmelert (820). Hvorfor i all verden - når det finnes så mange herlige farger å velge i?? Kunne de ikke hatt én knallrød (det har de jo), én dyprød/burgunder og én knallorange i stedet - så det gikk an å se forskjell på dem? De har to rosafarger som er nesten prikk like også (825 og 826). Hallo DSA - hva med en knallgrønn? Og en fin oker/sennepsgul? Mer farger til folket i 2012!

Ha en fin og fargerik dag!

10 kommentarer:

 1. Fine og gode sokker i friske fine farger:))

  SvarSlett
 2. Det så ut som gode sokker.
  Fine var de også.
  KLem Tone

  SvarSlett
 3. Skikkelig flotte ragger ;o)
  Foreslår at du strikker ett par til med det samme, nå som du var så godt igang.... ha ha De ligge godt i hylla til jul vett du... ;oD

  Har Sterk i lagerhylla mi eg og ... både rødt, rødmelert, creme og brunt... deilig. Ha ein herlig dag.
  hk

  SvarSlett
 4. Sterk er et herlig garn som jeg absolutt må bruk mer.
  Tradisjoner skal man holde på, hi hi.
  Fine sokker, bedre kan man ikke få!
  Sliter litt med mysteriesokkene mine, det er så mye mønster som tar sånn tid, ikke noen tv-strikking ihvertfall.
  Pernilla

  SvarSlett
 5. Flotte sokker, Sterk er et flott sokkegarn

  SvarSlett
 6. Supre sokker og takk for tipset. Nå bør det snart bli sokker til mannen i huset :-)

  SvarSlett
 7. Tøffe sokker til mannen. Og sikkert deilig å minke restegarnslageret litt. Nydelige vinterbilder i innlegget under. Her drømmer vi om vinter, men vasser i vann!

  SvarSlett
 8. Så flott at han endelig fikk julegaven sin da... :O)

  Jeg har også levert halvferdige prosjketer i julegave, ikke i går, til stor munterhet fra dem som får det.... :O)

  klem

  SvarSlett
 9. En tommel opp for den oppfordringa! Fargerik 2012, det vil vi ha.

  SvarSlett
 10. Ja til flere farger, og ja til å beholde alle rødfargene også, for rødt er det må mange rare varianter av, og jeg liker Sterk sine.

  Tråler garnkurvene etter rødt for tiden, siden sønnen har proklamert rødt som yndlingsfarge, og da er det mye rødt i gensere og tilbehør for tiden.

  SvarSlett