søndag 1. januar 2012

Kakebord 2011...

Her kommer en oppsummering av Annepålandets strikkerier i 2011. Jada, jeg er en av de glade nerdene som fører liste over alt jeg strikker. Og i år som i fjor børster jeg støv av Excel-kunnskapene og lager kakebord over siste års produksjon.

Statistikk er morsomt. Tallenes tale er klar. Folk flest bor i Kina, i følge all statistikk. I følge min statistikk, har jeg strikket mest rødt - sokker - til meg selv. (Men i virkeligheten har jeg faktisk bare strikket to par røde sokker i 2011).

2011 ble ikke noe stort strikkeår for Annepålandet - bare 57 fullførte prosjekter. De tre siste årene har jeg strikket mye mer. Forklaringen må jo være at vi har fått hund, og vi har vært ute på tur i stedet. Men i stedet for å dvele ved alt jeg ikke rakk - her er det jeg rakk:


2011 ble altså et gryteklutår (22), med sokker på andreplass (14 par). Jeg trodde jeg hadde strikket mange flere sokker, men tallenes tale er klar. Jeg trodde også at jeg hadde strikket veldig mange votter, men nei, kun fem par. Totalt har jeg strikket/heklet opp 4,3 kg garn, eller 4383 gram, for å være helt presis. Det gir et snitt på 77 gram pr prosjekt - noe midt mellom en gryteklut og et par sokker. Ingen store plagg - kun småtterier. Det største jeg strikket i 2011, var en hundegenser, som ble ferdig på årets siste dag.


På grunn av alle gryteklutene har 40 prosent av årets produksjon vært hekling, resten strikking. Ingen hakking eller pjoning i 2011. Også det som er så gøy?!? I 2012 har jeg forresten lyst til å lære tvebandstrikking - noen som kan gi meg noen tips om hvor jeg kan lære det?


I fjor var blått - grått - rødt på topp, i år rødt - blått - grått. Ikke så mye variasjon, altså, men i år har jeg tross alt slått meg løs og strikket ett par gule sokker (mot 0 i fjor). Det må bli mer gult og orange i 2012!

Tror jeg lar det bli med det. Etter hvert kommer det en bildekavalkade også - jeg elsker kavalkader!

En STOR takk til alle dere som har vært innom her på bloggen i året som gikk - det er utrolig hyggelig med besøk! Ekstra takk til alle dere som legger igjen kommentarer - dere andre vet jeg jo lite om. Besøkstallene har vært stigende i 2011, med et snitt på rundt 2500 i uka omtrent, og med ny besøksrekord på årets siste dag. Kjeder folk seg i romjula, tro?

Ønsker dere alle et godt, flott nytt år!!!

15 kommentarer:

 1. Jeg digger strikkestatestikk! Jeg er også en slik nerd...

  Godt nytt bloggeår!

  SvarSlett
 2. 22 grytekluter!! Bra jobba! Synes det var en imponerende statistikk jeg, på alle måter (og særlig at du klarer å føre statistikk!)
  Fem par votter var kanskje litt lite :-) men 2012 blir jo votteår, har jeg skjønt?

  SvarSlett
 3. Hei Anne... :O)
  Jeg digger dine kakediagrammer... :O)

  Så utrolig mange og flotte grytekluter du har laget i 2011... :O)

  Ang. tvebåndstrikking så fikk jeg faktisk kopi av en oppskirft på votter av søsteren min i julen,
  Det er en oppskrift som sto i Familien nr 1 1997. Rop ut hvis du ønsker en kopi!

  Klem

  SvarSlett
 4. Morsomt med statistikker. De gir som regel sannheten. Og sannheten er ikke alltid det man tror. Kanskje jeg burte føre litt lister til statistikker jeg også. Fargestatistikken forteller som du sier variasjonen i fargevalgene, og viser vel de fargene man liker best? Kanskje? Takk for masse inspirasjon, bredspektret sådan. Godt nytt år til deg. det blir spennende å følge deg i 2012 også.

  SvarSlett
 5. Riktig godt nytt år til deg :) er imponert over statistikken din! Har prøvd å skrive ned hva jeg har strikket og heklet i løpet av året jeg også, men det kokte bort i kålen etterhvert.... Prøver igjen dette året :)
  Ser frem til å fortsette å følge deg og prosjektene dine i 2012!

  SvarSlett
 6. Hei!! Fantastiske kakestykker!! Det er godt vi kan være nerder her i bloggverdenen!! Jeg hang meg på Mystery socks takket være deg. Jeg har løst den første runden. Startet klokken 10 idag!! Men nå kan jeg gjøre noe annet fram til den 8. AnneK:-)

  SvarSlett
 7. Synes at du er svært så flittig, jeg! Fargerike og flotte grytekluter.
  Til å bli glad av!

  Ønsker deg et godt og innholdsrikt nytt år!

  SvarSlett
 8. Hei igjen.
  Programmet jeg har brukt heter photoscape, det er et gratis program du laster ned til maskinen din. Der kan du gjøre veldig mye forskejllig, spennende ting. Jeg bruker "koble" når jeg skal lage collager!

  Ang oppskriften på tvebåndstrikking, så står det hvordan du skal gjøre det, det er liksom en oppskrift på hvordan du gjør det...(hvis du skjønner....) Skal få kopiert den på tirsdag og sende den til deg.... :O)

  klem

  SvarSlett
 9. Godt nytt år! :)

  Imponerende kakestatistikk, så venner med Excel har jeg aldri blitt dessverre. 57 prosjekter er mye, over ett i uka faktisk! Artig å se både farger og hva du har laget.

  Håper det blir et produktivt år med både håndarbeid og hundehold!
  Fant forresten tilfeldigvis en oppskrift på konstrikk, men vet ikke om den er god: http://www.nittedal-husflidslag.no/Filer/Oppskrifter/Kontstrikk.pdf

  SvarSlett
 10. Godt nyttår selv! Og takk for all underholdning i det forrige.

  Jeg digger kakediagram og presentasjoner i tall. Harde fakta. Og minner om at 5 vottepar tross alt er 10 votter. Som kanskje stemmer bedre med hvor mange du hadde følelsen av å ha fullført?

  Og takket være ustoppelig inspirasjon fra deg, hang jeg meg med på mysteriesokkene til Kirsten Kapur i går. Jeg har såvidt begynt, men er i tvil om jeg skal restarte med et annet og litt mer spennede garn... Hmmm.

  SvarSlett
 11. Så herlige kakediagrammer. Moro å kunne se tilbake på hva man har laget.
  Klem Tone

  SvarSlett
 12. Dette var en stilig oversikt!
  Du har jammen vert driftig :)
  Den hundegenseren håper eg du vil blogg om snart.. Eg har en engelsk setter som trenger en genser, og eg trenger litt tips om oppskrift!

  SvarSlett
 13. Takker for kaker! Jeg serverte kaker i fjor og forfjor, men i år ble det andre illustrasjoner. Veldig moro å se tallene for 2011!

  Takker for et inspirerende følge i 2011, jeg henger med i 2012!

  SvarSlett
 14. Dette skal jammen jeg også gjøre i år. Ja, uten at det er et nyttårsforsett, altså. De pleier jo ikke å være vellykket. ;-)

  Godt nytt år!

  SvarSlett