lørdag 25. juni 2011

På vei nedover i UFO-bunken...

Dattera har flyttet hjem igjen, etter tre år på skigymnas høyt oppe i den norske fjellheimen. Det er SÅ hyggelig å ha henne hjemme igjen, og det er SÅ praktisk å ha sin egen sokkemodell!


Dette er Pinneguris Jernverk-sokker. I oppskriften skriver hun at Oslo er kjent for å ha bevart mange gamle smijernsdetaljer - som porter, balkonger, gjerder, lykter, skilt - detaljer som i mye større grad er hvisket ut av bybildet andre steder, og at mønsteret er inspirert av disse. Så dette er sokker til smijernkrumelurenes pris - jeg kaller dem rekkverksokkene mine.


Det tok litt tid å få dem ferdige - ikke fordi de var så veldig vanskelige, men det skjedde noe hele tiden, så de krevde en del konsentrasjon. Det er ikke så ofte jeg setter meg ned på tomannshånd, bare strikketøyet og jeg, men det måtte jeg gjøre her. Meget finurlig mønster - med to farger, flere diagrammer, strikket tå-opp med Judith's Magic Cast On, hæler med to farger både på retta og vranga, shortrows og wrap and turn (som jeg aldri blir helt fortrolig med) er ikke for nybegynnere. Men nå er de ferdige, og fine ble de!


Rekvisitt: Designersokker krever designerrekvistitt - Arne Jacobsens Mauren-stol (i Annepålandets litt markspiste hage).
Sokker: Pinneguris Jernverk-sokker.

Garn: HK Joy - som er et håndfarget sokkegarn fra Heidi Kim i nydelige farger, 75% BFL (Bluefaced Leicester - som er en sauerase) og 25% nylon. Jeg fant dessverre ikke igjen nettbutikken nå, kanskje den er nedlagt? Garnet er veldig tynt, 425 m/100 g. Jeg valgte det fordi jeg var redd sokkene skulle bli for store og dette var det tynneste garnet jeg hadde - og sokkene passer helt perfekt. Garnet er temmelig stramt spunnet, og egner seg nok bedre alene enn i mønsterstrikk, der liker jeg best garn som "flyter" litt i hverandre - det gjorde ikke dette. Det ble rett og slett litt stygt, dessverre. Det gule er gurkemeie-garnet mitt, som jeg har farget selv og som ropte om å få være med. En gul dært lyser alltid opp i hverdagen.

Pinner: 2,5. Kanskje det hadde blitt finere med 2?
Terningkast: 6 for oppskriften, 4 for garnet, 6 for fargene og 4 for utførelsen = sånn ca 5 i snitt.
Modell: Dattera.
På Ravelry her.


Det er mønster og krumelurer overalt, til og med under foten, men det glemte jeg visst å ta bilde av. Disse må jeg nok være litt forsiktig med - men sokker er jo til for å brukes, så det får bli søndagssokkene mine.

Ha en riktig fin søndag!

18 kommentarer:

 1. nydelige sokker :-) Det skulle finnes "uslitelig" garn. Jeg syns det er så synd når så fint arbeide ikke holder for evig .. Jeg har tenkt ut at neste gang jeg skal strikke lange selbusokker skal jeg avslutte de ved leggen. Og strikke små korte sokker, som jeg ikke blir så lei meg for å ødelegge. Jeg går nesten alltid i "lester" inne, så det går et par i ny og ne.. Men søndagssokker MÅ man ha! KJEMPEFINE!!

  SvarSlett
 2. Du store verden! Nesten litt råflott å gå med kunstverk på beina da :) Disse var flotte.

  SvarSlett
 3. Superlekre! Godt det er sommer og tid for å vise fram føttene, for disse kan man ikke gjemme nedi et par slagstøvler!

  Kos deg med dattera hjemme, høres ut som om dere har noen felles håndarbeidsinteresser å dyrke i sommer?

  SvarSlett
 4. Nydelig! Nesten synd å bruke dem. Du har mye talmodighet til å strikke slike sokker! Fra meg far du 6+!

  SvarSlett
 5. Synes sokkene ble kjempefine. Ser at disse krever konsentrasjon ja. Takk for inspirasjonen fra dine Rødstrømper så jeg fikk strikket opp et nøste spraglegarn... Har visst flere slike nøster med spraglete garn, så kanskje blir det flere slike.

  SvarSlett
 6. Fine sokkar! Var nok eindel arbeid med dei der ja.

  SvarSlett
 7. Åååhh disse har jeg venta på at du skulle bli ferdig med. Så fiiine de ble!! Grattis med nye søndagssokker.

  Jeg har vært litt av blogg noen dager, men så at du spurte hvilket hefte den hekla babyjakken min var i. Jeg har kjøpt den som et enkeltmønster til Husfliden i Trondheim. Hvis du går inn på www.ptdesign.no, så finner du mønsteret under kategori baby og jakke - da kommer den opp med mønster nummer 15-2. Håper det kan være til hjelp.

  SvarSlett
 8. Kjempefine sokker, det ser ut til å ha vore masse arbeid på dei!! Ha ein fin dag:))

  SvarSlett
 9. nøj, hvor er de flotte! Sikke et stort arbejde, men det har da vist været indsatsen værd :-)

  SvarSlett
 10. Veldig fine lestar! Eit tips når det gjeld "usliteleg tråd".... Silkegarn er anbefalt. Held mykje lenger :-))

  SvarSlett
 11. Spesielt flott sokker! Skjønner godt du trengte noe tid og konsentrasjon til disse.
  Nyt sommeren og datter hjemme!

  SvarSlett
 12. Kjempeflotte sokker!
  Og gratulerer med enda en fullført UFO! Så flink du er :)

  SvarSlett
 13. Gikk visst litt fort, så jeg fikk ikke med navnet og nettadressen min i den forrige kommentaren...

  SvarSlett
 14. Wow, så läckra! Jag hoppas att det inte blir hål i första taget.

  SvarSlett
 15. Oi for en jobb! Dette mønsteret er jo så lekkert, men for et arbeid...! Jeg tror det var lurt av deg å bruke tynt garn. Når en strikker med flere farger så blir de mer elegante enn med tykkere garn. Men smak og behag ! Ha en fortsatt super sommer.

  SvarSlett
 16. Fy flate for noen lekre sokker. Heldig er du som kan strikke ja. Det skulle jeg virkelig lært meg:-))
  Ha en finfin sommer

  SvarSlett
 17. Wow, for en reklame du gir sokkene mine (eh ...) med så vakker fotografering <3

  SvarSlett