torsdag 10. mars 2011

Bedre utsikt...

Alder er som å bestige et fjell, skrev jeg i forrige innlegg, jo høyere opp, jo mer andpusten, men man får stadig bedre utsikt. Akk ja.

Det er tross alt ikke så ille å ha bursdag likevel - faktisk burde man ha det litt oftere, for det strøymer på med gaver og hilsener fra fjern og nær, god mat, blomster og hjertevarme. Utrolig hyggelig - stor takk til hver især!

Og se for en flott kake svigerinnen min bakte til meg! Marsipankake med selburose og strikkepinner! Etter å ha søkt forgjeves på nettet etter "Kaker Selburoser", fant hun på en selv. Den var så fin! Og god! Utrolig flaks å ha en dyktig kakebaker i familien.
(Bildet ble dessverre litt dårlig i farten - det gjaldt å knipse raskt før kaken ble spist opp. Hullene midt på er etter lysene, som ikke fikk være med på bildet).

På et av bursdagskortene sto historiske tilbakeblikk på det året jeg ble født. For eksempel ble historiens første romferd gjennomført i 1961. Gagarin tilbragte én time og 48 minutter i verdensrommet. Samme år ble FNs populære generalsekretær, Dag Hammarskjöld, drept i en flyulykke i Kongo, øst-tyskerne bygde Berlin-muren og Malta fikk indre selvstyre.

Her til lands fikk vi vår første kvinnelige prest, SF (Sosialistisk Folkeparti) ble stiftet, Nora Brockstedt vant den norske Grand Prix-finalen med "Sommer i Palma", Twisten kom til Norge (hvor kom den fra? Det sto det ingenting om) - og Anne og Jan toppet navnestatistikken.

Prinsesse Diana og Carl Lewis ble født, i tillegg til Annepålandet. "West Side Story" fikk Oscar for beste film, Oscar for beste mannlige hovedrolle gikk til Maximillian Schnell i filmen "Judgment at Nuremburg", beste kvinnelige skuespiller ble Sophia Loren i filmen "Two Women". Og Laila Schou Nilsen vant sin hundrede NM-tittel, da hun vant tennis-NM.
"Let's Twist Again" med Chubby Checker, "Stand By Me" med Ben E. King og "Are You Lonesome Tonight" med Elvis Presley toppet hitlistene. 1 kg poteter kostet 58 øre, 1 kg kaffe kostet kr 12,92 og 1 liter bensin kr 1,07. Det var tider, det.....

(Kilde: Papirkompaniet)
Men uansett - man kan aldri få for mange roser!
Ha en fin dag!

19 kommentarer:

 1. Forsinket til lykke med fødselsdagen Anne! Hvor er det en flot kage:-)

  SvarSlett
 2. Henger meg på en forsinket hilsen på den store dagen! =)
  En virkelig fin kake der ja.
  Ha en fin dag videre!
  =)Tone Misemor

  SvarSlett
 3. Artig med sånne tilbakeblikk:) Noe papirkompaniet hadde glemt var at Gubben her i huset også er -61-årgang ;)

  Helt fantastisk fin kake. Kunne nok ikke passt bedre, hehe.

  Ha en fortsatt fin dagen-derpå-derpå.

  SvarSlett
 4. Å, herligheten for en flott kake. Og jammen så den god ut også, marsipanlokk, vet du ;) jeg, som eeeelsker marsipan!!!!! Hadde jeg vært der, hadde jeg spist halve kaka, siden jeg ikke fikk spist noe i går.
  Fortsatt god bursdag, Anne.

  SvarSlett
 5. For en flott kake! Du har sikkert en flott svigermor, også :-)

  SvarSlett
 6. Gratulerer med vel overstått stor dag! Og takk for alle de koselige stundene jeg har hatt på bloggen din.

  SvarSlett
 7. Flott og veldig passende kake for anledningen. Begivenhetsrikt år 1961 og jeg har både mann og søster som fyller like rundt år som deg i år. Fint år å bli født tror jeg :)

  SvarSlett
 8. For ei flott kake, du er jammen heldig som har ei så flink svigerinne.
  Koselig med så mange hilsner og all oppmerksomheten, en minnerik dag har du nok hatt:)
  Snart helg igjen, håper den blir fin!

  SvarSlett
 9. Hei!! Gratulerer!! Flott kreativ kake!! Jeg runder også det samme tallet om nøyaktig 2 mnd.......Ha en fin helg!! AnneKari:-)

  SvarSlett
 10. GRATTIS!!
  Och vilken underbar tårta!!
  (Jag fyller detsamma som du i maj...)

  SvarSlett
 11. Gratulerer med overstått, Anne! Og for ei fantastisk kake! Perfekt for en strikker som deg!

  Ha en fin dag, og nyt utsikten! (o:

  SvarSlett
 12. Gratulerer med dagen som har vært :-) Må jo være kaka midt i blinken for deg det der ;-)

  God helg - klem Siv

  SvarSlett
 13. A very happy (belated) birthday!

  SvarSlett
 14. Hei Anne... :O)
  Gratulerer med vel overstått 50 års dag..., en milepæl i livet! Fint at du hadde en sånn flott dag..., kaken fra svigerinnen din er aldeles nydelig, midt i blinken for en strikkeentusiast som fyller år.

  Ønsker deg en fortsatt flott dag!

  NB: Digger de blå-turkise stripete strømpene din... MEGAflotte!

  SvarSlett
 15. Gratulerer med overstått jubileum! Nydelig kake du fikk, ser ut som dagen var fin. Og du har helt rett i forrige innlegg: Det gjelder å være takknemlig for alle årene vi får, istedet for å sutre over at vi blir eldre :)

  SvarSlett
 16. Gratulerer så mye med vel overstått. Den kaka så jo super ut.Heldig du :-)

  SvarSlett
 17. Utrolig kjekk blogg du har! Jeg er nå ferdig med mine første heklede grytekluter, inspirert av deg. Kjempe fornøyd! Bilder finner du på bloggen min. Gratulerer med overstått bursdag :)

  SvarSlett
 18. Grattis lite i efterskott - är som vanligt lite sent ute. Hoppas du hade en riktigt härlig dag och nu gottar dig som best åt alla presenterna...

  SvarSlett
 19. Gratulerer!!
  Og veldig flott kake!
  Ha en flott helg, da.

  SvarSlett