mandag 25. januar 2010

Strikk i farger - rødt...
Farger er gøy! Judith har en fargelek gående på bloggen sin - og denne gangen er det RØDT som gjelder. Til ære for det har jeg også endret Visdomsordet oppe i høyre hjørne - man må jo bare være enig med Finn Schjøll! Det sies at kvinner i rødt får alltid danse, men om det også gjelder damer med røde skjerf og votter på, sier historien ingen ting om...

Uansett - jeg er veldig glad i rødt, men bruker det ikke så mye som før. Man syns så godt i rødt, og får oppmerksomhet og komplimenter, og de siste årene har jeg ikke følt for å syns noe særlig. Men etter en rask titt på prosjektsiden min på Ravelry, kunne jeg konstatere at om behovet for å syns skulle melde seg igjen, så har jeg i hvert fall strikkesakene i orden. Jeg har nemlig strikket mye rødt det siste året. Jeg blir i godt humør av vakre, røde garn! Siden jeg er blek og mørk (som Snehvit, du vet - med hvit hud og sort hår ;-)  ), er det de kjølige og litt dypere rødfargene som står mitt hjerte nærmest. Men det er litt av hvert her - det hender jeg bommer litt på fargene når jeg kjøper garn på nettet, noe Ishbel-sjalet er et godt eksempel på. Vakker farge, men litt for orange for meg, så det ga jeg bort. Nå leter jeg etter et mykt, tynt og lekkert sjalsgarn i samme vakre farge som Rose Red-lua - det er i mine øyne Den Perfekte Rødfarge. (Men heldigvis - smaken er som baken, og alle farger er jo vakre, på rette person).


Flere luer - Golden Autumn-lua som jeg strikket som julegave til Kjære Mor.

Svale-sjalet har rødt som hovedfarge - en klar og lekker rødrød farge, perfekt til sommerbruk.


Mer sjal, eller skjerf kan de vel kalles. I tillegg til at jeg er glad i rødt, elsker jeg røde striper! Baktus-skjerfet er et friskt fargeinnslag i min ellers ganske grå garderobe. Det samme er Karius-skjerfet i håndmalt alpakka. Det er hakket, selv om det ser strikket ut. Rosene sydde jeg på - en i hver ende, etter hvert. (Bildene ville absolutt komme i omvendt rekkefølge, men du skjønner jo hvem som er hvem).


De stripete vottene er også i håndmalt alpakka, og oppskriften er fra 1901. Det er lenge siden jeg strikket og blogget dem, men da jeg la dem ut på Ravelry nylig, fikk de plutselig uventet oppmerksomhet igjen, og mange ville ha oppskriften. Hvordan går det med dem, tro, blir det noen flere ribbevotter? Jeg vil i hvert fall strikke flere etter hvert!


Og sist, men ikke minst: Røde grytekluter. Den første var en premie da bloggen min rundet 3000 lesere, noe jeg syntes var uhorvelig mye. Snart på tide med en give-away igjen... Den andre var en del av en amerikans gryteklut-swap jeg deltok i i vår. Det var en morsom erfaring, og jeg blir med igjen om det dukker opp en ny.

Og det var det røde jeg produserte i fjor. Ha en fin uke, alle sammen!

21 kommentarer:

 1. Hei Anne,
  Sa utrolig mye fint og nydelg her...Jeg synes rodt er sa oppfriskende om vinteren.(Jeg gleder meg fortsatt over garnet du sendte, jeg kan ikke finne tagen pa ditt garn men skal avgarde til garnbutikken til uken, mailer deg "navnet" pa garnet da) Du er ordentlig flink som bade hekler og strikker..
  Ha en fin uke.

  SvarSlett
 2. du gör verkligen smakfulla fina saker!

  hoppas allt är bra i norge och att sola lyser på er!

  /J

  SvarSlett
 3. Veldig fint rød alt sammen, du er en fargerik person, uansett hva du selv tror ;)

  SvarSlett
 4. Rødt er en herlig farge og her var den brukt på beste måte.
  God mandag.

  SvarSlett
 5. Herlige farger og fokus! :)
  Elsker svale-sjalet OG sitatet! :))

  God uke.
  Ha fine dager.

  SvarSlett
 6. Ja her var det mye rødt og lekkert! Rød er en flott farge, men en farge jeg aldri bruker. Vet ikke hvorfor... Rødt og svart er jo knallfint, så med svart hår burde du nok få på deg rødfargen igjen :-)

  SvarSlett
 7. Oi oi, så mye pent du lager. Likte veldig godt de vottene, gryteklutene og egentlig alt.

  SvarSlett
 8. UTROLIG MYE FINT DU HAR LAGET!!
  Rødt er en skikkelig gladfarge som jeg også liker til å friske opp med.

  Ha ei flott uke og klem fra meg;)

  SvarSlett
 9. Her var det mye fint i rødt! Rene vitamininsprøytningen! Liker rødt veldig godt, men bruker det ikke så ofte selv. Blir nok litt for synlig for meg også! :)

  SvarSlett
 10. Rødt er så flot!
  Jeg kan virkelig godt li´ dine stribede votter og får lyst til at lave et par til mig selv :-)

  SvarSlett
 11. Tror jeg har sagt det før, men de gryteklutene er utrolig fine!

  SvarSlett
 12. Smukke ting du har lavet i rød, det er jo egentlig en meget smuk farve også udenfor december.

  SvarSlett
 13. Mange fine røde ting! Til inspirasjon, virkelig...

  SvarSlett
 14. Så flotte flotte ting!
  Jeg må virkelig strikke mer i rød selv, det ser jeg jo nå. Morsomt at du ble med på fargeleken. Takk for inspirasjon:-)

  SvarSlett
 15. hei ANNE
  Nå har jeg riktig kost meg med ditt RØDE innlegg. Jeg, som elsker rødt, vet du!
  Den lua med det flettemønsteret er bare nydelig!!!!!
  Jeg kler det røde med orange i, jeg, men det må ikke gå over i fersken.
  Jeg har tittet litt rundt omkring, og ser at mange lager votter nå, meg selv inkl. Tror det er mange som fryser på hendene, hi hi

  SvarSlett
 16. Rött är härligt. Man kan lätt bli beroende av den i alla fall jag. Inte för att jag klär i rött eller har speciellt mkt rött, men bara att sitta och titta på ett härligt rött nystan är underbart.

  Men så mkt fint du hinner med. Jag får rena ångesten - vad gör jag av min tid?

  SvarSlett
 17. Rødt er vakkert! Du har lagd masse flott det er helt sikkert. Min yngste datter tåler ikke rødt så her er huset nesten renset for den fargen, men jeg slutter aldri å beundre kuløren!

  SvarSlett
 18. Så mye fint du har laget. Rødt er en flott farge. Ikke bare til jul heller .. :o)

  Ha ei super ny uke!

  SvarSlett
 19. heisann....rødt er jeg veldig glad i sjøl.......så mye fint du har laget..sjalene var jo midt i blinken, da jeg er sjaloman...virkelig lekkert strikket..ha en fin dag

  SvarSlett
 20. Her var det virkelig mye fint! Begge luene er av ypperste klasse.
  Jeg er av de mange som fikk oppskrift på ribbevottene - jeg har en plan om julegaver, for disse synes jeg skikkelig fine;)
  Takk for oppskrifta;)

  SvarSlett
 21. Ja her var det veldig mykje rødt og fint!! Ha ei god helg:)

  SvarSlett