søndag 10. januar 2010

Julegavestrikk...

Det ble ikke strikket så mange gaver til jul denne gangen, nærmere bestemt 3 stk. To av dem kommer her:Englebarna stilte opp som fotomodeller før luene ble pakket inn. Jeg er veldig fornøyd med oppskriftene her - supre luer som passer alle aldre, og jeg er også veldig fornøyd med garnvalget. De er jo fine til Ungdommen - som fant nye og kreative måter å bære luene på. Den grå lua kan for eksempel brukes som Slapp Slouchy-lue eller Tøff Mann-lue, og passer like fint til jenter.

Jeg strikket en til Mannen i fjor, og kunne godt tenkt meg en selv også. Men det var Morfar som fikk denne - og den passet like fint til ham.Den røde lua fant jeg på Ravelry nylig - den var så nydelig på bildene der. Den er jo fin på Dattera også, og jeg skulle gjerne hatt en selv. Men det var Mormor som fikk denne - og den passet like fint til henne.LUEFAKTA:

Grå lue: Jacques Cousteau Hat (gratismønster på Ravelry)

Pinner: 3,5
Garn: Pickles Extra Fine Merino, farge Koksgrå/Charcoal, snaue 1,5 nøster a 50 g

Super luemodell som kan brukes på flere måter, passer til alle og sitter godt på hodet. Deilig og mykt garn, og samtidig spenstig nok til ribbestrikk. Dessverre har ikke Pickles denne fargen mer - det er synd, for jeg syns det var den fineste av dem alle.
Rød lue: Golden Autumn av Lucy Sweetland (mønster fra Ravelry)
Pinner: 3,5
Garn: Rowan Felted Tweed, ca 2 nøster a 50 g

Jeg fulgte mønsteret, men strikket 4,5 mønsterrapporter i stedet for 5. Det stod i oppskriften at lua skulle blokkes, amerikanerne blokker jo alt som er, men det gjorde ikke jeg - syns strukturen kom fint frem uten blokking. Lua er veldig god å ha på, deilig og varm nå i kulda med dobbel kant over ørene. Jeg har aldri strikket av Felted Tweed før, men nå skjønner jeg hvorfor mange er så glad i det - det er en ny favoritt.For å unngå krampestrikk i ukene før jul neste gang, blir jeg med på en julegavealong i år. Mer om det siden. God søndag!

29 kommentarer:

 1. hei og godt nytt år...disse luene var råfine...og det var modellene også...takk for tips til oppskrift...ha en fin søndag

  SvarSlett
 2. Fine luer. Jeg holder på med en Jacques Cousteau selv og er enig med deg at denne modellen passer de fleste hoder.
  Den røde var også veldig fin og det er jo kjempefint at lue er på moten igjen. Selv vegrer jeg meg litt, men nå som det er så kaldt er det ingen vei utenom. Ønsker deg en fin søndag:-)

  SvarSlett
 3. Kjempefine luer begge to! Takk for lenkene.

  SvarSlett
 4. Hei!
  Superflotte luer..., den grå har jeg allertede i favoritter, nå blir den rød å finne der også!
  Nydelige barn du har...

  Ønsker deg en super søndag!

  klem

  SvarSlett
 5. Fina mössor! Jaghar letat mössmönster länge och även stickat flera, som inte blivit så bra. De här blev jag genast sugen på att göra. Tack för tipset.
  Fina bilder!

  SvarSlett
 6. Kjempefine luer. Jeg trenger sårt en lue selv, kanskje dette hade vært noe.
  Akkurat nå prøver jeg meg på mystery sokk, så jeg må bli ferdig med dette først.
  Julegavealong hørtes veldig bra ut.

  Ha en fortsatt fin søndag.

  Pernilla

  SvarSlett
 7. Superfine luer!! og hurra for Ravelry!! AnneK:-)

  SvarSlett
 8. Fine luer. Passet jo godt på de unge modellene, men jeg er sikker på at besteforeldrene også ble fornøyd. Det er jo storartet.

  SvarSlett
 9. Får lyst å begynne å strikke lue...Må gjøre ferdig alle prosjektene først...Holder på med en strikkepuff...

  Ha en fin søndag

  SvarSlett
 10. Tøffe luer! Har selv strikket Jaques Costeau-lua, og den er super.
  Julegavealong må være smart;)
  ha en fin søndag og klem fra meg;)

  SvarSlett
 11. De luene var skikkelig fine.
  Flotte modeller også :-)

  SvarSlett
 12. Herlige luer. Den røde kunne jeg godt tenke meg å prøve meg på!
  Og ribberstrikkede luer, er og blir en vinner. Gode og varme.

  SvarSlett
 13. Kjempefine luer, fine bilder og flotte modeller! Har allerede luene som favoritter på Ravelry! Den grå hadde vært perfekt til sønnen, synd fargen ikke er å få, men alternativer finnes nok der ute! Ha en fortsatt fin søndag! :)

  SvarSlett
 14. Superfine og seje huer! Det er altid en fordel, når en hue kan sættes på flere måder, og det kan de begge to:-)

  SvarSlett
 15. Begge to er skikklig fine, neydelig strikk....liker garnet i den rod veldig godt. Men den gra fanget blikket, har hatt lenge lyst a strike den...og etter og ha sett "engle" barna i den skal jeg jammen gjore det.
  Ha en koselg weekend.

  SvarSlett
 16. Flotte luer! Den røde kunne jeg godt tenke å sett på "lyst til å strikke" lista mi.

  SvarSlett
 17. Kjempefine luer kan godt tenke meg å strikke dei sjølv! Ha ei fin veke:))

  SvarSlett
 18. Hej, fina mössor och fina barn! Bra gjort! :-D
  Hälsar Blenda

  SvarSlett
 19. Kjempefine luer i nydelege fargar! Eg begynte på den grå, men rekte opp igjen fordi eg syntest det såg så vidt ut. Brukte Juvel og strikka den største str. Er di herre eller dame str. ?

  SvarSlett
 20. Fina mössor, fina bilder, fina barn.

  SvarSlett
 21. Vad vacker den röda mössan är. skulle man kunna tänka sig någon gång

  SvarSlett
 22. For noen fantastiske luer da gitt! Du sier du synes den grå var den fineste fargen (hos Pickles)Da lo jeg litt, for jeg er den som aldri synes grått er den fineste fargen, hi hi ;)
  Noen ganger faller jeg for mange nyanser av blått, men jeg kunne ikke tenkt meg å gått med blått. Men jeg blir tiltrukket av den. Er ikke det rart?
  For en uke siden høstet jeg sammen all julepynten. De har nå ligget på et bord til nå. For nå går de ned i esken sin, og så håper jeg det ikke tar en uke før esken kommer ned i kjelleren igjen. SÅ slakk er jeg for tiden (bare når det gjelder julepynten, da)

  SvarSlett
 23. Flotte luer begge to, jeg skal sannelig se om jeg har noe i lageret som kan brukes til en av disse.

  SvarSlett
 24. Jeg har også mønsteret til Golden Autumn og har flere ganger stoppet opp ved den når jeg titter igjennom InspirasjonsPermen min. At du har strikka den og den ble så fin er lagt enda en stemme til skålen når jeg kommer forbi den neste gang. Det som har stopp meg er at jeg er redd det skal bli enda en dusjhette!
  Den grå var også kjempefin!
  Takk for inspirasjonen til begge luene :D

  SvarSlett
 25. Er det noen som vær så snill kan hjelpe meg med denne oppskriften? Første rad med felling går bra, men så får jeg ikke til det. Jeg skjønner ikke dette med work to two stitches of marker. Er det to masker før den jeg har strikket sammen? Og hvordan blir det etter de 2 vrange? Skal jeg følge mønsteret eller skal jeg strikke 3 rett og 2 vrang? Det blir helt rart og "ut av mønsteret" for meg. Har veldig lyst til å gi denne bort i julegave så jeg er veldig glad om noen hjelper meg.

  SvarSlett
 26. Skønne huer - måske man skulle komme i gang, får ihvertilfælde helt lyst til at strikke en hue igen ;))

  En rigtig dejlig blog du har med meget fine ting.....her må jeg vist have lov til at læse med .

  God søndag.

  SvarSlett
 27. Hvor kjøper du garnet til den rød lua??
  Rowan Felted Tweed

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Nå er det jo fem år siden jeg strikket denne lua... Mener å huske at jeg kjøpte garnet i en butikk i Oslo som er nedlagt nå. Vet at Nøstet Mitt på Storo og Lambertseter fører Rowan, og Lillestrøm Sysenter (i Lillestrøm). Bor du lengre unna, kan du jo søke på nettet kanskje?

   Slett