søndag 31. januar 2010

For kjærlighet og fred...

Tusen millioner takk for alle fine kommentarer i det siste!!! Jeg har sannsynligvis internetts søteste lesere, i hvert fall dere som kommenterer her, men sikkert resten også. Tusen takk! Og takk til dere som har stemt på meg, dette blir spennende! Det har vært folksomt her på bloggen i dag, i følge telleren. Det går litt opp og ned fra dag til dag, som livet selv. Flest norske besøk, naturligvis, men ca 20 prosent av leserne her er faktisk fra Sverige og Danmark. Jeg håper dere skjønner hva jeg skriver? Såvidt jeg har skjønt, er det lettere for en nordmann å forstå både svensk og dansk, enn omvendt. Snurrig. (Mange mener det skyldes at vi har vokst opp med svensk TV, men det har ikke jeg, så det kan ikke være årsaken). 

Statistikk kan være spennende - og jeg har tross alt to vekttall i statistikk fra ungdommens vår. Pussig nok er ca 15 prosent av de som stikker innom her, fra Tyskland, Sveits, USA, England, Canada, Island, Polen og Spania. Hvordan - og hvorfor - i all verden havner de her? Ja, verden er forunderlig. Her om dagen havnet jeg ad omveier på en gresk blogg. Og det var helt gresk for meg, jeg forsto ikke bokstavene en gang.
Men til saken: Nylig så jeg et par nye, norske votter inne på Ravelry - Selbu Peace & Love. Det var Torirot som hadde designet dem - til Hifas og Samlagets selbuvottkonkurranse, og hun etterlyste teststrikkere. Nå har jeg teststrikket vottene, og kan anbefale dem på det varmeste. Tydelig og fin oppskrift, disse fikser du greit om du har strikket selbuvotter før. 

Jeg var ivrig etter å komme i gang så fort som mulig, og brukte garn fra arkivet. Jeg hadde ikke så fint og fargerikt garn som Tori, i stedet ble det duse farger i Jamieson's Shetland Spindrift. Dette garnet er ikke så kjent her i Norge. Det er fra Shetland, og er beregnet for Fair Isle-strikking - blant annet har Alice Starmore brukt dette garnet i sine oppskrifter og bøker. Det kommer i søte små 25 grams nøster i 199 forskellige farger (!!), så her er noe for enhver smak.
Du får blant annet kjøpt det her.
Jeg har lest mye om dette garnet, og var nysgjerrig på hvordan det var. Her snakker vi ULL. Det er nydelig og jevnt spunnet, flott kvalitet, lett og luftig - og veldig ullete. Minst 200% ull, trur eg. Jeg liker gode, gammeldagse ullvotter, og syns det egnet seg utmerket til selbustrikk. Her var det kjærlighet ved første strikk. Vottene ble lette og fine - veier bare 50 gram, men er tette og fine og helt sikkert varme på. Det røffe garnet og de duse fargene matcher fint, syns jeg - blått er jo dessuten fredens farge. Og mønsteret er en fryd for øyet.

Ha en fin søndag!

30 kommentarer:

 1. måtte innom å kommentere disse vakre vottene som du har gitt ei sånn fin farge...nydelige...go sønddag

  SvarSlett
 2. Hej. Nu har jag hittat till din blogg och sett att det finns mycket fint. Jag har inte läst så mycket än, men det ska jag ta mig tid att göra. Fina vantar i detta inlägg. Lycka till med kommande projekt!

  SvarSlett
 3. Å vad fina de är!
  Jag läser alltid din blogg även om jag inte kommenterar varje gång, tycker den är jättebra- både snygg stickning och intressant läsning. Ibland använder jag google translate, men då blir det oftast ett gott skratt för att de översätter så tokigt :) Men annars så tycker jag att norska och danska är ganska lätt att förstå-särskilt i skrift.

  SvarSlett
 4. Nydelige votter og hyggelig blogg idet hele tatt.

  SvarSlett
 5. Fantastiske flotte votter Anne. Jeg har aldri strikket slike votter men nå synes jeg jeg må prøve ;)
  Tror du at jeg kan bruke Holst garn til disse? Det er 2 dradig ull.

  SvarSlett
 6. Bare en ting å si om de vottene: vakre!

  SvarSlett
 7. VVV = Veldig Vakre Votter ;o)
  Jeg har også det garnet liggende i "arkivet". Jeg har lurt litt på hva jeg skal bruke det til. Votter var jo en supergod idé.
  Ønsker deg en fin søndag :)

  SvarSlett
 8. Åh "fytti katta" så flotte votter!!! Nydelige farger, nydelig mønster; og garnet ser vakkert ut:-) Du er råflink! Ha en fortsatt fin søndag:-)

  SvarSlett
 9. Kjempefine votter!
  Fargevalget fallt meg i smak. Dete er noen votter jeg kunne tenkt meg å strikke men jeg har å begynnt på noen andre selbuvotter så må nok bli ferdig med disse først.

  Ha en fortsatt fin søndag!

  Pernilla

  SvarSlett
 10. De ble veldig fine, Anne! Nydelige farger, og man ser at de sikkert er gode og varme. Tusen takk for innsatsen!

  SvarSlett
 11. Så flotte votter. De minder mig om fint og skrøbeligt gammelt porcelæn :-))
  Jeg har ikke problemer med at læse norsk, tværtimod læser jeg så mange norske blogge at jeg nogen gange næsten kommer til at sige noget på norsk når jeg snakker med andre ;-)

  SvarSlett
 12. Dine vanter er meget smukke, de ligner et rent kunstværk og det er det jo egentlig også.

  SvarSlett
 13. Lekkker-smekker! Takk for tips om garn, alltid på utkikk etter spennende garntyper.

  SvarSlett
 14. Jodå här är en av svenskarna :-) Och jag får väl innerligt hoppas att jag förstår språket med tanke på att jag sedan 12 år tillbaks lever med en norrman ;-)

  Så fina vantar! Jamieson's garn är fantastiskt. Jag vågar nog säga att det är något av det bästa jag stickat med. För några år sedan var jag på Shetland och fick omvisning på fabriken! Vi mötte en gammal man utanför som började prata med oss och berättade att visst hade han slutat jobba här för längesedan men han var en tur inom varje dag ändå. Han bjöd med oss in för att se allt, från där de tog in ullen och vidare i alla processer till där stickerskorna satt vid sina stickmaskiner. Så spännande! Vi avslutade i butiken där de bl a sålde udda härvor som inte gick att sälja till fullpris. Gissa om jag plockade på mig. Till slut hade jag 3 kg garn som jag betalade typ en 100-lapp för. Som tur var hade jag vänliga reskamrater som hjälpte mig att få hem allt garn då allt inte fick plats i min resväska. Det låg härvor i nästan allas resväskor :-)

  SvarSlett
 15. Vottene var veldig fine! Ha en god søndagskveld, og fortsatt lykke til med avstemningen :)

  SvarSlett
 16. Hej, jag läser din blogg regelbundet och tycker mycket om den!

  Jag förstår 99 % av det du skriver, även om jag ibland måste läsa det högt för att höra vad jag säger (det är oftast svårare med skriven text). Men det beror lite på vilken norska det handlar om, heter det bokmål det som är lite svårare att förstå?

  Jag tycker vantarna är väldigt fina, jag ska själv försöka lära mig sticka mönster med flera färger under 2010 har jag tänkt!

  ha det gott!
  /Blenda

  SvarSlett
 17. De er helt nyyydelige!
  Flott fargekombo.

  SvarSlett
 18. Nydelige votter i flotte farger!!

  SvarSlett
 19. Nydelige! Og etter din anbefaling, frister det virkelig å prøve dette garnet!

  SvarSlett
 20. So I am stopping here via California, google "translate this page" and a love of mittens ... so you can add me to your mental (geography) map!

  Love the mittens, and I think I found out about them the "long way around" via Ann/pinneguri's mention on Twitter!

  Yes, it is a small world! fun!

  SvarSlett
 21. ...ehem, hva med Montana?
  -Jeg er en stor folger...

  De vatene er helt sjonne!

  SvarSlett
 22. Så fine votter du har strikket, mønsteret er nydelig! Og jeg kan underskrive på den garnpåstanden din, det garnet er 200% ull! Skikkelig god ullgarn, jeg har strikket noen par vanter av det, og de er så gode og varme! Men jeg har problem med å få bestilling gjennom på nettsidene deres, så desverre klarer jeg ikke å handle der mer... 2 bestillinger gikk kjempegreit, men så var det slutt... Har tilogmed sendt de mail, men ingen svarer. Jaja, vi har jo alltids finull :-)

  SvarSlett
 23. Urolig lekre votter. Jeg likte spesielt godt mønsteret til "vrangborden",helt annerledes enn vi er vant til på Selbuvotter. Nydelige farger og garnet er nytt for meg men det må prøves!

  SvarSlett
 24. Fantastiske votter.Har strikket dem selv i Rauma lammeull,Rauma finull og Tynn alpakka.Dette mønsteret vil bli mye brukt.Budskapet er jo også fantastisk... &;-)

  mvh.Merethe

  SvarSlett