søndag 3. januar 2010

Ny start...Godt nytt år, godtfolk!
Takk for alle nyttårshilsener - og alle kommentarer i det hele tatt som dere har lagt igjen her på bloggen i året som gikk! Det varmer en bloggers hjerte.

Jula kom og gikk. Handelsstanden ville gjerne at vi skulle forberede oss i månedsvis - jo mer forberedelser, jo mer må vi jo handle inn. Og vips, så var det over. I ettertid kan man jo være glad man ikke overforberedte seg for noe som forsvant så fort igjen. Men det var hyggelig med jul. Det beste er jo at familien er samlet, at alle er glade og fornøyde og har det godt. Kanskje fikk ikke alle ALT de ønsket seg, men alle fikk mer enn nok, det er jeg sikker på.

Det ble jo en hvit jul. Alle ønsker seg jo White Christmas, med et lett snødryss på trærne og akkurat passe mye snø på bakken til at det er hvitt og rent over alt, men ikke mer enn at man kan gå ut i snøen og ta vakre hvite bilder av all herligheten - omtrent sånn:Sånn var det i noen få dager før jul. Men det er jo ikke sånn det foregår her på bjerget, vettu. Når det først snør her, snør det gjerne en halvmeter i slengen. Gjerne flere dager på rad. Så føyker det litt, så man ikke finner igjen veien, i hvert fall ikke på første forsøk. DA kan vi snakke om Hvit Jul. Vi måkte mye snø i jula. Spesielt Dattera var flink til å måke. Hun var bare hjemom på ferie i noen få dager, men matematisk sett måkte hun veldig mange meter snø pr dag. Omtrent sånn - ikke lett å gå kjøkkenveien hos oss denne jula (dette skal forestille en trapp):
I november var jeg (som alle andre) sånn passe lei av regn og novembermørke, og hevdet hårdnakket at Norge måtte være et land for spesielt interesserte. Men nå, med vintersolverv og jul og tonnevis med snø og rosa solnedganger, er jeg betydelig mildere stemt. Nå må man vel være spesielt u-interessert for ikke å synes at dette er vakkert?
Vi kjørte Dattera tilbake til hybelen i romjula, og nyttårshelgen tilbragte vi til fjells. Det ble mye kjøring, vi passerte skog og dal og fjell - alt besnærende vakkert og snødekt, med sol over fjellheimen, rosa marmorskyer og orange solnedganger. Jeg ble fullstendig bergtatt, og kanskje litt overivrig med kameraet - alle bilder her er tatt i fart fra bilen, med en liten Ixus, gjennom skitne bilruter langs norske riksveier, og uredigert - ja da kan du jo selv forestille deg hvor utrolig vakkert det faktisk var i virkeligheten. Dette var steder vi passerte langs veien, jeg vet ikke helt hva det heter eller hvor det er, jeg syns bare det var så utrolig vakkert med all snøen, den knallblå himmelen og det fantastiske vinterlyset. NB: det var ikke jeg som kjørte!


Jeg har ingen bestemte nyttårsforsetter, bortsett fra å begynne et nytt og bedre liv og bli et bedre menneske i 2010. Og ta masse snapshots av naturen og livet og året som passerer forbi. Og kanskje blogge litt om det i ny og ne.

14 kommentarer:

 1. Nydelige bilder, uansett hvor det er....
  Ha et riktig godt år med masse bilder.
  Klem.

  SvarSlett
 2. I know it must be cold, but your pictures are just stunning!! Happy New Year to you!!

  SvarSlett
 3. Blogg masse du, så gjør du meg til et bedre menneske også. Du vet jeg blir snill når jeg er glad og fornøyd. ;)

  Utrolig flotte bilder. Når jeg tar bilder ut i gjennom bilvinduet blir det bare grugg.

  Ha en flott uke.

  SvarSlett
 4. Når sant skal sies, ble det en del grugg, ja. Ca 90% kanskje. Men de bildene slettet jeg jo så klart. Blant annet en utrolig fantastisk orange solnedgang over Randsfjorden som ikke ville bli tatt bilde av. Ergelig...

  SvarSlett
 5. Ekte norsk vinter med knall bla himmel og glittrende sol...sa vakert. Ringte med onkelen min pa Geilo og sa der var det -30c...smakallt. Veldi vakre bider Anne...hel skont.
  Jeg lurer jo ogsa pa om pakket har funnet frem til dag ennu?
  Onsker deg ett gott nytt ar...og forsatt nydelig vinter...

  SvarSlett
 6. Godt nytt år til deg også. Takk for at jeg fikk være med på en vakker biltur. Har oppholdt meg tett ved "teltene" i jula, så det har vært lite nytt å se :)

  SvarSlett
 7. Heisann og godt nyttår Anne!
  For noen flotte bilder du har tatt (heldigvis mens du IKKE kjørte!) Er det i Telemark?
  Det var en perfekt jul, med all den hvite snøen. Og nå som sola titter frem, blir det så nydelig. I går kveld var himmelen helt rød.

  Har du tenkt litt mer på den ideen vi snakket om før jul? jeg har bare tenkt, men må vel få gjort noe med det snart. Send meg gjerne en mail på det, om du har kommet litt lenger enn meg.

  SvarSlett
 8. Nydelige vinterbilder, og så mye snø da!
  Vi i nord er jo vant til mye snø, men i år er det veldig lite.
  Skuffa har nesten stått urørt.
  Men det kommer nok - lang vinter enda :-)

  SvarSlett
 9. Vakkert som bare det! Likte spesielt det siste bildet med treet. Og godt nytt år forresten! Gode forsetter kan man jo unne seg hele året da, ikke sant? Så jeg tar det med ro ved årsskiftet, tar bare frem den nye kalenderen så er man i gang igjen!

  SvarSlett
 10. Nydelige bilder, javisst er det vakkert! Syntes bare det er så inni hampen kaldt jeg da, kunne faktisk klart meg med at gradestokken viste rundt minus 15 eller så :-)

  SvarSlett
 11. Nydelige bilder fra et vintervakkert Norge. Vi har snø og "skikkelig" vinter også, for tiden.
  Noe som er uvanlig på disse kanter...
  Og jeg LIKER det! :))

  Godt nytt år!

  SvarSlett
 12. Fine vinterbilder, jeg hadde nok gått amok med kamerat, jeg også... Men det var godt det IKKE var deg som kjørte ;)

  SvarSlett
 13. Godt nytt år!
  Du verden så vakkert dette landet blir med et snødryss over seg. Jeg håper snøen holder en god stund til :-)

  SvarSlett
 14. Fantastiske bilder, håper på mer i det nye året fra deg :)
  Godt nyttår!

  SvarSlett