søndag 24. januar 2010

Lusekoftiske...


En av mine godeste gamleste venner fylte år, og ble begavet med pulsvarmere til fødselsdagen. Oppskriften til disse fant jeg tilfeldigvis på Ravelry for lenge siden, og siden har de stått i ToDo-køen min og ventet på den rette anledning. Syns de er litt søte – men enda søtere er historien som følger med – og navnet på oppskriften. Hun som har laget dem, Mary Rourke, ble inspirert av et sokkemønster – Norwegian Lusekofte Socks, som er laget av Beth Brown-Reinsel , som igjen hadde latt seg inspirere av en norsk lusekofte, nemlig setesdalskofta.

Slik ble dette en slags vandrehistorie. I stedet for at jeg skulle dratt frem et gammelt setesdalsmønster fra mine rikholdige arkiver, måtte det altså to amerikanske damer til for at jeg - den eneste norske i denne historien – skulle strikke Lusekofte-sque Mitts, som Sønnen mente måtte bli Lusekoftiske vanter på norsk. Og jeg som sikkert strikket min første setesdalsgenser lenge før disse damene en gang visste at det var noe som het norske lusekofter, antar jeg. Verden er sannelig snurrig.

De er litt for små til meg, og det syns på bildene, men min gode venn har små hender og de passet fint til henne. Brukte garn fra lageret (klapp på skulderen!). Drops Alpaca har mange fine, melerte farger på fargekartet, blant annet denne duse, behagelige jeansblå nyansen (som kanskje ikke kommer ordentlig frem på bildet, men men).

Mønster: Lusekofte-sque Mitts av Mary Rourke
Garn: Drops Alpaca fra Garnstudio, farge #6360 Blåmix og #? naturhvit
Pinner: #2,5
Min vurdering: Søte små fingervanter. Enkelt og greit mønster. Deilig, varmt og mykt garn i fin melert blåfarge.

God søndag!

19 kommentarer:

 1. Skikkelig koselig historie som hørte med til desse fine pulsvarmerne! Ha ein fin søndag:))

  SvarSlett
 2. Fine!! Morsomt med ny vri på gamle mønstre :-)

  SvarSlett
 3. De er kjempefine, og havner på min todo-liste også!

  SvarSlett
 4. Flotte vanter, kommer på min to-do liste også ;-)
  Jeg strikket en setesdal kofte til mannen min i 1980, førstegang jeg brukte rundpinner og etterpå måtte kutte i strikke arbeit. uf da, nervepirrende! Men kofta ble veldig fin og lever fremdeles!
  Ha en fin søndag, du og!

  SvarSlett
 5. Grattis du har lyckats igen! Jättefina. De kommer med i min att-sticka-kö.

  SvarSlett
 6. Flotte altså, og morsom historie.

  SvarSlett
 7. Skikkelig flotte votter/varmere me det mønsteret!! De så også så myke og gode ut, så heldig den som fikk disse, må jeg si!
  Ha en super søndag og klem;)

  SvarSlett
 8. Morsom historie, ja! Og pulsvarmerne dine ble jo bare kjempefine!

  Ellers vil jeg takke for hyggelige kommentarer på bloggen min, setter veldig pris på dem!

  Ha en god søndag, klem :)

  SvarSlett
 9. Amerikansk "innblanding" eller ikke, flotte ble de. Heldig mottaker gitt.

  God søndag.

  SvarSlett
 10. De der var bare superfine :)

  SvarSlett
 11. Hei.Kjempe fine pulsvarmere.Kjempe fint mønster.Ha riktig fin Søndag.Klem fra Bodil...

  SvarSlett
 12. Så fine disse ble! Og morsom historie om hvilke omveier vi noen ganger må gå. Må innrømme at jeg først leste lusekoftfiske og ble veldig nysgjerrig... Ha en fin søndag! :)

  SvarSlett
 13. Veldig trauste og norske, men fine var de. ;)

  SvarSlett
 14. De ble flotte! Fin heder til gammelt mønster og morsom historie. Din gode venn er heldig:-)
  Ha en fortsatt flott søndag!

  SvarSlett
 15. Fantastisk flotte pulsvanter synes jeg. Har et spørsmål angående julegavealongen: Når vi har laget noe til gavekassa, skal vi da linke dette noe sted??

  SvarSlett
 16. Til Skautrollet - og andre som har lurt på dette: Når du har laget noe til Julegavealongen, kan du blogge det på din egen blogg og bruke Along-logoen i innlegget. Evt kan du lenke til min blogg, så kan man gå inn her og finner logoen/lista i høyremargen min og kan ta en rundtur og kikke på hva de andre har gjort. Noen er superproduktive og blogger etter hvert, mens andre antakelig vil nøye seg med én ting pr mnd. Da passer det jo fint å blogge det i slutten av mnd. (Jeg vil skrive et eget innlegg om dette i begynnelsen av neste uke, trur eg).

  SvarSlett
 17. Utrolig fine fingervanter, likte fargene kjempegodt!

  SvarSlett
 18. Så nydelige de er. Kanskje tradisjoner noen ganger må ta en sving utenlands slik at vi skal få nye perspektiver på dem? :-)

  SvarSlett