torsdag 7. januar 2010

Ravlerier...

At noen vil ha mora og andre vil ha dattera, er en sannhet med modifikasjoner. Alle vil ha dattera, så klart. Ungdom og ynde er hva verden vil ha. Ta Ravelry, for eksempel. Her ser du prosjektsiden min.

Jeg er en liten blogger i et lite land. Jeg strikker det samme som alle andre. Prosjektene mine syns ikke så godt blant Ravelrys 577 000 medlemmer. Ja, Ravelry har faktisk over en halv million medlemmer, det er ganske imponerende! Jeg legger ut prosjektene mine nærmest for moro skyld, for å holde en slags oversikt for meg selv. Kan de være til inspirasjon for andre, er det ekstra hyggelig. Det hender jeg får et hjerte eller to. Får jeg 10 er det mange, og får jeg 50 er det overveldende.

I november strikket jeg Miller's Hat, som er designet av Kirsten Kapur. Hun er virkelig en dyktig designer - som lager mye spennende for tiden og skriver feilfrie mønstre som er lette å strikke. Lua ble fin den. Ja, så fornøyd ble jeg at jeg knipset noen bilder av meg selv med lua på og la det ut på Ravelry sporenstreks. Og hva skjedde? Ingen ting. Alt var ved det vante.Så kom Dattera hjem på besøk. Vi hadde lørdagsunderholdning med kamera og luer og hadde det gøy en lang stund. Nye bilder ut på Ravelry. Og hva skjedde? Plutselig hadde over 200 stykker merket lua som favoritt. Bare Kirstens egen lue har flere hjerter. Ja, sånn er det å være ung og blond.
Og ikke nok med det. Pulsvottene jeg strikket av restegarnet har også scoret bra. Dette er votter av enkleste sort - basismodell - som nærmest kan strikkes uten oppskrift. Overhodet ingenting spesielt med dem. Men tre dem på en ung modell...
På toppen av det hele strikket jeg en lue etter oppskrift i KKs julenummer. Dette er en helt enkel lue, enklere kan det ikke bli, man trenger egentlig ikke oppskrift en gang. Kun en vrangbord, så litt glattstrikk, og felling på toppen. Basismodell. Tre den på en datters hode, og vips - over 200 hjerter på Ravelry. Det går nesten over min forstand.


Har denne historien en moral? Tja, den beviser i hvert fall - nok en gang - at Blondes Have More Fun. At presentasjonen er viktig - det kan være smart å legge litt arbeid i bildene. At det enkle ofte kan være det beste - eller i hvert fall like bra. Og at match mellom garn og oppskrift er av stor betydning for et godt resultat.

Som en ekstra kuriositet fikk jeg plutselig en hel haug med nye Venner. Spesielt mange yngre, amerikanske kvinner har lagt meg til som venn. Av kommentarene har jeg forstått at de tror det er meg som er på bildene. Det kan jeg herved dementere. Det er altså den unge, norske strikkersken på bildene de vil være venner med, og ikke meg. Det velger jeg å se litt stort på. 

Her er det minus 15 grader i dag, solskinn - og det snør diamanter  :)  Det er tre ting på én gang, det. Ha en fin kveld!

13 kommentarer:

 1. Ja, bildene har mye å si! (Men nå var det jo ikke bare en yngre og blondere modell, billedkvaliteten var også mye bedre og flettene kommer finere fram på det siste bildet, så du får ikke ta det altfor personlig.)

  Tror jeg er en av de 200, har i hvert fall lagt merke til lua di.

  SvarSlett
 2. Ingen tvil om at bildene har mye å si, både på Ravelry og i bloggene! Og de bildene med datteren har i tillegg til vakker modell, nydelig fotolys som får fram strikkemønsteret på en forbilledlig måte.

  Inspirert av deg har jeg så vidt begynt å bruke datteren som modell jeg også. Mye lettere å få fine bilder med henne enn med meg! Ny blitz til jul skal forhåpentligvis hjelpe litt på fotolyset også!

  Ha en fin kveld! :)

  SvarSlett
 3. Blondes have more fun,.... eller?
  Artig at du fikk mange venner på Ravelry med en ung og blond modell. Mulig vi må ikle oss en blond parykk, men jeg kler desverre ikke blondt hår, hi hi...
  Jeg er også på ravelry, men jeg er aldri der...........!

  SvarSlett
 4. Beautiful.These stitches in grey do an informal look.
  Rosalia

  SvarSlett
 5. Artig!!!! Det er jo riktig så pussig da, men jeg skjønner det jo - reklamebyråene har sagt det der i all den tid; Ungdom selger.

  Kanskje jeg skal begynne å bruke Barnet til modell? Men det blir vel ikke helt det samme. ((lermegihjel))

  Ha en riktig flott ukeslutt.

  SvarSlett
 6. Prøv å ta bilder av en babymodell, og se hva som skjer... :)

  Men bilder har mye å si. Jeg liker best å se plaggene på en person enn på et stuegulv. sier meg mer om feks passform.

  SvarSlett
 7. Hehe, du har helt klart et poeng ift. at bildene har mye å si på nett. Og muligens modellen også - men ta det ikke altfor personlig - det fine mønsteret på Miller-hatten (særlig på kanten) vises mye bedre på datter-bildene :) Du har uansett produsert en veldig fin lue - og jente!

  SvarSlett
 8. Slik kan det gå... ;) Det er i alle fall fine ting du har strikket!

  SvarSlett
 9. Må nesten flire litt også .. :o) Men du har nok helt rett i det du skriver her. Du lager flotte ting og klart du har lyst til å få kreditt for det .. :o)

  Ha ei fortsatt fin helg - klem!

  SvarSlett
 10. Nydelig lue...Den skal jeg strikke!!!:)
  har strikkedilla
  vil gjerne følge deg

  SvarSlett
 11. Leser med fryd innlegget ditt her og jeg er lykkelig mor til en blondine på 26. så vet jeg hvem som skal være modell for meg heretter, he, he...

  SvarSlett
 12. jaja mamma, godt jeg kan være til hjelp!! men trass i alt er jeg en 17 år gammel jente med forfengeligheten i orden, og vil bare påpeke at det siste bildet, det kunne jeg klart meg uten!
  (også vil jeg at vi skal ta noen bilder av det jeg har strikket nå når jeg kommer hjem neste helg)

  klem fra dattera <3

  SvarSlett
 13. He, he, he, ja jeg har erfart det samme. Har også skiftet bilder i ettertid og plutselig har prosjektet blitt kjempepopulært.

  Jeg SKULLE ønske at jeg også hadde noen eldre modeller enn barna mine da. Ingen av mine venner ønsker å bli avbildet, men de er vel uansett for gamle...

  SvarSlett