mandag 11. januar 2010

Julegavehekling...

For et par innlegg siden skrev at jeg strikket tre julegaver denne julen. Feil. Jeg strikket to (luene i nevnte innlegg) og heklet én.


I høst travet min gode venn MK og jeg ofte ut på tur. Vi prøvesmakte oss gjennom kaffe og hjemmebakst på markas stuer, fikk mange vakre naturopplevelser og masse frisk luft. Vi diskuterte rognebærene, og var skjønt enige om at høyt henger de og sure er de, og det er sikkert like greit. Men vi var litt usikre på om en rik rognebærhøst varslet snørik eller snøfattig vinter. Nå i ettertid kan vi jo konstatere at mye rognebær = mye snø, i hvert fall her på Østlandet.


En vakker oktoberdag slo vi leir ved dette vannet i Nordmarka. Noen kjenner seg kanskje igjen.


Det var en av disse fantastiske høstdagene hvor man føler at man er på akkurat riktig sted til akkurat riktig tid. Vi fyrte bål ved vannkanten. MK var rikelig utrustet, og hadde både svartkjele, termokopp, opptenningsved og et godt og varmt sitteunderlag av reinskinn i sekken. Men gryteklut hadde hun ikke. Det resulterte blant annet i at kaffekjelen glapp og kaffen skvatt.

Men det går mer kaffe enn man tror i en stormkjøkkenkaffekjele, og vi led heldigvis ingen nød. Kaffen ble helt perfekt, den.


Men gryteklut må man ha - og gryteklut fikk MK til jul. Denne kan brukes både som grytevott og dobbel gryteklut, og er ikke større enn at den kan stappes nedi kaffekjelen under transportetappene - og ble levert i tradisjonelle, norske turfarger. Vakker er den ikke, men at det er en nyttig ting, kan ingen komme fra!

8 kommentarer:

 1. Herlig. Man blir jo i turhumør av de fargene, ikke fordi de er så fine sammen kanskje ;) Vi er vel som Pawlows hunder og får vann i munne ved synet av den kjente fargesammensetningen.

  SvarSlett
 2. Så morsom! Hvis jeg ser noen med en slik i skogen, vet jeg nå hvem som har laget den :)

  SvarSlett
 3. Så kul! Nå fikk jeg lyst te å dra på tur ;0)

  SvarSlett
 4. Kjempestilig, spesielt på tur!! : ) Så ut til å være en flott tur dere hadde. Mye rognebær= mye snø også i sør kan jeg forsikre deg om! Endelig skikkelig vinter, har ikke skjedd på mange år at snøen har ligget så lenge. Ha ei flott uke!

  - Hilde

  SvarSlett
 5. Så morsomt, fargene på grytekluten roper på en tur ut i naturen. Ingen farer for at denne skal forveksles med en stakkars "inne-gryteklut".

  Det var godt å se bilder fra en vakker solrik høstdag. Det er så fantastisk de gangene man virkelig er på rett sted til rett tid! De stundene kan man leve litt på synes jeg. Ha en fortsatt fin uke! :)

  SvarSlett
 6. Ja nå fikk jeg lyst å gå på tur!!Du gjør så mye fint...

  Ha en god dag

  SvarSlett
 7. Kjempefine bilder fra en flott tur :o) Rart det der med rognebærene ... her var det lite rognebær - og til å være her oppe er det faktisk ikke spesielt mye snø .. :o)

  Tøff gryteklut - skikkelig kvikk-lunsj farger .. :o) Et must på slike turer tror jeg.

  Flotte luer du laget til jul :o)

  Du får ha en fortsatt fin tirsdag - klem fra meg!!

  SvarSlett
 8. Heldig er hun som får en sånn fin gryteklut. Og heldig var du som fikk være med å koke kaffe på bål. Det er noe av det fineste jeg vet om. Kjempeflotte luer du lager. Er så imponert over alle de fine oppskriftene du finner og ikke minst får laget noe av. Jeg har noen oppskrifter lagret jeg også, de fleste ustrikket.....
  Har ambisjoner om å minske garnlageret nå i 2010. da passer det jo fint med sånne små prosjekter.

  SvarSlett