mandag 18. januar 2010

Julegave-alongen...

Noen har allerede meldt seg på - lenker litt lenger ned. Hjertelig velkommen til dere! Skriv gjerne litt om Alongen i bloggen din, så kanskje vi blir flere. (Noen av dere har allerede gjort det har jeg sett - fint!)Til dere andre: Det er bare å hive seg på! Påmelding foregår ut denne måneden. Det er ingen tvang, bare moro. Én hjemmelaget julegave pr måned, valgfri teknikk. Er det en måned du ikke har laget noe, så gjør ikke det noe. Men Alongen er her for å minne oss på at det egentlig ikke er så lenge til jul....(tiden flyt, vettu...) og at vi må begynne med julegavene i tide. Sylvia og jeg gjør denne Alongen i kor, og noen har meldt seg på der også. Men det holder å melde seg på en av bloggene. Foreløpig er det oss her:Guro / Hespetre-bloggen
Malsen & Mor / Innfall og påfunn-bloggen
Gamleheksa
Pillan / Min hobbyside
Siena / Siena's Stitching
Johanne / Museumsbua
Bossa
Jannelea
Berit med Berits Balsam
Ingeborg / Hverdagen i Granhauglia
Skautrollet
Torirot 
Ullas fiberblogg
Fragaria Bergin

Tina med Ztrikkeriet
Berit T
Komplett liste finner du i høyremargen - der er det enda flere!

Jeg er dessverre litt datadum, og vil gjerne ha lure tips til hvordan jeg kan få BÅDE logoen OG linkene samlet i høyremargen. Jeg får bare til enten/eller. Red: Hurra, jeg har fått det til!Noen har spurt når de skal blogge ferdige bidrag. Her er det ingen regler - blogg dem gjerne etter hvert, eller i slutten av måneden. Bruk logoen først i innlegget så det er lett å kjenne igjen.

Jeg har bestemt meg for å bruke garn fra lageret til denne Alongen. Har tenkt å strikke sokker, votter, luer og kanskje noen grytekluter. I min familie er det alltid noen som ønsker seg raggsokker og selbuvotter.

Men først skal jeg gjøre meg HELT ferdig med julen 2009. Jeg var nok snill i fjor, for jeg fikk mange fine gaver, som jeg ble veldig glad for. Jeg fikk til og med en hjemmelaget gave - det er ekstra stas. Vi som strikker selv, får nesten aldri noe hjemmelaget. Men det er jo VI som virkelig vet å sette pris på nettopp det! Vi vet jo hvor mye arbeid som ligger bak, og at det ikke er noe man bare slenger sammen kvelden før kvelden, slik noen tydeligvis tror.


Da jeg så hvor fin
halsen som Dattera strikket før jul ble, ønsket jeg meg en jeg også. Og det fikk jeg! Den er deilig og varm, og med de temperaturene vi har hatt nå i januar, har det kommet godt med. Det var flere som fikk også, og ble like fornøyd med gaven som meg. Sånt varmer - bokstavelig talt!

Oppskrift: Fritt etter
wham bam thank you lamb! neckwarmer av Susan Chang, som er strikket i over 1400 ulike varianter på Ravelry, og sikkert minst like mange ikke-Ravelryvarianter rundt om i de tusen hjem.
Pinner: Rundpinne #6
Garn: Mørk rød Mirasol Sulka fra Du Store Alpakka. Dette garnet er helt utrolig deilig og mykt (60% merino, 20% alpakka og 20% silke), men samtidig spenstig og fint.
Terningkast: 6

8 kommentarer:

 1. Ser at dattera virkelig er i støtet når det gjelder strikking. det er vel slik når strikkegenene er så sterke(dominante lært vi det het en gang) Kjempegod hals altså.

  SvarSlett
 2. Herlig hals .. :o) Helt sikkert god å ha på.

  Ha en flott tirsdag - klem!

  SvarSlett
 3. Den halsen så god ut! For en koselig gave å få!

  Kjempefint tiltak med julegavealong. Skulle gjerne vært med, men jeg klarer ikke å motivere meg for julegaver på lengen enda kjenner jeg. Også er jeg litt usikker på i hvilken grad hjemmelagde presanger ble satt pris på, som du også skriver om. Så kanskje blir det ikke så mange strikkegaver fra meg i år likevel.

  Men, gleder meg til å følge med på produksjonen deres fremover. :)

  SvarSlett
 4. Hei igjen, heldig du som har fått så fin strikket hals. Er ikke så datakyndig jeg heller men tror jeg vet hvordan du får til bilde av logoen og link. Gå på tilpass øverst på bloggen, velg : Legg til gadget, under her velger du Bilde, og der kan du velge bilde og så kan du velge den bloggen du vil det skal linke til, trykke høyre museknapp, velge kopier snarvei og stå på Kobling, trykke høyre museknapp igjen og velge lim inn. Dette ble kanskje en "knotete "forklaring men håper du får det til.

  SvarSlett
 5. Hei!
  Synes Julegave-along hørtes veldig lurt ut, og ønsker å være med.
  Har faktisk noen gaveideer i hodet mitt allerede, og kanskje Alongen kan hjelpe meg til å få de unna i good tid før gavene skal pakkes inn. ( Som oftest har jeg ikke rukket å få ferdig halvparten av mine planlagte hjemmelagede julegaver. Dette er Superlurt og jeg gleder meg.
  Berit

  SvarSlett
 6. Her er det påmeldinger inne hos deg også, ser jeg. Det er bra! Tenk på hvor mange julegaver vi skal lage sammen, he he
  Jeg har litt dårlig samvittighet, for jeg har ikke begynt på noen enda, og vi skal kanskje gå foran med et godt eksempel? Kremt.....host host....!
  Men jeg har nettopp strikket ferdig en kjole-tunika til ei venninne, på 5 dager, og da har jeg ikke rukket stort annet......og ikke hjelper det å sitte foran pc`n heller. ;)

  SvarSlett
 7. Ja dette vil jeg være med på. Strikker, hekler og syr lappeteknikk, helst i julestoffer. Koser meg alltid med å lage julegaver, og det er også hyggelig å få hjemmelagede.

  SvarSlett