onsdag 27. januar 2010

Litt av hvert om ditt og datt..


Januar har gått fortere enn forventet - og snart er den slutt (pussig, det samme skjer hver måned. Er det sånn hos deg også?). De som er med på Julegavealongen (se lista i høyremargen), har kanskje noe ferdig? Om du ikke rakk det i januar, kommer nye muligheter i februar! Dette er en helt uformell og uforpliktende along, kun ment som et dytt bak og en utfordring til deg selv. Ingen sjekker om du har "levert" hver måned. Har du noe klart for januar, og ikke har blogget om det enda (mange har det allerede - ta gjerne en runde og titt!) - passer det jo fint å gjøre det denne uken. Legg inn logoen øverst i innlegget, så det er lett å kjenne igjen, og link hit. Så kan vi ta en runde rundt (klikk deg frem på lista i høyremargen min) og se og bli inspirert! Julegaver er jo ofte enkle, greie prosjekter, og det er fint å få innspill og nye idéer. Blant annet er det flere som har tovet, det har jeg lyst til å gjøre i år. Det er også en gjeng Julegavealongere inne hos Sylvia.

Jeg strikker på for å få januarprosjektet mitt ferdig. Av og til må man prøve noe nytt. Jeg har aldri vært teststrikker før, men nå har jeg prøvd det også. Det har vært morsomt, og jeg gjør det gjerne igjen. Hva jeg strikker, kommer jeg tilbake til i et senere innlegg. Må føst strikke ferdig, feste tråder og staile det litt (vaske og/eller presse) - og ta bilder. Det siste er ofte det som tar mest tid. Jeg kunne trengt en egen fotograf! Og gjerne en egen modell også. Dattera stiller jo velvillig opp - men hun er ikke hjemme til hverdags.

I dag er det et helt utrolig lys ute. Vinterlyset er magisk - noen dager er blå, andre rosa. I dag er det hvitt. Trærne er sorte og tunge av kritthvit snø. Bakenfor ligger tåka gråhvit, og bak der igjen skinner sola. Alt er uten farger, men likevel så lyst - det er som om noen skrudde over bryteren fra Farger til Sort/hvitt. Jeg fikk dessverre ikke noen gode bilder av dette - det ble bare grått. Mitt fotopotensiale er stort, og kanskje burde jeg melde meg på et fotokurs i 2010. Er det noen som holder kurs i Vinterlys, tro?? Bildet under er fra solnedgangen i går - da var verden gyllen i noen minutter mens forestillingen pågikk.

Dette er hva jeg ser fra mitt Room With A View - fra mitt eget fjell i forgrunnen, via Lørenskog, Oslo, Oslofjorden og Nesodden i det fjerne. Men mest av alt - Lyset. 

10 kommentarer:

 1. Hejsan

  Nu är den första julklappen klar.Jag har publicerat loggan på min blog nu.
  www.textilejoy.blogspot.com

  Tack för inspirationen.

  SvarSlett
 2. Nydelig bilde!
  Og så gøy å være teststrikker, skal bli spennende å se hva du har laget :-)

  SvarSlett
 3. Ja, det er virkelig mye å se på himmelen. Fargene og stemningen skifter hele tiden. Ikke bare nå om vinteren, men hele året. Fascinerende.

  Ha en hyggelig kveld!

  SvarSlett
 4. Jeg vil også gjerne være med på alongen :) Jeg bare trenger litt mer tid på å gjøre januargaven ferdig, så jeg legger nok ikke ut noe innlegg om dette før litt nærere slutten på måneden :P

  For en veldig fin along-ide! lurt!

  SvarSlett
 5. Det blir spennende å se hva du har teststrikket! Nydelig utsikt og flott lys du har klart å fange fra vinduet ditt. Skulle gjerne hatt et fotokurs jeg også, helst i hvordan fotografere strikkeplagg så de ser fantastiske ut! :)

  SvarSlett
 6. Hei - julegavealongen er et interessant prosjekt:-) Spent på om jeg greier å ha noe ferdig hver måned, men som du skriver - ingen tvang. Hadde ønsket meg at du og Sylvia hadde link til alle som er med på Julegavealongen 2010 på sidene deres uavhengig av hvor påmeldingen skjedde. Psst - det var bare et lite ønske altså:-)
  Til sist - det røde sjalet ditt er bare lekkert! Ha en fortsatt fin kveld.

  SvarSlett
 7. Litt av en utsikt :o)

  Artig med en sånn julegave-along - til og med for meg som bare leser :o)

  Ha en fortsatt fin uke :o)

  SvarSlett
 8. Hei :-)
  Flott blogg du har! Inspirerende bilder og velskrevne innlegg. Jeg hiver meg med på julegave-alongen sånn på tampen av januar! Kjempeinitiativ :-)

  SvarSlett
 9. Ja, denne julegavealongen, ja. Den forsvant litt mellom feber og hostekuler. Ikke mine egne, men man er da omsorgsfull sykepleier for de andre i familien.

  Jeg kommer sterkere tilbake neste måned, og fryder meg over at det nå ser ut til at alle er friske igjen.

  SvarSlett
 10. Jeg er ferdig med januargaven, må bare blokke den først og prøve å ta fine bilder (en utfordring midt i mørketida):
  http://www.ravelry.com/projects/sienaknit/multnomah

  SvarSlett