onsdag 4. februar 2009

Uhuuu - ugler på moten

Det hersker uglefeber der ute. Alle strikker visst ugler nå for tiden. Uglevottene fant jeg på en nettrunde en mørk vinternatt, her, nå ligger de på Ravelry også. Vottene er strikket i Freestyle fra Dale, et garn jeg har oppdaget ganske nylig. Det egner seg utmerket til votter, er mykt og kløfritt, veldig godt å strikke med og gir en pen og jevn tekstur. Her brukte jeg pinner 4,5 og ett og et halvt nøste. Vottene ble dessverre for små til meg, så jeg har planer om et par til i kraftigere garn, for – uhuuu - jeg vil også ha uglevotter! Sjekk fargen!!!

I garnbutikken der jeg kjøpte garnet, hadde de antakelig plassert garnet slik at de fargene det går mest av, var plassert lettest tilgjengelig. Denne fargen – gulgrønn nr 9817 – lå høyt opp, og damen måtte opp på gardintrappa for å hente den ned. ”For en stygg farge!” utbrøt hun da hun tok den nærmere i øyesyn. Jeg syns den er superflott!! Jeg liker farger som lyser opp i hverdagen, og til votter kan man jo boltre seg med farger man ellers ikke kler opp mot ansiktet. Freestyle fins også i mange andre friske farger til å bli i godt humør av.


Nå er uglegenseren på pinnene - oppskrift her og på Ravelry. Er den ikke fin?

11 kommentarer:

 1. Kjempefine votter og farge. Jeg synes slett ikke den fargen var stygg. Morsomt å se uglen på votter! Jeg har strikket en babyjakke med de uglene på - morsomt. Skal sjekke ut det mønsteret - også.
  Uff, det er så mye jeg vil sjekke ut og så mye jeg har lyst til å lage at dagene er ikke lange nok.

  SvarSlett
 2. Sant nok, Juni. Det er så mye fint garn, så mange fine oppskrifter - og døgnet har så få timer...
  Men tenk om det hadde vært omvendt - jeg klager ikke!

  SvarSlett
 3. Heisann! Der hadde du ordnet i kommentarboxen din, så nå kan også jeg kommentere.
  UHU....denne ugla er altså sååå fin! har sett den på Danske blogger. Synd vottene ikke passet, men da er det bare å strikke nye. Hva med Vamsegarn?
  Stygg farge?! Å, nei, knallfin er den. Og alle farger er flotte når du setter mange sammen, så preger de hverandre eller skyver hverandre frem. Og så har alle sine favoritter, og jeg sier aldri at noen farger er stygge. det er dårlig gjort mot kundene, synes jeg.
  Koooos deg videre. Jeg strikker med plategarnet nå, jeg.

  SvarSlett
 4. Ja, jeg har allerede kjøpt Vamsegarn, eller Pt3, men det er visst det samme, sa de i garnbutikken. Det fyller mye mer enn Freestyle, selv om strikkefastheten på banderolen er ganske lik. Må bare strikke ferdig noen andre ting først, you know how it is...
  Plategarn høres spennende ut! Men det ser vanskelig ut. Gleder meg til å lese om det på bloggen din.

  SvarSlett
 5. Så flotte vottene dine er. Uglene kommer så flott fram i mønsteret. Jeg syns det er oppkvikkende å se noe laget i gult. Det er ikke så ofte den fargen får være med har jeg inntrykk av. Gratulerer med ny blogg forresten :-)

  SvarSlett
 6. Jag hittade till dig via vintage kal 2009 och ville bara titta in och säga hej! :)
  Färgen är ju supersnygg (och vantarna också förstås!), kolla in inlägget jag gjorde på min blogg 30 jan - det ser ju ut som precis samma färg! :)

  SvarSlett
 7. Åh dom ser verkligen läckra ut! Får nog kolla in mönstret tror jag... Undrar om debbie bliss rialto aran skulle passa? en av favoriterna nu... :-)

  SvarSlett
 8. Hei og takk for kommentarer!

  Rebecka: Fargen ser ganskel lik ut, så fin babyjakke! Så heldig du er som skal ha baby, det blir helt sikkert kos!

  Janette: De var VELDIG lette å strikke og det gikk VELDIG raskt. Det vanskeligste var å få sydd på knappene... Kjenner ikke DB Rialto Aran, men det går sikkert fint. Jeg brukte pinner 4,5, men det sto 5 i oppskriften tror jeg.

  SvarSlett
 9. Köpte garn till vantarna idag :-) ska blogga det sen om jag hinner...

  SvarSlett
 10. Hilde C: Takk! Jeg tenkte egentlig på fargen som grønn, ikke gul, da jeg kjøpte garnet, men nå ser jeg at den er - tja - gusjegrønn kan vi vel si.

  Janette: Tips - sy i knappene fra åpningen i toppen før du feller av. Jeg sydde dem i helt til slutt, og det var så knotete å komme til nedenfra - knappene ble litt skjeve.

  SvarSlett
 11. Det är sant dessa ugglor dyker upp över allt - mössor sockar tröjor och nu även vantar, men så är de ju ursöta också.

  Jag sitter och läser lite i dina gamla inlägg. Mycket fint är det.

  SvarSlett