lørdag 14. februar 2009

Happy Valentine!

Jeg har gjort oppvarmingsøvelser i Vintage-knitalongen – et par votter etter oppskrift fra 1901. Nærmere omtalt her. Vottene er testkjørt, har ypperlig passform og fungerer utmerket.
Dette er boken der jeg fant oppskriften, arvet etter mormor. Den har levd et hardt liv – er fuktskadet, med løse blader og frynsete kanter. Den er utgitt av Cappelens forlag på norsk som er nesten dansk, og utenpå står det Kristiania 1901. Mormor var lærer på 1920-tallet, så muligens har hun arvet boken eller kjøpt den brukt. Flott pedagogisk lærebok, med bilder og forklaringer.
Småpikene i 1901 skulle være flittige og tålmodige – vottene er strikket på tynne pinner med tynt garn – i tredje eller fjerde klasse. I femte klasse lærte jentene strømpestrikk i detalj, inkludert avanserte beregninger av masker etter mål. Selv om vi lærte å strikke raggsokker på barneskolen, føler jeg at jeg har noen små hull i utdannelsen her...
Valentine er dagen for feiring av kjærlighet og romantikk. Nærmere omtalt her.
Håper alle får rikelig med røde roser og sjokoladehjerter!
Nå skal jeg ut på tur med vintagevottene på ;-)

3 kommentarer:

 1. Så fine votter da! Håper du hadde en fin tur med vottene på. Ønsker deg ei god helg:-)

  SvarSlett
 2. Ja, nå har vottene vært ute på tur, på fotosession i den blå timen. De funker som votter skal, og blir nok en av favorittene.

  SvarSlett
 3. Godt Nytt År!
  Her var det mange flotte votter. Kom tilfeldig over bloggen din. Søkte egentlig lueoppskrift. Du lager mange flotte plagg i ull. Disse vintage vottene er kule. Slike strikket jeg på skolen. Tror det var i 4. klasse, kanskje 3dje. Hver femte omgang skrikket vi vrang over rett og rett over vrang. Vottene var ensfargede og slik ble det litt mer liv i dem. Jeg vil nok etterhvert strikke noen votter. Ble inspirert, men først må lua bli ferdig.
  Ha en flott dag!
  Hilsen Gunn-Anita

  SvarSlett