torsdag 26. februar 2009

AnnerledesBaktusJeg ville nok ikke ha kommet på å strikke dette skjerfet sånn helt av meg selv. Det var Dattera som fikk øye på det i garnbutikken Strikk da vi var i Göteborg i sommer.
Hun har en egen evne til å spotte godbiter i hyllene som jeg ikke legger merke til en gang, og som alltid viser seg å være sikre vinnere i ettertid. Vi hadde flaks og kom dit ti minutter før de stengte for ferien. Mens jeg tuslet rundt og nøt synet av alt det fine garnet og led valgets kvaler, gikk hun rett på modellene. Hun er en målrettet shopper - hun strikker ikke selv og har derfor en ”What’s in it for me”-holdning til garnbutikker. Det er nyttig å ha med seg en slik konsulent på tur!
De hadde veldig mange fine modeller da vi var der – den reneste motebutikken. Dattera elsker skjerf, og fant snart et rosa trekantskjerf i luftig vrangbordstrikk. Og plutselig hadde vi kjøpt garn både til henne og meg. Oppskriften fikk vi med på kjøpet – det er den klassiske som starter med 2m, øk 1 m i siden på annenhver omg til halvparten av garnet er brukt opp, fell tilsvarende til det er 2 m igjen, og - vips - har du et fint, lite skjerf. Eller med andre ord – nok en variant av Karius- og Baktusskjerfet.
Denne butikken er vel verdt et besøk! Den ligger i Innerstan, bare et steinkast fra Trädgårdsföreningen, NK og Saluhallen, som de fleste nordmenn er innom når de er på shopping i Göteborg. Fine modeller, spennende garn, morsomme knapper etc.
Skjerfet er strikket på rette p nr 12 med tre tråder:
1. ”Victoria” fra Anny Blatt – et båndgarn i 100% polyamid. Jeg har lett på nettet, men har ikke funnet dette garnet noe annet sted, men det finnes sikkert noe annet båndgarn som kan brukes. Nylon er ikke min favoritt akkurat, men det er dette garnet som gjør skjerfet. Det er veldig blankt – nærmest som skinnende silke. Jeg har aldri strikket av båndgarn før, syns vel egentlig det er litt rart, men sammen med de andre trådene (mohair, silke og alpakka) ble det fint likevel.
2. I det ene skjerfet brukte jeg Kidsilk fra Garnstudio, i det andre Kidsilk Haze fra Rowan, begge med 25-30% silke og 70-75% kidmohair. Selv om jeg betalte nesten dobbelt så mye for Kidsilk Haze, merkes det ikke noe forskjell på det ferdige skjerfet, så her er det fargeutvalget som avgjør.
3. I modellen i butikken hadde de strikket med en tråd silkegarn, type bourettesilke eller lignende. De hadde ikke mer igjen, så det måtte vi greie oss uten. Hjemme hadde jeg Chiri på lur, alpakka- og silkegarn fra Rauma. Dette garnet elsker jeg. Det har en litt ujevn struktur, ørlite blankt av silken, luftig og lett, og myyyykt! Med dette garnet ble skjerfet lubnere og mykere enn modellen i butikken – og sikkert varmere også.

Med pinner nr 12 gikk det raskt å strikke. Dattera ble veldig glad for skjerfet sitt, og brukte det til og med i sommerferien. Fargen matcher sommergarderoben perfekt. Det er gøy å strikke når produktet blir godt mottatt. Mitt er litt tristere i fargen, og jeg angrer litt på at jeg ikke lagde roooosa til meg selv også. Det ville passet fint til garderoben, som hovedsakelig består av grått og brunt. Ikke umulig at jeg strikker flere av disse, men da i andre farger. Det er et skjerf for glade farger!
Syns skjerfene ble fine jeg! Og som det meste – finere i virkeligheten enn på foto. Deilig, myke og lette – og passer til det meste.

7 kommentarer:

 1. Vilket härligt garn, vilken glans. du har en bra dotter.

  Du har fått en utmaning av mig också.

  SvarSlett
 2. Denne bloggposten kan gjøre en helt ør, med ord som silke, alpakka og mohair *lykke*. Skjerfene ser flotte ut. Jeg har lurt på om det er forskjell på Kid slik fra Garnstudio, og den fra Rowan. Kanskje det er det samme garnet, bare med forskjellig merkenavn?
  Kameraet jeg bruker er forresten Canon 400 D :-)

  SvarSlett
 3. Hei Hilde: Glem ikke NYLON... ;-)
  Vet ikke om det er noen forskjell på de to garnene - prisen er i hvert fall ganske så ulik her i Norge.

  Har sett på det kameraet, ikke umulig at det blir det jeg velger! Har inntrykk av at de som har det er godt fornøyd.

  SvarSlett
 4. Flotte sjalskjerf! Syntes de ble mye finere i vrangbordsrtikk enn riller/glatt. Hun har teft hun datteren din ;)

  SvarSlett
 5. Kjempefint skjerf :-) Må ha skjerf selv om sommeren og disse virket toppers. Forslag til andre garnkvaliteter? F.eks fra Dale eller du store alpakka?

  Takk som deler :-)

  Ella

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så lenge siden jeg strikket disse skjerfene, så jeg husker ikke helt... kommer ikke på noen garnalternativer her og nå. Det er bare å sette fantasien i sving og prøve seg frem!

   Slett