mandag 2. februar 2009

Fiin gammel årgang…

Nå har jeg meldt meg på min første knitalong – Vintagestickning i regi av Janette og Stina.Det skal bli gøy!

Jeg har nesten meldt meg på knitalonger før, men jeg har jo ikke bruk for 12 luer eller 12 par votter – eller jo forresten, det har jeg jo. En dame kan aldri få for mange votter! Men i løpet av året dukker det alltid opp så mange nye fristelser, så jeg vet med meg selv at jeg ikke ville holdt løpet ut. Jeg vil velge selv hvilke 12 par votter jeg skal strikke!

Men her var det annerledes – her kan vi velge selv! Eneste krav er at oppskriften skal være vintage. *)

Så nå må jeg produsere et innlegg der også, med bilde. Ojoj. Fotosession, dagslys, kabler, tekst – alt det skal jeg få til, men å få snekret alt sammen til et innlegg, med bilder som står der jeg vil, det blir dagens utfordring. Det er en av hjernehalvdelene som ikke funker som den skal her, husker ikke hvem. Hvordan skal jeg få tid til å strikke nå da??

Sjekk håndarbeidsboka mi fra 1968! Kjøpt på mammutsalg ca 1970 +/-. Den er en skatt. Det må bli noe herfra til Vintagestickningen. Kanskje den røde genseren…?

For at det skal bli autentisk, burde jeg jo egentlig bruke noe av årgangsgarnet mitt, men jeg vet sannelig ikke… Det blir nok helst nytt garn, tenker jeg.

Den store utfordringen blir jo ikke selve strikkingen – men LOOK-en! Hårsveisen skal vi vel alltids få til, men sjekk midjen til damene på den tiden!!! Godt vi har hele 2009 til rådighet…

*) Fra Wikipedia: I modesammanhang syftar vintage på kläder från en annan era, exempelvis sent 1800-tal eller 1960-tal. En del menar att kläder i regel bör vara minst 25 år gamla för att kallas vintage, men åsikterna om detta går isär. (...) På bland annat e-bay används ibland termen vintage som synonym till retro vid klädförsäljning av klänningar, förkläden och många andra slags plagg. Detta är dock missvisande, eftersom begreppet retro innebär att ett plagg är nyproducerat i en tidigare tidstypisk stil (såsom exempelvis 1960-talsinspirerade klänningar).

4 kommentarer:

 1. Hei, så koselig at du stakk innom bloggen min.
  Det er alltid spennende med nye bekjentskaper.
  Bloggen din er ganske ny ser jeg og da er det mange ting å lære. Jeg vet det, for min er heller ikke så gammel, og jeg strevde fælt i begynnelsen. Men med hjelp fra andre bloggvenner og kjente i min nærhet har jeg lært masse. Det er ennå mange ting jeg ikke skjønner eller får til, men det kommer seg litt om litt.
  Jeg vil anbefale deg å titte innom Moseplassen sin blogg, hun er kjempeflink og har mange tips til oss som ikke kan så mye ennå.
  Jeg får ikke til å lage linker her i kommentarposten, men om du går inn i min hageblogg, (det er en link til den på siden) så finner du Mopseplassen i min bloggliste.
  Bare som et godt tips :)

  Det der med vintage så litt spennende ut, tror jeg vil kikke litt mer på det. Jeg har aldri vært med i noen alonger jeg heller, for jeg vil som du bestemme selv hva jeg skal lage.

  De fingervantene var kjempefine!

  Lykke til med bloggen din og kom gjerne igjen her hos meg.
  Nå vil jeg legge deg til blogglista mi her på hobbybloggen så kan jeg følge med på dine prosjekter.

  Ha en god dag!

  SvarSlett
 2. Gratulerer med ny blogg! Den gleder jeg meg til å lese så du er nå lagt til på listen min.
  Og velkommen til Blogglandia.

  Vantene dine var skikkelig gøyale, de likte jeg. Men jeg vet ikke om jeg har tålmodighet nok til å strikke fingre. Jeg har gjort det et par ganger og gikk litt sånn småberserk hver gang.

  Ha en flott uke.

  SvarSlett
 3. Hei på deg!
  Og gratulera med flunkande ny blogg, du kan glede deg......koseleg i bloggverda.

  SvarSlett
 4. Jag är riktigt avis på den där boken :-) Jag måste gå på sekondhandaffärer nu tror jag... :-)

  SvarSlett