torsdag 19. februar 2009

All you need is glove...


Vi har alle våre favoritter, og en av mine er Jared Flood på Brooklyntweed. I løpet av noen få år har han steget frem fra det store intet og blitt en av strikkeverdenens store stjerner. Helt utrolig at en mann er så fantastisk flink til å strikke! Fyren er bare 26 år, og har bare strikket "på alvor" i rundt fem år. Man må bare ta av seg hatten.

Helt fra jeg så Almeara gloves på bloggen hans 23. januar (får ikke til å linke direkte til dette innlegget, bloggen hans oppfører seg litt annerledes enn andre - så rull bakover til datoen i stedet), skjønte jeg at dette var en "Må ha det - bare må ha det!"-ting.

Jeg bestilte Vogue Knitting straks det kom fra trykken, og vurderte å bestille garn også, Scottish Tweed fra Rowan. Men jeg har brent meg før. Jeg har erfart at Jared og jeg ikke har helt samme måte å strikke på - når jeg følger hans "gauge", blir strikketøyet mitt stramt og stygt og hardt som betong, og dessuten altfor kort, mens hans produkt som vanlig ser helt perfekt ut. Jeg har prøvd å finne ut av hvorfor det er sånn, men har kommet til at det må forbli et av livets uløste mysterier. Derfor tenkte jeg å prøvestrikke litt først, før jeg kjøpte dyrt garn på nettet.

For å få riktig strikkefasthet - både i lengden og bredden, prøvde jeg Smart tweed, som er det eneste norske tweedgarnet jeg har klart å oppdrive. Det var for tynt, så jeg la til en tråd Tynn Alpakka, det pleier å gjøre susen - det blir både mykere og varmere. Da ble det riktig.

Dette ser jo ut som en vanskelig oppskrift, med alle de flettene hulter til bulter - det var det ikke. Det gikk både lett og raskt med pinner 4,5, det var bare å følge diagrammet. Når man strikker fra Vogue, er det et godt tips å sjekke nettsiden deres for Corrections, det pleier å være rikelig med trykkfeil. Men det var ingen rettelser der foreløpig (det kommer nok). Sjekket også Ravelry, for å se hva slags erfaringer andre hadde. Der var det bare 37 registrerte prosjekter (noe som er lite i Brooklyntweedsammenheng), og en del sutring om trykkfeil i oppskriften. Vel, jeg bare strikket i vei jeg, og fant i grunnen kun et par småting å sette fingeren på??? Mulig jeg tok noen shortcuts, men det spiller jo ingen rolle så lenge det ikke syns.

Jared Flood starter med å legge opp med I-cord. Den beskrivelsen skjønte jeg dessverre absolutt ingenting av, så hvis noen har en enkel forklaring på I-cord cast-on, er jeg lutter øre! Jeg fant i stedet et nøste Puddel fra Drops som jeg hadde liggende - forøvrig et helt utrolig garn - og la opp og strikket et par runder med det. Det ble helt greit.

Alt i alt et veldig morsomt prosjekt! Det eneste er at vanten min ble så tykk, det er jo flere lag med fletter over hele - det ble den reneste boksehansken! Jeg har bare lagd én foreløpig, men det går raskt å lage en til. Kommer tilbake med bilde av begge to når de er vasket og frisert. Kan jo være kjekt med et par boksehansker også - det har jeg i hvert fall ikke fra før...

4 kommentarer:

 1. Fantastisk flott hanske!! Enig med deg i at mønsteret er lekkert, og at Jared er flink:-) Har mønsteret selv, men har litt sånn "fobi" mot å strikke hansker... Men kanskje en dag;-) Nå skal jeg se skiskyting! Ha en fortsatt fin uke:-)

  SvarSlett
 2. Så stilig Anne, og takk for tips om en spennende designer. :)

  SvarSlett
 3. Ja, Jared Flood er absolutt en rising star i strikkeverdenen. Han er også fotograf, så bloggen hans er noe helt utenom det vanlige. I tillegg har han sin egen fanklubb!

  SvarSlett
 4. Klarte ikke å skrive kommentar i ditt gule innlegg, så jeg skriver her.
  Skikkelig kul kopp du har der. En sånn kunne jeg tenkt meg! Hadde sikkert lyst om morgenene mine når jeg er skikkleig trøtt.Og det er jeg hver morgen;)

  SvarSlett