tirsdag 21. februar 2012

Sandaler i september...

Selv om sola skinner og fuglene kvitrer, er det lenge til vår, i hvert fall her i mitt distrikt. Da kan man alltids drømme seg bort litt, til varmere tider. Da jeg så igjennom New York-bildene her om dagen, fant jeg fine bilder av sandaler i september. Her hjemme var det høst, i New York var det frem med sandalene igjen. New Yorkerne selv syntes det svalt og kjølig etter en varm og fuktig sommer, men for oss var det rent sommerlig.


Her, for eksempel, er sandalene på tur i Central Park. Man skulle kanskje tro at en slik diger park ville være kjedelig og upersonlig - men neida. Små stier, stille steder, en enslig benk under trærne. Velstelt, men ikke striglet. Rent og pent overalt. Har man god tid og tusler litt rundt, kan man finne fine perler - tilbaketrukket fra storbyens larm og jag - og med New Yorks skyskrapere i  bakgrunnen bak trærne. Central Park var en stor, positiv overraskelse, helt annerledes enn jeg hadde forestilt meg.


Skal du å storbyferie, er det viktig med gode sko. Vi gikk og vi gikk, og plutselig var vi på New York Public Library. Det hadde vi ikke planlagt, men det var en av højdarne på turen. En man i New York, bør man unne seg en tur dit. "Libraries are the memory of humankind, irreplaceable repositories of documents of human thought and action. The New York Public Library is such a memory bank par excellence, one of the great knowledge institutions of the world," står det å lese på nettsiden deres. Her får man virkelig bibliotek-følelsen - jeg må lage et eget blogginnlegg om det en gang. En gedigen bygning, bevoktet av to løver utenfor og med tonnevis av bøker, marmor og lysekroner innenfor. På en sval marmorbenk tok Dattera en kjapp tape-pause - som gammel alpinist kan hun alt om tape. Alt kan fikses med tape, nemlig, enten sølvtape eller sportstape. Sportstape er utmerket på vannblemmer. Der vi andre brukte plaster, brukte Dattera sportstape. Ser kanskje litt voldsomt ut - men funker som bare det.


New York Public Library ligger på 5th Avenue mellom 40th og 42nd Street. Det ble bygd i 1902-06. I dag har biblioteket 90 forskjellige avdelinger rundt omkring. Og som for alle fine og flotte bygninger i USA, har mange rike menn bidratt til herligheten. Her har en av dem fått en minnestein rett utenfor inngangen. Stephen A. Schwarzman er en steinrik amerikaner, som i 2008 ga 100 millioner dollar (omkring 580 millioner kroner) til biblioteket. Som takk fikk han hovedbibliotekbygningen oppkalt etter seg - The Stephen A. Schwarzman Building. Kanskje ikke å undres over at Deichmanske bibliotek ser litt lurvete ut i forhold... Selv om jeg er
veldig glad i Deichmanske, bare så det er sagt.

(Og for ikke-Osloborgere: Deichmanske bibliotek er Norges største og eldste folkebibliotek, bygd i 1785, med hovedbibliotek i Oslo sentrum og 16 filialer over hele byen. Det er gammelt og ærverdig, om enn litt slitt, med masse historie i veggene. Du får bibliotek-følelsen her også, garantert!).
 

En god turist lar seg ikke stoppe av en vannblemme eller fler! Her er vi ved Times Square, ved Broadway omtrent, med shopping i sikte. Damer og shopping, you know... (Foto av og med Dattera. Resten av bildene har jeg tatt).
 

På bildet under er vi i Washington Square Park - på vei til Soho. Alle disse koselig små parkene var som grønne lunger i storbyjungelen - her satt folk og slappet av, leste, hvilte og badet i fontenene. Og fortsatt - rent og pent overalt, velstelt og grønt og fint. Og sommerlig!


Og det var alt vi hadde om sandaler i september. Ha en flott dag - her blir det en
blå stripe på Himelskjerfet i dag!

5 kommentarer:

 1. De fine brune sandalene ser ut som Ecco sine fantastiske. De er utrolig gode å gå i:) Ser ut som dere har hatt en superfin tur.

  SvarSlett
 2. Knallblå himmel her også, men sandal-vær er det ikke-enda :) Morsomt innlegg med luftig skotøy. Gleder meg til den tida.

  SvarSlett
 3. ikke sandal person i det heletatt. få liksom gnagsår bare jeg ser dem. her trasker en rundt i solide joggesko, hvilket ikke er alltid like elegant på en varm dag må en innrømme og kan bli litt i varmeste laget. ha en fin tirsdag.

  SvarSlett
 4. Aldri vært i denne store byen, men står på lista over ønskebyer;)..og sandaler gleder jeg meg til å bruke:O))
  Nyt uka videre, klem fra mæ;)

  SvarSlett
 5. Morsomme sandalbilder!! 3 mnd fra nå, da kan vi kanskje bruke dem her hjemme også!? :-) AnneK

  SvarSlett