lørdag 18. februar 2012

Vinduspuss???

Annepålandet er ingen racer på vinduspuss. I vinter har det vært kaldt - finfin unnskyldning for oss med vinduspussevegring. Man kan jo rett og slett ikke pusse vinduer når det er minus ti - uansett hvor skitne vinduene er.

Men i dag var det plutselig varmegrader. Og vinduene mine har virkelig et skrikende behov for vask. Frem med vaskebøtta! Men nei - så regner det, og da går jo vinninga opp i spinninga. Det er jo rett og slett ingen vits i å pusse vinduer når det regner - uansett hvor skitne vinduene er.


I høst, da vi var i New York, gikk jeg med nesa i sky og studerte/beundret skyskraperne, og da kom jeg plutselig til å tenke på: Hvordan pusser de vinduene sine her??


Jeg så ikke snev av en eneste vinduspusser, og det er vel neppe aktuelt med manuell arbeidskraft oppe i 56. etasje heller? Likevel var vinduene så skinnende blanke at nabobyggene kunne speile seg i dem. Og jeg så ikke snev av fugleskit - til tross for at det var rikelig med duer på Manhattan. Det nye One World Trade Center, som jeg skrev om her, skal bli over en halv kilometer høyt, og speilblankt. Hvordan skal de holde det rent???


Jeg bare spør, jeg. Ett er sikkert: Jeg har bare to etasjer på huset mitt, og ingen kan speile seg i mine vinduer. Har du noen god vinduspussetips på lur, er jeg lutter øre!


Bildene her er et tilfeldig utvalg bilder jeg tok av tilfeldig utvalgte bygninger på Manhattan da vi var der i september i fjor. Mange høye hus - og utrolig mange vinduer! Her holder det nok ikke med en sprayflaske blå jif og en klut...

Ha en finfin helg - med eller  uten vinduspuss!

14 kommentarer:

 1. Finnes sånne tuber med Nylonvask enda? For gjlr det det så er det det besste som finnes å vaske vinduer med. En par skjeer med det i en bøtte vann, nal og vips så er vinduene rene.
  Akurat vindusvask er den eneste fordelen jeg kan se med å ha bittesmå vinduer. Her er det unnagjort på 2 min. Ha en super helg.

  PS. Du har sånn fæl toords ordbekreftelse på igjen.

  SvarSlett
 2. Jeg vet ikke om Nylonvask finnes i butikkene, men jeg har i hvert fall en tube i skapet (årgangs-nylonvask) - den hadde jeg helt glemt. Takk for tips!

  Skal prøve å fikse den ordbekreftelsen. Det er det verste jeg veit - det er jo helt umulig å lese hva som står. Kanskje de neste som kommenterer kan fortelle meg om jeg lyktes med det?

  SvarSlett
 3. Jeg foreslår rent vann og vindusklutene til Norwex. Vask med microfiberkluten og tørk over med vinduskluten og vips så er vinuene rene og blanke.

  SvarSlett
 4. PS du har fikset ordrebekreftelsen:-))

  SvarSlett
 5. For noen flotte bygninger! Ønsker deg en vidunderlig helg!

  klem, Beate

  SvarSlett
 6. Det finnes vinduer som ikke skal pusses skjønner du, helt spesielle glass. Hvis man pusser dem kan de bli ødelagte. Vi vurderte slike på hytta, men droppet det.
  Greit å ha noe man kan sette igang mannen med, for det klarer han faktisk bedre enn meg!

  SvarSlett
 7. Ja, en kan jo lure:) Hos meg så funker det superbra med vindusspylevæske når det er kuldegrader. Gummihansker er et must.

  SvarSlett
 8. Eddikk er det beste middel for å få rene og blanke vinduer (syns jeg da). Litt eddik i noen liter med varmt vann og så vrir man opp et pusseskinn og vasker i vei. Du slipper å skylle etterpå og det blir heller ingen striper på vinduet. Jeg hater egentlig å vaske vinduer, men etter at jeg begynte å bruke eddik så går det litt bedre syns jeg....

  SvarSlett
 9. Tusen takk for fine tips! Jeg tror likevel jeg satser på pussefrie vinduer, som Farmor foreslår. Genialt!

  SvarSlett
 10. ENJO vindusvasker, rent vann og en micro klut, perfekt resultat. Litt eddik i vannet om det er minusgrader. Har man såpe i vannet er det ofte rester av det som lager skjolder, pluss at skitten får bedre feste på glasset da. Men sånne pussefrie vinduer må jo være vi(n)dunderlig! :)

  SvarSlett
 11. Pussefrie vinduer må være midt i blinken! Her hos meg er det digre panoramavinduer i 2 etasje, skal de pusses må man stå og vakle på en stige med livet som innsats. For å si det sånn, så kan man ikke speile seg i mine vinduer heller... Har mange ganger hatt lyst til å si et par sannhetens ord til han som tegnet dette huset, men det er en annen sak :) Eller så kan man gjøre som en venninne av meg, hun har folk som kommer og pusser alle vinduene på utsiden 4 ganger i året, koster bare 2-3 hundrelapper pr gang.

  SvarSlett
 12. 2 etasjer med vinduer er mer enn nok her også. Kjeller og loft får bare en vask når vinduene der er virkelig ille. Burde sikker vasket de oftere i de to hovedetasjene også, men det får så være. Mannen kom hjem med en vindusvaskerdings, så den skal jeg teste når det blir litt mildere. Kan jo være, mot formodning, at den virker slik at det går som en lek? hehe, er redd det bare er å jobbe seg gjennom det enten på den ene eller andre måten.

  SvarSlett
 13. heldigvis ble jeg rammet av snødtorm:D

  SvarSlett
 14. Mange gode tips her. Jeg pleier å gni over med avispapir for blanke vinduer, men kanskje jeg slipper etter tipsene her inne.

  Her er det dobbeltvinduer som må vaskes med livet som innsats. Det ene stuevinduet er i tillegg delt i seks separate vinduer, tilsammen 24 vindusflater bare på det ene. Trenger jeg å si at viduene ikke akkurat skinner her heller? :)

  SvarSlett