lørdag 4. februar 2012

Blå...

Jeg har ikke for vane å delta i fotokonkurranser, men nå ble jeg med likevel. Ble så inspirert av Tovepia. Det er Anne på Moseplassen som har en ny fotokonkurranse på gang. Så her kommer litt hagestoff midt på kaldeste vinteren.

Mitt bidrag må bli hagens lille junisjarmør, forglemmegei. Hagen min er av den vrange sorten - jeg tror den er forhekset. Den vil bestemme selv. Jeg vet ikke hvor mange stauder jeg har plantet, etter alle kunstens regler, de kommer aldri igjen. Et år kjøpte jeg forglemmegei og plantet - av den kultiverte sorten. Den forsvant. Neste år fikk jeg et spatak forglemmegei fra barndommens hage - av den ville, bittelille sorten. Det var et ledig hull under hekken, der jordklumpen ble midlertidig plassert - og glemt. Hagen bestemte at den lille sjarmøren skulle få bli, og nå har vi forglemmegei langs hele stripa. Ja, ikke NÅ da, nå hviler den under en halvmeter snø i femten minus, men i juni hvert år kryr det av ørsmå, vakkert lyseblå blomster under hekken. Og nå har vi inngått en pakt, den forheksede hagen og jeg - den får bestemme sort og vokseplass, jeg vanner og beundrer. Det gjelder å se godt etter, for det er ikke de store stjernene som gror her hos meg, det er de små hverdagssliterne. Men går du nær nok, får du se noe fint:


Det enkle er ofte det beste i Annepålandets hage. Forglemmegei - myosotis.

God lørdag!

5 kommentarer:

 1. Jeg tror hagen min må være i slekt med hagen din. Ikke mye som gror her heller, bortsett fra fredløs og skogskjegg. De ser ut til å trives! Kanskje jeg skal prøve meg på en spade med forglemmegei jeg også?
  Fine var de i hvertfall!

  SvarSlett
 2. Her har gemalen trua med å asfaltere hagen - det sier sitt om hvor lite grønne mine fingre er :-)

  Jeg elsker forglemmegei - det er minner om sommer og barndom :-D

  God helg - klem Siv

  SvarSlett
 3. Jeg liker også de "gammeldagse" blomstersortene.. ;)
  Forglemmegei er en nydelig miniblomst som er verd en nærmere titt.
  Lykke til i konkurransen!
  God helg! :)

  SvarSlett
 4. jammen så koselig at du ble med på konkurranse :) og hihi, jeg hadde sans for pakten din, fint med sånne hager som får holde på selv.

  SvarSlett
 5. Nydelig bilde! Joda, hager har det vel med det - å ville bestemme sjøl...
  Likte godt Sky Scarf-prosjektet ditt! Tøft! Og vakkert!

  SvarSlett