mandag 2. desember 2013

Tigergutt...

Jeg måtte humre litt for meg selv da jeg leste kommentarene deres til dette innlegget. Da jeg strikket de gule vottene, hadde jeg mange små nøster med garn i finfine gule og orange farger. Dessuten fikk jeg testet en oppskrift jeg hadde tenkt på lenge. Men da vottene var ferdige, syns jeg de ble heller stygge. Jaja, sånn kan det gå, i gavekassa med dem. Gemalen har en skokk små nieser og nevøer, kanskje de kan passe til en av dem.

Men det er tydelig at gult er kult - for det var bare fryd i kommentarfeltet. Nå regner jeg jo med at de som var enige med meg og syns at vottene var stygge, ikke skrev noen kommentar. For strikkedamer er så snille, like snille som Trampe i Bambi-filmen - for "hvis du ikke kan si noe pent, skal du ikke si noen ting", sier Trampe.

Men jeg anser i hvert fall vottene for godkjent, og det er hyggelig. "Litt Tigergutt", som det sto i en av kommentarene  :-)


Nå har jeg strikket votter til min egen tigergutt. De gule var str 3-5 år, mens Sønnen er en voksen mann med solide never. Han ønsker seg ingen ting - han har jo votter! Gode, myke votter som jeg strikket til ham i 2008 (!) - og blogget om her. I disse dager, hvor debatten går friskt om barn og høyt forbruk, gir jeg meg selv en diskret klaps på skulderen for vellykket oppdragelse. Sønnen er i hvert fall ikke materialistisk! Vottene passer fortsatt og er i daglig bruk - still going strong, på sjette vinteren.

Joda, de er nesten like fine. Jeg stoppet igjen et hull i 2009, og det har holdt seg fint. De har tovet litt, men det er jo bare godt. Og Sønnen er fornøyd med vottene sine - han skjønner ikke hva man skal med flere, det holder jo med ett par, man har jo bare to hender!


Likevel har jeg strikket et par nye votter til ham. Same - but different. Litt tykkere denne gang, men ellers like. Jeg er jo MAMMA, og mammaer gjør sånt. Kanskje det går som i denne stripa?

Det er full fres på bloggen om dagen - masse besøk og full fart. Det er merkelig, for jeg strikker jo bare det samme om og om igjen - votter og sokker og restegarn, votter og sokker og restegarn - hverken spennende eller fancy. Hvor mange par har jeg strikket av disse vottene nå?? Jaja, jeg er en helt vanlig hverdagsstrikker, det er sikkert og visst.


Vottene er strikket i et utrolig godt garn - Pickles Organic Alpaca/Wool, med 75% ull og 25% alpakka. Et godt og stødig garn, lett å strikke med og mykt og behagelig resultat. MEN - dessverre har det gått ut forlengst. Så dette er siste rest fra lagerets dyp - ja, jeg brukte faktisk en slant Hexa på vrangborden fordi jeg var usikker på om det ble nok. Heldigvis gikk det bra. Resteprosjekter kan jo være litt nervepirrende sånn. Strikket på pinner nr 4. Og dermed måtte jeg jo gå ned en størrelse i oppskriften for at de skulle passe. Nøyaktig 100 gram garn gikk med. Garnet er ikke så ulikt Nepal, forresten. Votter kan gjerne strikkes med tynnere pinner enn det som står på etiketten, så blir de tette og faste.

Så får vi håpe de varer lenge.Det har jo nettopp vært sjakk-VM, så derfor blir dagens julekurv en sjakkbrett-hjerte. Gemalen syns ikke sort var noen lystig julefarge, og det må jeg jo si meg enig i - men skal det være sjakkbrett, så skal det være sjakkbrett.

Ha en riktig fin mandag!


14 kommentarer:

 1. Selvsagt blir han glad, men jeg forstår hva han mener. Jeg er litt sånn selv. Jeg klarer meg uten å ha masse av hver ting.Jeg håper jeg blir husket for andre ting enn at jeg hadde dilla på sko og klær. (Høres kanskje litt sånn blææ ut, men sånn er det.)
  De fleste av oss er som du, strikker bruksting. Vi kan identifisere oss med deg. I tillegg gir fantasien din næring til leserne, og språket ditt er jo sak for seg. Du skriver så lett og ledig at det er en fornøyelse å lese. Fortsett for all del. :)
  En fin mandag til deg også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha! Du skriver også veldig godt - og jeg er litt nysgjerrig på hva du har jobbet med - journalist? lærer?

   Jeg er - faktisk og merkelig nok - også sånn at jeg ikke trenger mer enn jeg bruker. MEN - når vi kommer til luer, skjerf og votter, ja da er det en ganske annen sak. Det kommer kanskje av at jeg strikker dem selv - for jeg har nesten umoralsk mange votter. Jeg trøster meg med at lastenes sum er konstant, stemmer ikke det da???

   Slett
 2. Jeg synes ikke det er så merkelig at du får mange besøk på bloggen din for du skriver godt og det du strikker er slikt som de fleste av oss andre strikkere lett kan kjenne seg igjen i. Det er ikke alltid det mest spektakulære som trigger kommentarskrivetrangen. Det hverdagslige holder lenge, akkurat som et par gode, fine hjemmestrikka mammavotter.
  Ha en riktig god mandagsstrkkedag!

  SvarSlett
 3. Det er stor trafikk her hos deg, fordi det er så koselig her inne, skjønner du.
  Tigerguttvottene er fine, og enkle. Man kan godt ha to par votter, hvis det første paret er blitt vått, så har man noen tørre å bruke sålenge.
  Mens vi damer, er opptatt av at de også skal matche yttertøyet.
  Et rødt hjerte midt i sjakkrutene kan kanskje få glemselen til å skifte mening.
  Ha en fin uke. Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Sønnen er opptatt av at de skal matche Alt - derfor grått :-)

   Gode idé med rødt hjerte - sjakkbrettet har nå fått seg en ansiktsløftning!

   Slett
 4. Fine, gode votter! Så godt det må være å strikke til en sønn som så gjerne bruker det du lager, og det i mange år! Og du; ikke rart det er mye trafikk hos deg, for det er jo det hverdagslige vi lager mest av - og så skriver du så lett og morsomt:-) Inspirasjon og hygge med andre ord!
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 5. De är så klassiska och fina de där hjärtanen! Men har du sett här:http://www.usefuldiy.com/sv/diy-fabulous-heart-patterns/ Här finns massor av olika varianter. man undrar hur man kan komma på sånt.
  Mina barn är inte heller materialister utan sliter ut kläder och handlar på second hand.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips! Har sett - og laget - noen av disse hjertekurvene før, men det var mange nye også :-)

   Slett
 6. Flott julekurv. For ikke å snakke om de flotte vottene da. Du lager jo så mye fint. Jeg likte også de gule kule vottene.
  Klem

  SvarSlett
 7. Fine votter ! Og takk for oppskrift! Trengte noe annet innimellom sokkestrikkinga og har begynt på et blått par på morgenkvisten:) Gult kunne vært kult til guttevalpen min, men spørs om det er like kult når det synes så godt som votter jo gjør.. Guttær altså! :P

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det må være GRÅTT. Strikket et par grønne (mørkegrønne) vanter for noen år siden. - - Joa, de var fine de, men de burde vært GRÅ! Haha, ja gutter altså ;-)

   Slett
 8. Som mor har man simpelthen ret til at pakke sine - også voksne - sønner ind i uld. Også når de siger, de ikke mangler! Og vanter kan jo blive våde eller væk - det er godt at have back up af den slags ting :)

  SvarSlett
 9. Ja det er nok hamstring rundt forbi, og bruk og kast er helt vanlig. Syns det er viktig med gjenbruk og bruke det man har eller gi det bort ;) Jeg syns det er kjekt å lese om hverdagsstrikk, ikke alt trenger være så fancy og nyskapende hele tiden. Ofte er det enkle også det beste;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Som jeg skulle sagt det selv - de enkle er oftest det som blir mest brukt, sånn til hverdags.

   Slett