tirsdag 31. desember 2013

Strikkeåret 2013 - en slags oppsummering...Årets produksjon:
Ok, da har jeg felt av siste maske og festet siste tråd for i år. Summa summarum har jeg ferdigstilt ca 70 prosjekter i 2013, det er flere enn på mange år. I snitt blir det sånn cirka 1 1/3 prosjekt i uka. Heklet ni ting, hakket to ting, resten er strikket. Strikking er årets teknikk, uten tvil.


Årets garnforbruk:
Til sammen har jeg brukt 9,3 kilo garn - hvorav mye er restegarn, og det er jo bra. Men jeg har fortsatt en god del garn igjen, så jeg tror jeg må ha en slags kjøpestopp nå. I hvert fall en stund. I snitt veier hvert prosjekt 133 gram - altså mest småtterier.


Årets produkter:
Håndplagg vant overlegent - 24 par håndplagg, mot 17 par sokker. At noen kan rekke å strikke 52 par sokker på et år, overgår min forstand??? Åtte luer, seks halser, tre gensere og diverse annet. Jeg er ganske fornøyd med tre gensere, faktisk, det er mye til å være meg.

Her kreves en nærmere forklaring: Datteras Hurdalsgenser var årets største suksess. 
Jeg ble også veldig fornøyd med Miranda-genseren min. 
Den tredje genseren, ribbegenseren nede til høyre, rakk akkurat å bli ferdig, men ikke fotografert. 

Årets Tre-på-topp:
Det jeg ble mest fornøyd med i 2013, var Hurdalsgenseren som jeg strikket til Dattera. Den ble atskillig mer fargerik enn originalen, og fikk rundsal i stedet for isydde ermer. Det har jeg aldri lagd før, og til å være strikket på frihånd uten oppskrift, syns jeg resultatet ble strålende, sånn i all beskjedenhet. Det er en skigenser - så nå får vi bare håpe det blir snø og skiføre, så hun får brukt genseren...

Verdens mykeste og luftigste skjerf i Faerytale. Lua er i Puno. Modell: Dattera. Gode som gull, alle tre!

Som en god nummer to tror jeg nesten vi sier skjerfet jeg strikket til Dattera til jul - hun er jammen heldig, den jenta. Strikket i Faerytale alpakka. Verdens kjedeligste strikketøy, og verdens  deiligste. (Er nettopp ferdig, kommer på bloggen snart).


På tredjeplass: Det heklede teppet mitt må også være med på lista over årets suksesser - (1) fordi det ble ganske fint, faktisk, og (2) fordi det ble ferdig i det hele tatt, etter en seks-syv år.

Årets heldiggris:
Det er ingen tvil om hvem som gikk av med seieren når det gjelder antall nye strikkeplagg i 2013 - det var meg det - ca en tredjedel av årsproduksjonen gikk rett i eget klesskap. Ingen overraskelse, kanskje, siden det var jeg som strikket alt sammen? Dattera fikk også litt, Sønnen og Gemalen likeså, men Tinka fikk ingenting, i år heller. Hun liker best å gå omkring naken, så hun er sikkert like glad. Men et ullteppe, det burde hun tilgodeses med ganske snart, hun er tross alt verdens beste lille hund. "Andre" fikk også en stor del av potten i år, ca en tredjedel - det er gaver til familie og venner, veldedige formål, og diverse annet. Jeg har et lite overskuddslager av votter - kanskje jeg skal starte votteutsalg?

Årets håndplaggproduksjon.

Årets farge:
Lilla ble kåret til årets farge 2013, men her hos meg ble det GRÅ, som vanlig. 20% av årets produksjon er grå, med blå på andreplass med 10%. Ganske u-spennende resultat, med andre ord. Til gjengjeld har jeg strikket både i gult, orange og rosa i år, det er mer uvanlig.


Veien videre:
Jeg har ingen konkrete mål på strikkefronten for 2013 - jeg fortsetter å strikke etter impulsmetoden i beste Annepålandetstil, og tar det som det kommer. Jeg greier aldri å holde meg til planen uansett. Strikking er en hobby og skal være gøy og lystbetont. Men jeg har meldt meg på en KAL, en UFO-KAL, det føltes som et sjakktrekk da jeg gjorde det - spesielt da jeg telte opp UFO-ene mine - det var flere enn jeg trodde, for å si det sånn. Men mer om det siden.


Takk for at du stakk innom! 2013 var året da besøkstallene steg høyt i sky. Uten dere, ingen blogg. Gleder meg til å følge med på spennende blogger i 2014 også - vi ses! Ønsker dere alle et riktig godt nytt år!

24 kommentarer:

 1. For et produksjonsår du har hatt! Og så utrolig mye fint som kommer ut av det hele☺
  Gleder meg til å følge deg i 2014!
  Godt nyttår!
  -Anne-

  SvarSlett
 2. Du kan virkelig si deg tilfreds med produksjonen for 2013! Mange kilo garn som er forvandlet til flotte og gode produkter, til glede og nytte for flere. Når det gjelder oppsummeringen er det jamen lurt med en blog, det ser jeg også... Den fungerer jo som en dagbok for strikkeaktiviteten, gjør nok hobbyen mer oversiktlig.
  Impulsstrikking er nok det beste, nyttårsforsetter er vel ikke alltid så vellykket.
  Var kjekt å få se alle produktene dine på ett brett. Lykke til i det nye året!
  (10.3 varme gr. her i dag tidlig. :))

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, bloggen fungerer som en slags dagbok for meg. Bruker også Ravelry til dette, men har ikke fått lagt ut alle prosjektene der enda. Og jada, impulsstrikking funker best for meg. Det medfører en del rot og UFO-er og ustrukturert vingling, men det antar jeg bare er personligheten som skinner igjennom??

   Varmt her i dag også - og plutselig stakk sola igjennom regnskyene og skinte på VINDUENE våre. Da fikk Gemalen sjokk og panikkvasket med spray-Jif i hui og hast på morgenkvisten. Er nok best med overskyet vær, ja.

   Ha en riktig fin nyttårskveld!

   Slett
 3. Enig med deg -den Hurdalsgenseren var bare lekker!
  Det har vært hyggelig og inspirerende å følge bloggen din i år :)
  Godt nytt strikkeår!

  SvarSlett
 4. Wow så mye flott. Det er så gøy å se alt samlet!!!! Godt nyttår Anne - takk for det gamle!!

  SvarSlett
 5. Det har vært en glede å følge deg i 2013 - takk for laget og så ses vi i 2014!

  SvarSlett
 6. Artig innlegg! Jammen blir det mye når vi først summerer! Ser ut som du må vurdere et votte-utsalg! Så enig med deg: Strikking skal være hobby, og ergo må det være lystbetont.

  Riktig godt nytt år!

  Klem fra Ingunn som gleder seg til å følge deg videre.

  SvarSlett
 7. Du har virkelig vært flink med pinnene i år, Anne. Såååå mange flotte plagg! Både grå og fargerike.
  Ønsker deg et riktig godt nytt år! Klem

  SvarSlett
 8. Riktig godt nyttår til deg også, og godt nytt strikkeår :)
  Gleder meg til å følge med på bloggen din videre! Min strikkeplan for 2014 er å bli god på vottestrikk. Har vært bortskjemt i alle år med ei bestemor som strikket selbuvotter, men nå i en alder av nesten 93 har hun dessverre avsluttet strikkekarrieren. Så da må man prøve å overta stafettpinnen. Det er med skrekkblandet fryd, hun har jo strikket siden hun var lita jente i Trøndelag og har alle disse flotte mønstrene i fingrene. Den gangen var strikkingen en inntekt for familien, alle strikket, både gutter og jenter. Rart å tenke på hvordan verden forandrer seg!

  Fortsatt fin dag:)
  Mvh Marianne

  SvarSlett
 9. Det var en flott produksjon :) Godt at det er flere enn meg som har slike enorme mengder ;) Men gøy er det! Godt nytt år :)

  SvarSlett
 10. Mye mye flott hos deg! Gleder meg til 2014 !

  SvarSlett
 11. Det er imponerende og inspirerende å se hva du får strikket i løpet av året. Takket være deg har jeg også kastet meg over Mirandagenseren, riktignok i hvitt, men jeg angrer og skulle gjerne hatt den i lysgrå :-) Neste gang!?

  Takk for at du fortsetter å blogge, jeg håper du fortsetter like sterkt i 2014 til glede for oss lesere!

  Godt nytt år!
  Tone H

  SvarSlett
 12. Et herlig gjensyn ble det å lese her idag. For en flott produksjon det ble i 2013. Mine favoritter hos deg blir Hurdalsgenseren og det fine hekla teppet.

  Ønsker deg et riktig så godt nyttår 2014. Vi "sees" snart igjen og kos deg med strikkepinnene.

  SvarSlett
 13. Det var ein flott produksjon i løpet av året som gjekk! Det er veldig kjekt å fylgja bloggen din, eg gleder meg til å sjå resultata i det nye året og! Godt nytt handarbeidsår til deg!!

  SvarSlett
 14. Takk for følget i 2013! Jeg henger med videre i 2014. Og så takker jeg for mye inspirerende, særlig vottene og restegarnstrikk!

  SvarSlett
 15. Her var det virkelig mye lekkert strikk ifra året som har gått! Følger med i 2014, Happy Knitting ! Nyttårsklem!

  SvarSlett
 16. Imponerende produksjon! Mye fint og det har vært inspirerende (som alltid) å følge bloggen dette året. Gleder meg til å følge bloggen i 2014 også. Ha et riktig fint nytt strikkeår! :)

  SvarSlett
 17. Fint innlegg og så utrolig mye du har strikket dette året! Hurdalsgenseren er nyyydelig og jeg liker også teppet ditt veldig godt!
  Gleder meg til å følge deg videre; du skriver godt og morsomt og jeg har fått mye inspirasjon fra dine strikkeprosjekter.
  Akkurat nå holder jeg på med et nytt par lester etterinspirason fra deg...
  ☆Godt nytt år!☆ :-)

  SvarSlett
 18. Fin årskavalkade. Og artig å se at de fleste har en ting de stadig vender tilbake til. Deg forbinder jeg først og fremst med håndplagg, og det ser ut til å stemme. :)

  52 par sokker på et år går bra det. Men det kan ta noen år før du orker å se et nøste raggegarn igjen. *been there, done that*

  Ha et flott nytt hobbyår i 2014!

  SvarSlett
 19. Jøss, så mye fint du har strikket! Og for en produksjon ! Bloggen din gir meg så mye inspirasjon,
  alltid noe kjekt å se her. Ønsker deg et riktig godt nytt år!

  SvarSlett
 20. Mye spennende og se her..Har strikket noen av vottene din, , kjempe fin oppskrift:-) Følg gjerne min nye strikkeblogg

  SvarSlett
 21. Godt nytt år! Blir koselig å se hva du finner på å trylle ut av restegarn neste år:-)
  Mye av restene du har brukt var fabel fra drops, om jeg ikke husker feil. Holder de seg fint i bruk?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg syns Fabel holder seg bra. Garnet er ikke det mykeste, men prisen tatt i betraktning, er det helt ok. Det er ganske likt Opal og Regia - som jeg liker bedre (de er mykere), men så er de også en del dyrere.

   Slett
 22. Hvilken produksjon du har hatt! Liker spesielt godt Hurdalsgenseren. Så nydelig med litt sterkere farger blandet i med naturfargene. Passet kjempefint til dattera di! Og pleddet til benken er utrolig flott arbeid. Krever mye tålmodighet for å ferdigstille noe slikt.
  Syns du har en kjempefin blogg og gleder meg til å følge deg resten av det nye året!

  SvarSlett