mandag 30. desember 2013

Både harde og myke pakker...

Det ble noen strikkede og heklede gaver fra denne kanten i år også, men ikke så mange. De fleste er vist her på bloggen allerede, eller kommer innom i nærmeste fremtid, så nok om dem.

Her skal det handle om hva jeg fikk, nemlig. Jeg pleier ellers ikke å få så mange strikkerelaterte gaver, mest fordi jeg ikke har ønsket meg det, antakelig - men i år ble det annerledes.

Den mest overraskende av alle årets gaver kom allerede på lille julaften, i postkassa, og det var ikke noe jeg hadde bestilt. Ja, jeg må få benytte anledningen til å takke for alle milde gaver som snille og gavmilde strikkere har begavet meg med i løpet av året - restegarn som jeg har fått både herfra og derfra, oppskrifter, den gamle hakkeboken til Solvor Hofsli (som jeg skrev om i dette innlegget) som jeg har lett etter i årevis og som Wenche hadde stående i hylla, Votteboken som jeg fikk fra Liv. Og det er sikkert mer, som jeg glemmer i farten. TAKK alle sammen! Dere er så snille, det setter jeg umåtelig stor pris på!

Og på lille julaften, altså, dumpet det en mystisk pakke ned i postkassa mi -


En hespe gammel & god Triplex pluss en koselig julehilsen fra Berit på Søstrenes Strikkeglede. Snakk om gave - det er jo en skatt! Tusen takk!


På julaften fikk jeg harde pakker - blant annet Bittamis sokkebok, som jeg gleder meg til å ta fatt på. Bare jeg får sokkeånden over meg igjen, blir det strikking hele året :-)


Garnvinde fikk jeg og - behørig testet på mitt julerotete kjøkken. Den funker som den skal. Tenk at jeg har strikket i 45 år uten en skikkelig garnvinde - det er utrolig, men sant. Men nå har jeg det :-)


Sist, men ikke minst, kjøpte jeg en julegave til meg selv. På 90-tallet fant jeg en fantastisk bok på biblioteket, full av informasjon og inspirasjon. Dessverre fantes den kun der - på biblioteket, den var forlengst utsolgt fra forlaget. Jeg lånte boken mange ganger, og lette forgjeves etter den på secondhand. Plutselig oppdaget jeg at den var gitt ut på nytt, i 2013, og dermed måtte jeg jo bestille den før den ble utsolgt igjen. På dansk, riktignok, men det gjør ingen ting, dansk og norsk er nesten likt å lese. Bibliotekboka var på norsk. "Kulturhistorisk strikkebibel" er det føyd til på forsiden siden sist, og det er stemmer. Denne kan jeg anbefale på det varmeste.

Det er morosamt med jula for dessa som er små, som det heter i Musevisa - men det er ganske morosamt for de store også. Ha en finfin dag!

13 kommentarer:

 1. Fikk to strikkebøker eg og i år.den eine hadde eg desverre fra før. Men det gjør ingen ting. Masse flotte gaver på deg ser eg. Sånn garnvinde har ikkje eg heller. Er ikkje så ofte eg treng det og når det trengs, da gir eg dei berre til min kjære. så ordner han det. Kos deg med alle dei fine gavene dine

  SvarSlett
 2. Fine gaver, også Triplex da, det er skikkelig nostalgisk. Du kan være glad du var tidlig ute og fikk tak i boka til Vibeke Lind. Jeg ønsket meg den til jul, og det var ikke noe sjakktrekk for nå er den utsolgt igjen. Krysser fingrene for et nytt opplag, for den boka gledet jeg meg sånn til å få tak i.

  SvarSlett
 3. Åh, Triplex finnes her i huset også. Sokkeboka vil jeg også ha til bursdagen i februar. Godt nyttår!

  SvarSlett
 4. Her var det både harde og myke pakker. Nikker gjenkjennende til hespa med Triplex. Der får du bruk for garnvinda. Jeg fikk Den store guttestrikkeboka. Alltid kjekt med strikkebøker.

  Ha en strålende dag! Jeg strikker og baker brød, men det blir en liten tur etterhvert.

  Klem

  SvarSlett
 5. Vidunderlige Triplex, jeg strikka mine første to gensere i det garnet, og genserne var uslitelige:-) Boka Strik ble min romjulslektyre også, flott med nyopptrykk.

  SvarSlett
 6. Så mye fint du har fått, artig med slike overraskelser som dumper ned i postkassen! :-)
  Den sokke-boka til Bitta Mikkelborg ønsker jeg meg også, kanskje den kommer til meg på bursdagen i januar... ;-)
  Den ser spennende ut en kulturhistoriske strikkeboka, sikkert mye fint å lese der!
  Ønsker deg et riktig godt nytt strikkeår!! :-)

  SvarSlett
 7. Kjekke pakker! Triplex er jo lykken for mange av oss som har strikket en stund. Skikkelig mimregarn, sammen med Perlekrepp. Jeg RUGER på mine nøster, har ikke råd til å bruke dem opp. *fnis*

  SvarSlett
 8. Så heldig du er!!!! Fikk også den siste boken i gave - den er knallbra!!!

  SvarSlett
 9. Så fine julepresanger du har fått! Vet ikke hva jeg skulle gjort uten garnvinne ;) Den siste boken så veldig kjekk ut :)

  Ønsker deg et godt nytt år!

  SvarSlett
 10. Nå kan du strikke i vei med både hesper og nøster. Jeg har sokkeboka til Bitta. Det er bare å glede seg kan jeg fortelle, virkelig en bruksting.
  Den Triplexhespen var jo et varp. Skal du ramme den inn, eller klarer du å henge den på garnvinden, og svisj...? hehe. Kan bli et problem det der. Visst er julen morosam for både voksne og barn, helt enig.
  Jeg venter (utålmodig) på noen nøster med Nepal som jeg skal bruke til hals. Inspirert av Full av ull denne gangen. Ha en fin strikkehelg, eller skal du feire inngangen til det nye året?

  SvarSlett
 11. Turid D / fjelloghav på Ravelry30. desember 2013 kl. 18:17

  Alltid inspirasjon å finne på denne bloggen. Hektisk leting etter Vibeke Lind på alle mulige nettbokhandlere i Skandinavia, finnes ikke. Men, de har den på flere Arnold Busck rundt omkring i Danmark. Men hjelper jo lite når man sitter i Oslo...

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg må ha hatt utrolig flaks når det gjelder den boka. Bestilte den på AdLibris en ukes tid før jul, og nå er det tomt over alt.

   Slett
 12. Din heldiggris. Så mange fine gaver for en strikker.
  Og strikkebøker er jeg så glad i å ha. Da får jeg plutselig samlemani!
  Godt nyttår, Anne. Klem.

  SvarSlett