lørdag 28. desember 2013

Rapport fra Julen 2013...Bittelille julaften: Det regner, og jeg innser at jeg ikke blir ferdig med alt jeg hadde tenkt å gjøre til jul, i år heller. Og det blir definitivt ikke hvit jul, så julestemningsbildet er fra i fjor - for da var det hvit jul da.


Lille julaften: Det regner fortsatt, og jeg lurer på hvorfor jeg ståker så fælt til jul - det blir jo jul allikevel. Julefreden senker seg i stall og stue. Julegranen er grønn og glitrende, alle har kommet hemmat til jul og alle hjerter gleder seg.


Julaften: Det regner og det regner - det blir ikke hvit jul i år. Men ingen går i fella, engler daler ned i skjul og ingen krok er mørk. Så tenner moder alle lys, vi spiser tradisjonell julemiddag, det er fred og fryd på jorderik. Vi er bare voksne i år, kanskje det er derfor nissen ikke kommer innom, selv om alle har vært så snille som bare det. Han har lagt gavene under granen i stedet. Like greit det, det er jo uansett ikke sledeføre.


Første juledag: Det regner, gitt. Ellers skjer det ikke stort på denne dag.

Andre juledag: Det regner ikke, og deler av familien er ute på skøyter, mens Annepålandet strikker ferdig de siste julegavene - de som ble gitt bort med pinnene i.


Tredje juledag: Det både regner og snør, og regner igjen. Far sprudler av energi igjen, mor er sliten, Sønnen har reist hjem, Dattera kjeder seg og Tinka syns det er kos at alle er hjemom. Alt er som det skal være på denne tiden av året.

Og sånn går no dagan. Håper dere har en fin jul også, og nyter de siste dagene av 2013!

10 kommentarer:

 1. Høres helt kjent ut alt i hop! Været får vi ikke gjort noe med, og alt trenger ikke være så vellykka heller. Jeg synes det er godt bare å ta det med ro etter en hektisk innspurt, for det blir det alltid samme hvor tidlig en begynner.

  Jeg liker romjulsdagene.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Det høyrest kjent ut det du skriv !
  Det er nok mest i vår kvinneliv det er så mykje forventningar til alt
  me skal rekke før jul. Berre me hadde innsett at det fins ingen fasit...
  Ynskjer deg gode og avslappande romjulsdagar !
  Klem frå Anne-Mari

  SvarSlett
 3. Sånn er det bare, vi kommer i mål. Pinnekjøttet er fortært og det er blitt mer oversiktlig i kjøleskap og frys. Jeg føler meg i slekt med Mimounas matvrak Hubert, som hun skriver om på bloggen sin. Haha. Det også er julen, er det ikke det da? Vi kan skjemmest, og gjør det vel også, dersom vi lar de tankene få slippe til. Men hvis livet ellers er i vater, er det vel lov å kjenne på nytelsen og gleden i noen dager?
  Veldig innevær her. Vind og regn, regnregn og vindvind.
  Har Sønnen desighnet nytt smykke, Tinka-brosje e.l. Var kledelig.
  Ha fine romjulsdager alle sammen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig i det du skriver. Julen nyter vi en ukes tid, og så er det tilbake til "vateret", haha.
   Ha det godt!

   Slett
 4. Det har regna her nord også, men vi hadde så mye snø i utgangspunktet at det fremdeles er vinterhvitt utendørs...
  I dag har jeg endelig klart å komme meg på en lengre morgentur - godt å få luftet kroppen etter mange dager med mye god mat og drikke og latskap.
  Fortsatt god romjul til deg! :-)

  SvarSlett
 5. Ja, slik har det vel vært her også. Regn og regn.....og sønnens rom i kjelleren fikk vann inn. Men etter tørking og utluftning, så er alt normalt igjen, heldigvis.
  He he...jeg lo da jeg leste du strikketvferdig gavene i romjulen. For jeg kjente meg så godt igjen. Det skjer her også, men ikke i år, siden jeg festet de siste trådene lillejulaften. Men jeg hadde romjulsgaver som måtte bli ferdige, så jeg har strikket, jeg også.
  Her er det sol og nyyyydelig vær i dag. Ikke mye som minner om jul. Men jeg savner heller ikke snøen, så jeg er fornøyd slik det er.
  Fortsatt god romjul, Anne.

  SvarSlett
 6. ei avslappende og våt jul hos dere også. vi ahr hatt annelrledes jul i år. Jul er jo jul uansett kvar ein feirer det. Det viktigste er jo at man er saman med dem ein er glad i. forsatt fin romjul og godt nytt år

  SvarSlett
 7. Det viktigste med jula er at ein får vere saman med familien og ellers dem ein er glad i. så får regn vere regn. Høres ut som dere har hatt ei avslappende og fin jul til tross for regnet. Ønsker deg fortsatt fin romjul og eit godt nytt år

  SvarSlett
 8. Det hørtes veeeeldig kjent ut, det med regnet. Men i år har jeg faktisk vært veldig flink med å ikke lage meg ambisjoner om 103 hjemmelagde julegaver. Det ble faktisk null. Har isteden laget sursild, sennepssild, tomatsild, sildesalat, paté og rillettes. Juhuuu! Kanskje jeg neste år kan lage sild for å gi bort...? Teller det som hjemmelaget?

  SvarSlett
  Svar
  1. Absolutt! Hjemmelagde matgaver er flotte julegaver!

   Slett