søndag 8. desember 2013

Et bittelite skjerf...


Da er rillestrikken ferdig. Jeg ville ha et lite trekantskjerf, et sånt lite tørkle til å tette igjen i halsen med - men ikke så stort som et ordentlig skjerf, og slett ikke noe sjal. Det skulle varme, uten å være i veien. Jeg er ganske stiv i nakken - da er det godt med litt ull.

Her kan dere forresten se Miranda-genseren min i bruk også. God og varm genser, som jeg har brukt masse - men den nupper ganske mye. Jeg satser på at det går seg til - når alle nuppene har nuppet fra seg, er det jo ikke flere nupper igjen, da må det vel gå over, eller???


Garnet er Sandnes Silk Mohair, i en vakker stålgrå farge med glitter i. Jeg hadde egentlig tenkt å strikke skjerfet i alpakka, men da jeg var innom Bentes Boutique på Bjølsen her for en stund siden, så jeg glittergarnet og ble forelsket i det. Og så ble det glitterskjerf i stedet. Jeg er egentlig ikke noen glitterdame, så jeg ble litt overrasket over meg selv. Nå kan jeg stå i stil med juletreet - det grønne glitrende.


Garnet inneholder 53% mohair, 26% silke, 13% ull, 4% polyamid og 4% polyester. Silk Mohair-garnet finnes uten glitter også, og da inneholder det ikke de poly-tingene, så jeg regner med at det er glitteret. Jeg syns det var vanskelig å strikke jevnt - glitteret gjorde garnet litt trått. Det stikker litt, det glitteret, så følsomme sjeler anbefales å velge uten glitter mot halsen. Men for meg spiller det ingen rolle, jeg er hardbarka og ingenting klør på meg.


Et lite trekantskjerf av aller enkleste sort. Jeg startet med tre masker, og økte deretter en maske i begynnelsen av hver omgang - så langt garnet rakk. Så jeg brukte ca ett nøste, og strikket på pinne 4,5. Etter vask og en lett strekk måler det ca 1,30 m i bredden og snaue 40 cm i høyden. Det er ganske fleksibelt.


Jeg hadde tenkt å hekle en pikotkant som avslutning, men fant ut at det ble best uten. Kanten ble fin i seg selv - og den strikket jeg sånn: Ta første maske løst av vrangt, strikk en rett, kast, strikk rett ut pinnen. Etc etc. Og dett var dett, rett og slett. Skjerfet er herved på søkelista til Annepålandets ti-på-topp-liste. Det er vill kamp om topplasseringene der.


Dagens julekurv er en slags stjerne, eller kanskje det er en sol, hva vet jeg. Nå begynner jeg å få så mange julekurver at jeg snart må få meg et større juletre. Ja, for jeg har jo noen fra før også - selv om de fleste jeg har laget tidligere er gitt bort til slekt og venner.

Ha en riktig fin andresøndagiadvent!

18 kommentarer:

 1. Du har ret, sådan en lille ulden halsklud er uundværlig - har efterhånden ganske mange på lager, et godt resteprojekt, man strikker jo bare, så langt garnet rækker, og striber er bestemt også en mulighed, hvis resterne er små :)

  SvarSlett
 2. Du har den fineste strikkebloggen jeg vet om:) Koser meg hver gang det er et nytt innlegg. Masse flott inspirasjon, fine tekster, og lun og god stemning:) Ønsker deg en fortsatt trivelig adventstid!
  Mvh Marianne

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vet ikke hvem du er, men tusen takk! Det gleder en strikkebloggers julehjerte :-)

   Slett
 3. Så enig med deg når det gjelder skjerf. Det skal varme, men ikke ta for stor plass. Dette ble jo prima i så måte! Lekre julekorger igjen! Jeg lar meg begeistre.

  Ha en riktig fin søndag! Jeg skal skrive julebrev. Varmer litt opp med å lese blogger til morgenkaffen.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 4. Jeg liker også slike små nette skjerf. Jeg har strikket noen i et nydelig kasjmirgarn som jeg har kjøpt på Norsk Folkemuseum. Men de er gitt bort og nå fikk jeg lyst på et aldeles eget også ;-)
  I går kjøpte jeg en bok med 150 forskjellige julekurver! Jeg tenkte at det kanskje kan få meg i julestemning - for den har ikke meldt sin ankomst her i garden ennå. Jeg skal straks finne frem saks og papir.
  Ha en fin søndag.

  SvarSlett
 5. Såg ut som et deilig skjerf. MEN mest imponert er jeg over dine julekurver! Håper du tar bildet av selve juletreet med alle julekurvene på. OG heldig de som får slike skatter i gave!

  SvarSlett
 6. Julekurvene dine er såååå fine. Så flink du er. Jeg husker at det er vanskelig å flette delene sammen, ivertfall hvis det er sving på temaene.
  Herlig, enkelt sjal. Jeg har mange av disse selv, og de blir brukt veldig ofte hos meg. Hele året rundt.
  Jeg laget en oppskrift til Cashmere - garnet vårt, Superior, der jeg økte dobbelt på hver side, når jeg var halvveis i nøstet. Det gav et enkelt, nett sjal, med litt lengere snipper, som man kunne knyte med foran, uten at det ble for snaut. Oppskriften ligger på siden min......et eller annet sted.
  Her kom det snø i natt, og nabohuset Sherlock fikk komme inn, siden han ikke kom inn der hjemme. Nå har vi altså to ekstra dyr på overnatting, og to ekstra mennesker, siden sønnen har vennebesøk. Her er det livlig, kan man si.....
  Ha en herlig søndag. Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg husker den oppskriften din, skjønner du, og tenkte på den. Men hvor er den hen da tro???

   Slett
 7. Enkelt og fint! Jeg har også flere så nakkevarmere i tillegg til de store. Har mye mindre spenningshodepine når jeg holder nakken varm :) Fine julekurver, litt mer avansert enn det jeg får til, ser jeg ;)

  SvarSlett
 8. Nydelig lite trekantsjal! Har selv noen stykker i alpakka, og de har en helbredende effekt på stive nakker. Flott garn og litt deilig luksus☺
  Julekurvene er rene kunstverkene! Kjempeflott og nøyaktig arbeid du gjør.
  Ha en deilig søndag☺ -Anne-

  SvarSlett
 9. Så fint skjerf! Helt nydelg. Nå ble jeg veldig inspirert til å lage et til meg selv også :)

  SvarSlett
 10. Ser så godt og mykt ut det skjerfet. Og glitter er egentlig ikke så verst. Veldig flott faktisk!! Fine julekurver du har laget. Er veldig imponert over fingerferdighetene!!!!

  SvarSlett
 11. En god ide å strikke seg et mykt og nett skjerf. Jeg får et snev av klaus med snurreskjerf, så dette var smartere. Strikkeønskelisten min for 2014 er etterhvert velfylt, men det er bare lekkert.
  Genseren din er SÅ fin. Jaja, setter den på listen den også...
  Har ikke ord for hva jeg mener om julekurvene dine! Jeg hadde ikke anelse om at det fantes mer enn en måte å lage de på. Hehe. Så strømmer det på med mange varianter. Som andre bemerker også, fingerferigheten din. Kunstneren i deg rekker helt ut i fingertuppene.
  Masse snø her som værgudene har bestemt skal bort i en fei. Blir mange varmegr. utover dagen og flere dager fremover. Sånn er vinteren her, skiftende.
  Ha en fin dag-

  SvarSlett
 12. Jeg elsker slike trekantskjerf! Likte godt fargen du valgte, men siden nesten alt klør på meg så må jeg stå over glitteret.Generelt syns jeg mohair kan være litt stikete iblant så jeg velger ofte alpakka i stedet.
  Søte julekurver også! Minner meg om barndommen og juleverskted, hihi :)

  SvarSlett
 13. Sånne små sjal/skjerf er veldig greit å ha, for de er så lett brukelige - både ute og inne og med stiv/vond nakke er det sikkert ypperlig.
  Glitter eller ikke - fint var det:) Jeg er heller ingen glitterdame. men av og til kan man ha moro av å trø litt utenfor.

  SvarSlett
 14. Julekurvene er så fine. jeg har noen fra gammelt av. synes de er vel verdt å ta vare på. Skjerfet var lekkert.
  Klem

  SvarSlett
 15. Det er nydelig og ser utrolig deilig, lett og varmt ut!

  ...og nå må jeg bare spørre; hvor får du alle de fine julekurvmønstrene fra? :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Det er virkelig godt og varmt, det skjerfet.

   Julekurvmønstrene får jeg litt herfra og derfra. Kjøpte en bok i bokhandelen for noen år siden. Har lånt noen bøker på biblioteket. Pluss googlet litt. Har holdt på med julekurver i mange år, så det hoper seg opp...

   Slett