mandag 16. desember 2013

Gavekalender...

Vi har alltid hatt gavekalender her i huset. Nå har fugleungene forlatt redet, og gavekalenderne har fulgt etter samme vei - til Trondheim og Oslo. Det er ikke flotte, prangende gaver det er snakk om, bare ting og tang som studenter har bruk for. I går lå disse i en av pakkene:


Kraftige saker! Jeg var innom Bentes Boutique på Bjølsen, og fikk øye på noen spoler med Ribbon XL trikotgarn. Jeg har prøvd Hooked Zpagetti trikotgarn tidligere, det er veldig kraftig og kompakt - mens Ribbon XL er litt tynnere. Jeg brukte en snau spole med garn (135 gram) til to grytekluter, og heklenål nr 7. I stedet for hemper, lagde jeg "knapphull". Og dett var dett.


Jeg skal klippe meg i dag. Ha en finfin mandag!

8 kommentarer:

 1. Det var grytekluten sin det! En gryteklut er en del av "verneutstyret" til den som kokkelerer, så den bør jo være kraftig. Veldig lurt med hull i stedet for hempe, og i tillegg var den kjempefin.
  Nydelige vinterbilder du hadde under her. Fredagsmorgen satt jeg på en buss og hadde utsikt innover Sognefjorden. Da hadde himmel og fjord samme farge, knallrødt. Det var et vakkert syn. Virker som solen "varmer opp" til den 21. og lysere tider.:)
  Ha en fin dag Anne!

  SvarSlett
 2. Heldige student! Slike tykke, gode grytekluter har enhver bruk for. Jeg hat time hos frisøren i morgen...

  Ha en fin mandag!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 3. Herlig tykke grytekluter! Og deilig å skjemme bort ungene med hjemmelaga adventskalender. Hvor lenge kan man holde på med sånt..☺
  Har ikke prøvd hverken Zpagetti'en eller trikotgarnet,- men til neste år!
  Håper du ble fornøyd med sveisen☺
  -Anne-

  SvarSlett
 4. Superfine med en knall adventsfarge!
  Utrolig koselig med pakkekalender. Moren min ordnet en silk til meg til godt opp i voksen alder også ;) Mine egne døtre ville ha aktivitetskalender istedet for pakkekalender i år -og det kunne jeg jo ikke si nei til… Veldig koselig det også!

  SvarSlett
 5. Stilige, tøffe grytekluter! En flott kalendergave til utflytta ungdommer. Ha en koselig førjulsuke!

  SvarSlett
 6. Så tøff gryteklut! Alltid kjekt med slike gaver fra mor ;)

  SvarSlett
 7. Hei- lyst å hekle sånne grytekluter!! Har kjøpt meg Ribbon XL garn nå- men lurer litt på hvordan du har heklet disse...er nybeginner jeg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg husker ikke helt. Prøvde å telle ut fra bildet, og da ble det omtrent sånn:
   Legg opp 20 luftmasker. Hekle fastmasker frem og tilbake til grytekluten er sånn ca kvadratisk. Hullet: Hoppet over noen masker og heklet luftmasker over dem. Fortsatte som før med fastmasker over hullet.

   Det fine med hekling er at det bare er å hekle i vei - man trenger egentlig ikke noen oppskrift, det er bare å prøve seg frem.

   Hvis du er helt fersk, anbefaler jeg å se i en heklebok, der enkle teknikker er forklart.

   Slett