tirsdag 17. desember 2013

Et raskt regnestykke...

Jeg har tatt en titt på Ravelry. I 2013 har jeg strikket to gensere - Miranda og Hurdalsgenseren. Innen året er omme, blir jeg nok ferdig med den tredje, ribbegenseren, men foreløpig ligger den litt til modning mens jeg spekulerer på hvordan jeg skal avslutte ermene. Nå henger den der, over en stolrygg, mens jeg satser på underbevisstheten. Forhåpentligvis våkner jeg en morgen og vet hvordan jeg skal få til en pen avslutning på ermene - som er like fin når ermene er brettet opp som når de er nede.

TRE gensere altså, i 2013.

En av genserne på Faves-lista mi - Enchanted Mesa - av Stephen West.
Flott restegarnsprosjekt!  
(Men hvordan skal man få den under jakka? Det er et mysterium). Stephen West, altså, han er i en klasse for seg! 

På Ravelry har jeg 628 genser-favoritter. Fortsetter jeg i samme tempo som nå - og forutsatt at det ikke dukker opp noen flere fine gensere resten av livet - kan jeg felle av den siste om 209 år. Det er så oppløftende!

(I tillegg kommer 405 jakker, noe som vil ta meg ytterlige 135 år. Forutsatt at det ikke dukker opp noe nytt og fint som jeg også har lyst til å strikke i løpet av disse 344 årene).
På tide med en liten opprydning, kanskje?

Ha en riktig fin førjulsdag! Behold roen - det blir jul allikevel!

27 kommentarer:

 1. Haha, her er det nok mange som kjenner seg igjen. For meg er det en lettelse når jeg blir spurt om å strikke en spesiell genser, så slipper jeg å velge selv. Det finnest så uendelig mange vakre oppskrifter. Kanskje like godt at valget er tatt (tror jeg) ,om å strikke mest tilbehør neste år.....
  Her er det en roligere førjul enn på mange år. Veldig klar før desember var begynt, og bare to gjester på selve kvelden. (Kan bli en del besøk resten av helgedagene.) Det nye er at det blir julefrokost, noe som har vært riktig morsomt å planlegge.
  Jeg er veldig "julete". Det er så bra å være opptatt i den mørkeste tiden, frem mot lyset som kommer igjen smått om senn.
  Ha en fin tid du også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er koselig med jul! Her kommer Dattera hjem snart, Gemalen har bursdag, og deretter er det Jesus som skal feires - så litt styr er ikke til å unngå. Men vinteren hadde vært ganske stusselig uten en lysfest midt på, det er sikkert og visst.

   Slett
 2. Det med disse listene på ravelry, de kan bli ganske lange. Skal ta en opprydding, jeg også. Du er jo en racer på sokker og votter og luer, det må da ha blitt en del av det i løpet av året?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, har ikke telt, men tror det har blitt mange votter i år :-)

   Slett
 3. He he - denne kjenner jeg igjen. Tør ikke engang telle favorittene mine... Det blir jo alltid mest skjerf og sjal!!! Men tre gensere synes jeg er veldig bra innsats!!!!!

  SvarSlett
 4. Da glemte du å regne med alle sokker, votter, halser, skjerf og sjal.......og grytekluter!
  Ja lykke til med prosjektene.
  Det hadde vært verre om 2014 lå helt tom for strikkeideer.
  Og den genseren til Stephen West, er nok en som fungerer UTEN jakke over.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er liksom bare STORE ting som teller, det andre er jo bare sånn innimellom...
   Og du har helt rett - det hadde vært STUSSELIG å gå inn i 2014 med tom innkurv!

   Genseren er nok ikke beregner for jakker, nei. Det er nok mest en show-genser :-)

   Slett
 5. He, he, den genseren ser vel mer ut som et mislykka prosjekt!! Du vil garantert få oppmerksomhet hvis du lager den!! Lista mi er også lang, tiden for kort.....Men jeg strikker jevnt og trutt! Snart God Jul!! Anne Kari:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Syns den ser gøyal ut jeg! Og det er utrolige 74 stykker på Ravelry som har strikket den.

   Du kan vel si det sånn - at om Anneplandet (eller noen andre helt "vanlige" strikkere) hadde strikket en sånn genser, ville vi vel sett på den som litt mislykket. Men når Stephen West gjør det, syns vi det er kjempegøy og kreativt - og det er det jo! Spesielt bildene, de er jo absolutt prikken over i-en :-)

   Slett
  2. Jeg skjønner hva du mener!! Jeg tror heller ikke at bøkene som Arne og Carlos har gitt ut hadde blitt like populære hvis det hadde vært to halvgamle strikkedamer som hadde gitt dem ut!? Vi lar oss sjarmere av menn som gjør de tingene vi liker.
   Feks, Kaffe Fasett i quilteverdenen, alle synes han er strålende!! jeg også!! Ha en fin dag!!:-)

   Slett
 6. Hihi, artig regnestykke. Kan jo ikke gjøre annet enn å ønske lykke til, og håpe at helsa holder ;o)
  Tror jeg holder meg til å ønske meg pinneskrin og ett par timer ekstra i døgnet, jeg. Forbeholdt strikking og hekling selvfølgelig.
  Ha en fin førjulstid. Klem :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg må satse alt på helsa nå - spesielt nakken og armene - om jeg skal strikke 628+405=1033 gensere og jakker. Jeg må legge meg i hardtrening!

   Slett
 7. Haha... Fantastisk...!!! :D

  Benytter samtidig anledningen til å ønske deg og dine en riktig god jul :)

  SvarSlett
 8. Jammen godt å vite at du ikke blir arbeidsledig de neste hundre årene :-) Ikke jeg heller forsåhvidt... Kul genser på bildet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er greit å ha litt å pusle med i ledige stunder! Takk for sist, forresten!

   Slett
 9. Tubular bind off, kanskje?

  God jul =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det må jeg sjekke ut nærmere! Takk! Det er noen fellinger også, som jeg må finne ut av for å få det pent.

   Slett
 10. Jag känner också igen mig i din beskrivning. Men jag tänker att om man har mycket att göra så lever man längre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo sant! Man må jo bare holde ut, skal man rekke å strikke så mange gensere! I min familie blir folk fort vekk nesten 100 år, så det er håp... :-)

   Slett
 11. Haha, morsomt innlegg :) Den genseren på bildet var jo utrolig stilig. Det blir vel en sånn man går med uten jakke utpå ;) Jeg elsker å strikke genser og siste favoritt heter Carrie, av samme designer som din Miranda. Neste genser jeg skal begynne på blir i juleferien og da skal det være alpakka og striper :-P

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du har jo strikket så mange fine gensere! Carrie ser ut som en veldig god modell, men jeg lurer på om den halsen kanskje kan bli litt varm? Den står på strikkelista mi også, men litt nedi køen, så det er bare å stå på... Men først skal jeg strikke vanter :-)

   Slett
 12. Hahahaha! Nok en god grunn til at det ikke er så farlig om en ikke er god i matte.
  Inspirasjon Anne, Inspirasjon. Man må ikke strikke alt ;-)

  Fortsatt god advent!

  SvarSlett
 13. Har du forresten sjekket "Moonstitches" sin versjon av Enchanted Mesa? Tror hun gjorde noen endringer for lettere å få på seg jakke...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg så det. Men da ble det liksom ikke samme genseren...
   Tror nok ikke jeg kommer til å strikke denne, men jeg syns den er utrolig kul.

   Slett