onsdag 2. desember 2009

Innspurt i "Använd det du har" - Novemberutfordringen 2009


Jeg er virkelig glad for at Bea dro i gang denne novemberutfordringen. Jeg utfordret meg selv til å rydde opp litt i strikkekurven. Og det trengtes - det er sikkert og visst. Nå som jeg var så godt i gang, tror jeg like godt jeg fortsetter oppryddingen i desember - og prøver å få det meste unna før årsskiftet. Og så kan jeg starte på ny frisk i 2010. Jo, det er lov å drømme... 
Her er siste ukes fullførte prosjekter:Lue i gråbrun Coccoon fra Rowan. Garnet har ligget i strikkekurven siden sommerferien i fjor - da det ble innkjøpt på Strikk i Göteborg. Oppskrift fra KKs julenummer. Deilig garn, men litt slapt. Passer utmerket til luer av denne typen. Dattera var hjemom i helgen og stilte velvillig som modell - takk for det! Først hadde jeg prøvd å ta bilder med meg selv som modell, men det gikk som vanlig ikke så bra.Votter som ble påbegynt for lenge siden - av restegarnet etter Garter Yoke-jakka som jeg strikket sist vinter eller vår eller når det var. Garnet - Heavens Hand - er deilig og mykt, men nupper som bare det. Men fargen er vakker og vottene er varme og gode. Pynten er en improvisert blomst av det nydelige garnet jeg fikk av Sylvia i vår. Og jada, høyrevotten er også ferdig, men jeg greide ikke å ta bilde av begge hendene mine samtidig. (Og modellen skulle på kino, så jeg måtte greie meg selv etter hvert). Oppskriften har jeg klippet ut av et blad langt tilbake i forrige årtusen - de heter "De gode, gammeldagse vottene i ull" og er en standardoppskrift i alle størrelser. Det fiffige med den er at tommelen sitter på siden (som man ofte ser på amerikanske votter) og ikke inni, slik at vottene kan brukes om hverandre. Hm, ikke når man har pynt oppå hånda da...Fingervanter eller pulsvarmere eller torgvanter... kjært barn har mange navn, strikket i Palett fra Sandnes. For en stund siden strikket jeg noen fingervanter i dette garnet, som er en myk og deilig superwash-kvalitet. Vantene var strikket i rettstrikk/rillestrikk på tvers - en dårlig kombinasjon med superwash-garn. De satt ikke godt på hånden, strakk seg ut i bruk og pga superwashen gikk det heller ikke an å vaske/krympe dem tilbake i fasong. Så jeg rekket dem opp og strikket Fetching i stedet - for  13 133 personer på Ravelry kan vel ikke ta feil? Jeg har forresten strikket Fetching en gang før også - god passform, sitter som de skal, fungerer utmerket.

Og jada, vi har fått snø - og kuldegrader - det er ordentlig vinter her nå. Og dagslys. Og sol. Og blå himmel og rosa solnedganger og fullmåne.Siste par ut - Retro Rib Socks fra boken Favorite Socks. Fargen ble litt feil på bildet, ser jeg - det ble sikkert rent for lyst med snø og sol. Garnet er håndfarget Artisan Sock Yarn fra Hazelknits, fargen er Lochness - som hun hevder er grå, men den er da vitterlig blå og grønn, men det er helt i orden. Det er første gang jeg strikker av dette garnet, men det blir helt sikkert ikke siste - for det er et fabelaktig godt garn. Og en fabelaktig fin oppskrift (selv om jeg byttet ut tåa med stjernetå, som alltid).

Og dett var dett. Jeg legger inn alt på Ravelry etterhvert, med mer detaljer og flere bilder. 

9 kommentarer:

 1. Deilig å få unna så mye fint arbeid som har vært liggende. Nå har du mange julepresanger i tillegg. :-)

  SvarSlett
 2. Så effektiv du er! Jeg blir nesten litt beskjemmet, det eneste jeg har prestert på strikkefronten i det siste er å begynne på nye ting :) Kanskje jeg skal prøve å tømme garnkurven jeg også...

  SvarSlett
 3. Å vad snygga retro rib socks är, när de inte är för stora. Jag har försökt två gånger, men de blir så enorma varenda gång. Har du stickat med färre maskor än vad det stod i mönstret?

  SvarSlett
 4. Så flink du har vært. Masse flotte ting og mindre garn på lur :) Ikke så dumt det....

  SvarSlett
 5. Hei!
  Så mye fint du har fått ferdig!
  Berit

  SvarSlett
 6. Du verden så dyktig du har vært. Masse lekkert. Jeg burde jo gjøre noe sånt jeg også. Jeg finner til stadighet garn jeg har glemt jeg hadde og det hoper seg opp her. Til neste år kanskje - trur eg.

  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 7. Jøsses, for en kreativitet!
  Jeg for min del har ikke fått ferdig noe som helst i løpet av de siste 14 dagene....

  SvarSlett
 8. Du har ikke ligget på latsiden! Jeg synes de brune vottene var fine og pynten gjorde dem spesiell.
  Godt når en får ryddet i restekurven, og enda bedre når resultatet blir så bra som det du har fått til.
  Ha ei fortsatt finfin uke!

  SvarSlett
 9. Wow så flink du har vært! Ja det er godt å få ryddet opp i strikkekurven iblandt. Og det er inspirerende å se at andre gjør det, jeg får jo nesten lyst til å sette igang selv - men foreløbig bare nesten :-) Du har fått ferdig mye lekkert, og de brune vottene var aldeles så flotte!

  SvarSlett