onsdag 16. desember 2009

Hyasinter for sjelen...


If you have but two pennies, spend one on bread for your body, and the other on hyacinths for your soul.

Kinesisk ordtak

Forunderlig... i går ble det satt ny besøksrekord her på bloggen, midt i  julestria. Hvem er dere, alle dere mystiske førjulegjester som kommer innom? Hva med å legge igjen en ørliten julehilsen i kommentarfeltet så jeg slipper å være så nysgjerrig? Og samtidig - stor takk til dere som gjør det! Det er så koselig å lese kommentarene - bloggeland må, i tillegg til Norge, være verdens beste land å bo i, befolket som det er med vennlige og hyggelige og oppmuntrende mennesker. Det gjør bloggerens liv til en dans på juleroser!

Og apropos juleroser - over til juleblomster:
Juleblomster skal vel helst være røde, men jeg er svak for hvite også.
Hvit julekaktus. Julekaktusene mine tilbrakte sommeren utendørs, og i motsetning til alle de som klagde over sommerværet, var julekaktusene strålende fornøyde. De blomstret som besatt utover høsten - og bommet med det litt på tidspunktet, men på grunn av strålende skjønnhet ble de tilgitt. Og sannelig - den hvite tok et lite ekstranummer nå tett oppunder jul - med små stjerner lysende midt i. Tusen takk!Hyasinter må det være - helst hvite eller blå. Helst skal man jo drive dem frem selv, men jeg jukser litt og kjøper dem i butikken. Det tok noen år før jeg forsto at fargen på potta = fargen på blomsten. Det var en nyttig aha-opplevelse. Nå står de i svibelglass og venter på tur.
Det er visst julestjerna som er den mest populære juleblomsten, leste jeg i avisen, men her hos meg er asaleaen en sikker vinner. Alle farger er like vakre - i år er det hvitt. Tidligere syntes jeg det var en kjerringblomst, men når blomsterknoppene vrenger seg ut i fullt flor nå midt på mørkeste vinteren, er den jo vakker som en brud. Det er bare å nyte.Og så tulipaner da! Og amaryllis. Og i år har jeg veldig lyst på juleroser - de seiler opp som en ny favoritt. Alle har de sine historier, alle frembringer de minner. Blomstende er nesten det beste med hele julen, syns jeg.

17 kommentarer:

 1. Juleblomster er herlig. Men ikke julestjerne for min del. Jeg liker akkurat som du azalea og amaryllis. Svibble er noe jeg og forknipper med jul men jeg klarer bare ikke av den sterke duften, allergi. Hade ønsket det var noen som kunne fikset disse uten duft.

  SvarSlett
 2. Jeg bruker hvite juleblomster jeg også. Så kjekt for deg å få så mange som leser bloggen din. :-)

  SvarSlett
 3. Hei
  Jeg er en av de som stakk innom en dag, og som nå ganske ofte stikker innom. Du har en flott blogg, og lager ting til inspirasjon :)

  SvarSlett
 4. Vi pleide plante blaa og rosa hyasinter med papir hatter paa. Jeg har endelig funnet svibelglass...men i ar plantet vi Narcisses(husker ikke det norske ordet)...de lukter saa godt...for meg er dette noe specielt med julen.

  SvarSlett
 5. Så ening, så enig! Hvite blomster til jul er nydelig!

  Fortsatt flott advent!

  SvarSlett
 6. Vilket bra ordspråk. Det tror jag att man ska tänka lite extra på. Julblommor behöver inte vara röda. Jag har vitt i köket och rött i vardagsrummet. Jag har ett par rosa Amaryllisar också.

  SvarSlett
 7. Jaaa! Jeg digger løkblomster, særlig amaryllis til jul og hyasinter og tulipaner og snøklokker og ...alt sånt!

  SvarSlett
 8. Hei hei!
  Jeg er en av de som rett som det er er innom bloggen din - du er på blogglista mi, så jeg ser raskt om du har en opptatering. Liker bloggen din veldig godt!
  Ha en fortsatt fin før-julskveld!

  SvarSlett
 9. Hvit asalea står i knopp her også klar til å springe ut. I dag har visst jeg besøksrekord på bloggen min, jeg gir utmerkelsen og lenkingen fra din blogg æren for det! Ha en fortsatt fin kveld! :)

  SvarSlett
 10. Hei!
  Jeg er en av dem som er innimellom deg rett som det er.
  Liker bloggen din!
  Ønsker med sånne svibelglass jeg også, hvor får jeg tak i sånne da?

  Ha en fortsatt god førjulstid!

  SvarSlett
 11. Juleblomster må man ha, tilogmed jeg :-) Julekaktusen din er jo bare så nydelig, jeg har bare sett rosa blomster på slike og hvitt var utrolig flott! Ellers er det Hyasinter og Amaryllis som pryder her, og alle springer som regel ut en uke før julaften :-) Men det er bare kos, for da kan jeg kjøpe tulipaner å ha i hele julen. Jammen er det kos med desember du :-)

  SvarSlett
 12. Den hvite julekaktusen er jo flott. Jeg har en sånn med rosa blomster, men liker definitivt den hvite bedre!

  SvarSlett
 13. Har vært å handla LITT blomster i dag jeg også. Det ble hvit asalea og røde amaryllis. Blomstene dine er nydelige.
  Ha en fin morgendag. Klem :O)

  SvarSlett
 14. Praktfulle de blomstene dine. Jeg lurer litt på om noen av mine har overlevd til jeg kommer hjem. Det har vært kaldt der nede i det "Høyere lavland" ;) - her oppe er det pøsregn og 8 pluss.

  Jeg må vel kjøpe noen blomster vel. Så nå ble jeg inspirert igjen.

  SvarSlett
 15. Så flotte blomster. Jeg er også så glad i julekaktus, selv om jeg i det siste har måtte kjøpe inn nye hvert år.

  Tusen takk for awarden, det varmer og de gode ordene du har skrevet.

  Stor klem fra Turid

  SvarSlett
 16. Jeg er også veldig glad i hvite blomster til jul! Synes de passer så fint i denne kalde mørke årstiden.

  SvarSlett
 17. Som du sikkert vet, er jeg ganske ofte innom bloggen din. Ikke alle innlegg er ferske når jeg stikker innom (i dag var det tre nye), men jeg leser alle. Og forhåpentligvis ganske passelig ofte, legger jeg igjen en kommentar. Enten fordi du har laget eller sagt noe som jeg bare MÅ kommentere, eller fordi jeg føler det er på tide å gi et lite pip igjen.

  Du har definitivt en av de kjekkeste bloggene jeg vet om!

  SvarSlett