fredag 4. desember 2009

Tenn lys...

Annepålandets små adventsgleder fjerde desember

Lilla hører advent til. Den lilla keramikkstaken fikk jeg av moren min da jeg var barn. Hun hadde kjøpt den hos en keramiker en gang hun var ute på tur, men jeg husker ikke hvor og når. Jeg var vel i tiårsalderen, tenker jeg. En gang gikk den i gulvet, men ble fikset med Karlsons lim. For Karlsons lim fikser alt - det vet alle som vokste opp på 60-tallet.   Jeg har alltid vært så glad i denne lysestaken, den har fulgt med meg rundt på livets landevei. Fasongen er perfekt, og fargen vakkert lilla, klarere enn på bildet. Den matcher ingenting annet i husholdningen, men kanskje nettopp derfor... Odde ting har sin sjarm. Hvert år blir den tatt frem i adventstiden. I bakgrunnen titter asaleaen frem - litt i startgropa foreløpig, men snart står den i full blomst. Ingen jul uten blomstrende asalea og lilla lysestake.


Nå tenner jeg et lys for denne lille jord. Ha en fin adventskveld!

7 kommentarer:

 1. Heihei! :)
  Pappa viste meg bloggen din for en god stund siden, så har fulgt med litt siden da. Er så imponert over alt du strikker!

  SvarSlett
 2. Alt er lett når man kan det vettu!

  SvarSlett
 3. Hei!
  Jeg hadde en lignende lysestake en gANG i tiden, dog ikke i samme flotte farge, men den har blitt borte....

  Ønsker deg en koselig førjulshelg!

  SvarSlett
 4. Känns mer som nyår än jul i min hjärna, men vackert är det, hela bilden - vitt och lilla och blommor och ljus.

  SvarSlett
 5. Den lysestaken var fantastisk. Gudskjelov for Kalsons lim.

  Snart skal jeg begynne julen jeg også tror jeg. Jeg må jo få ut fingeren før det er over nyåret ihvertfall. (sukk og stønn) ;)

  Ha en god natt.

  SvarSlett
 6. Affeksjonsverdier står høyest i kurs...
  God lørdag og fortsatt god adventshelg.

  SvarSlett
 7. Den lysestaken var fin! Og så lilla da, ja en slik hadde jeg ikke hatt noe imot å eie :-) Jeg tror vi står i stor takk til den som fant opp limet, hurra for alt som kan repareres. Nå flytter jeg meg over til andre ladning av lussekatter, slike får vi aldri nok av her i heimen til jul :-)

  SvarSlett