torsdag 3. desember 2009

Miller's Hat & Annepålandet's Mitts...

Takk for alle hyggelige kommentarer – de gjør bloggerens dag til en dans på juleroser! Og det er ekstra hyggelig at dere tar dere tid nå i en travel førjulstid. Takk! Takk! Takk!

Noen kommenterer at jeg har vært effektiv og fått ferdig så mye i det siste. Men mesteparten var jo nesten ferdig fra før, så det gikk raskt å avslutte det. Men noe nytt har jeg lagd – Miller’s Hat og Annepålandet’s Mitts:

Dette er min favorittlue, designet av Kirsten Kapur på Through The Loops. Jeg har holdt meg til oppskriften, men mens originalen har en annen farge på kanten nederst, ville jeg ha alt likt. Jeg endret litt på denne kanten – i stedet for å strikke tre omg rillestrikk, snudde jeg arbeidet og strikket 4-5 runder rett-/glattstrikk fra vranga, som deretter rullet seg fint opp og ble som en fin og rund snor med tettere riller. Heldig med den. Lua sitter utrolig godt over ørene. Oppskriften er rask og morsom å strikke, og jeg har lyst på flere! En dyp rød en, kanskje.


Garnet har jeg bestilt hos Ruth Stewart på Impulse of Delight – en kanadisk garnfarger som leverer de nydeligste farger i mange garnkvaliteter. Garnet hennes er ettertraktet, spesielt de sorte fargetonene blir fort utsolgt, ser det ut til. Hun er en dyktig fotograf også, og på bloggen sin, Knitting on Impulse, viser hun hvordan hun lar seg inspirere av fargene i naturen rundt seg. Spennende. Jeg har blitt helt betatt av fargene hennes. Det blir nok flere Impulse-prosjekter etter hvert. Her har jeg brukt Bluefaced Bliss Worsted i fargen Guinevere, en vakker dyp grå som ligner på tinn nesten. Garnet er fast og fint og er suverent å strikke med. Jeg skulle gjerne strikket meg en hel flettegenser i dette garnet, hadde det ikke vært for at det kostet så mye å tolle inn garn.Disse pulsvarmerne ble jeg fornøyd med. De er strikket etter samme oppskrift som de brune vottene jeg blogget om nylig – ”De gode gammeldagse vottene av ull”. På Ravelry snublet jeg over en gruppe som het ”For oss som aldri ville strikke en vott uten tommelkile” eller noe i den duren. (Jeg kunne ikke finne den igjen nå). Det vil helst ikke jeg heller – tommelkile gjør susen. Nå strikket jeg riktignok ”Fetching”, som jeg også blogget om nylig, uten tommelkile, men det var fordi jeg fulgte en oppskrift, og fordi det var ribbestrikk, og det hjelper jo litt på passformen. Men tommelkile, altså, er en sikker vinner. Med denne oppskriften blir den nesten usynlig, men den er der – og bidrar til at votten sitter som den skal. Jeg lagde vrangborden ekstra lang, så kan man ha den dobbel over pulsen. For dette har jeg lært av Hans Børli:

Pulsvotter -et godt gammeldags vinterplagg
årene ligger grunt under huden
på innsiden av magre håndledd; blodet
kjølnes og strømmer kaldt
tilbake til hjertet. Derfor
strikket hun pulsvotter til meg

Fra diktet ”Pulsvotter” – et klokt og vakkert dikt, som det meste fra den fronten. Det er viktig å være varm om hjertet!

Jeg får mer og mer sansen for pulsvarmere fremfor votter – så slipper jeg å ta vottene av når jeg skal låse opp døra, ta bilder, bruke mobiltelefonen etc. Men det er et kaldt land vi lever i, og det holder ikke å holde hjertet varmt hvis fingrene er kalde som is. Så jeg strikket ekstra lang vrangbord i andre enden også. Brettes opp til vanlig, men kan brettes ned og blir nesten som en vott når kulda river. Jeg vurderte å sy i en trykknapp eller to for å lukke votten, men foreløpig prøvekjører jeg den uten. Hvis noen har noen lure innspill her, tar jeg imot med takk!Takk til Dattera som stilte som modell, det hadde ikke blitt bilder uten henne.
Og det var det prosjektet. Nå har jeg to par grønne vanter som venter på tur.

21 kommentarer:

 1. Den lua var knallfin altså. Må ta en titt på det mønsteret.

  Jeg har en bok med dikt av Børli liggende her. Han skriver så jeg føler det inni sjelen. Og han skriver om enkle ting - nesten litt som vottene dine. Enkle og lekre og den oppskriften der må jeg stjele. Du er flink til å finne frem til det uspjåkete og elegante du.

  Ha en riktig god natt.

  SvarSlett
 2. Kjempefint sett, likte både lua og vottene sååå godt. Har tenkt på lukkemekanisme for pulsvotter selv, uten å komme på noe :) Vurderte sånn oppbrett som du har, og hullrad øverst med snor i som man kunne dra med seg inn i votten... men, nei. :)

  SvarSlett
 3. Så fint lue og vottesettog modellen var fin. :-)

  SvarSlett
 4. Det er bare et fint sæt. Tak fordi du henviste til modellen. Den vil jeg også prøve.

  SvarSlett
 5. Sikken et smukt sæt! Huen er superelegant og pulsvarmerne ser dejligt varme ud.

  SvarSlett
 6. Slutter meg til de andre, jeg synes du er veldig produktiv! For et nydelig sett! Den lua var bare helt utrolig flott med det garnet, og for en glans det garnet hadde! Det garnet må jeg se litt nærmere på! Smart med oppbrettbare pulsvanter også. Ha en fin dag! :)

  SvarSlett
 7. Jättesnygg mössa! jag älskar flätor särskilt i grått!
  hälsning f Sillen

  SvarSlett
 8. Ei lue som sitter over øra er "et must". At den i tillegg er kjempefin, er jo heller ikke så dumt. Pulsvantene er fine, den lange vrangborden på slutten var en god ide. De får jeg mange av inn hos deg, gitt. Enda en gang:Takk!
  Jeg er enig i at tommelkile er best. Det hender jeg lager noen uten, (dvs bare hull til tommel) men de gir jeg helst bort :)

  SvarSlett
 9. ÅÅÅÅÅ! Det settet var utrolig lekkert! Jeg falt pladask!

  SvarSlett
 10. Nydelige saker du har strikka! Lua var bare knall! Riktig flink er du=D

  SvarSlett
 11. Du, så fin den lua ble! Og jeg leste meg nedover, og trodde det var bilder fra der du kjøpte oppskriften, og så er det dine bilder! De så passe profesjonelle ut!
  Flott datter!
  Klem!

  SvarSlett
 12. Så lekkert sett! Hmm dette må jeg visst snuse litt på jeg også :-) Og at det er skrevet dikt om pulsvarmere da - herlig! Ja det er dumt med den tollgrensen, meeen jeg leste for litt siden at en eller annen dame innen EU har begynt å interessere seg for disse grensene pga international netthandel så vi kan jo leve i håpet...

  SvarSlett
 13. Your hat looks so warm and I love the color and pattern. The mitts are beautiful, too!

  SvarSlett
 14. Kjempetøff lue og smarte pulsvarmere :o))

  SvarSlett
 15. Veldig flott hat!! Jeg liker også diktet :)

  SvarSlett
 16. Jer er full av imponasje!! Kjempe flott sett og tøff datter ;0)

  SvarSlett
 17. Jeg skjønner virkelig ikke hvordan du klarer å strikke så utrolig fint! Om det bare hadde smittet over på lillebroren din slik at han kunne strikke sånn til meg! Må si at jeg er veldig stolt over å ha en slik strikketante! :-)

  Ingvild

  SvarSlett
 18. Knallfin lue!
  Ha ei fin helg :)

  SvarSlett
 19. Wow, det var et lekkert sett!
  Her har det virkelig skjedd mye siden jeg var innom sist! De tåsokkene var herlige (jeg ville ikke orket å gå med dem da), også så flink datter som du har! Hvis hun har strikket bare noen få ganger før, så er hun virkelig et naturtalent, det ser jo så jevnt og pent ut. Det ligger vel i genene tenker jeg ;)

  SvarSlett