fredag 29. mai 2009

Trøst...


Meteorologene har lovt oss strålende vær i pinsen, med full sol og høye temperaturer.


En trøst for oss som bor på forblåste, værharde små fjelltopper, der lunefulle planter ikke vil gro og alt er litt senere enn andre steder, er at her står syrinene fortsatt i knopp - vi har fortsatt syrinblomstringen til gode ;-)

Andre steder, i Oslo for eksempel, har jeg allerede sett syriner i lilla flor i lang tid. Og nå - når disse vakre syrinene snart står der med visne, brune og triste blomsterklaser, nå springer snart knoppene ut her! I løpet av pinsen, antakelig. Og vi har hele den vakre, lilla og velduftende blomstringen foran oss! Aldri så galt at det ikke er godt for noe!! Og jeg gleder meg!!!


Men hvorfor feirer vi pinse egentlig? Jeg må med skam bekjenne at jeg ikke var helt sikker på det, og det er vel antakelig noe en med tolv års skolegang eller mer egentlig burde vite... Jo, pinsen feirer vi som en kristen høytid 49 dager etter at Jesus stod opp fra de døde på påskedagen (50. påskedag), til minne om at Den hellige ånd kom til apostlene. Dagen regnes som fødselsdagen til den kristne kirken. En hjertelig takk til
Wikipedia som nok en gang hjalp meg å friske på hukommelsen!

10 kommentarer:

 1. Det med pinsefeiringa ble prentet inn med høyt volum av en religionslærer(ja, det het jo det den gangen i steinalderen) på ungdomsskolen.

  Tror jeg vet hvem dine tidligere naboer var. Far i huset stammer fra nabogården her. Kjenner dem ikke, men har hilst. Verden er jo ikke så stor, iallefall ikke på Gjøvik, hehe.

  SvarSlett
 2. Syrinene her er bare en smule lenger kommet enn dine. Jeg bor på ei øy og da har vi den kalde sjøen rundt oss på alle kanter så derfor er mange ting seinere her enn inne på fastlandet. Så jeg opplever det samme som deg. Syriner inne i Kr.Sand har stått i blomst lenge, men her har vi dem helt i starten.
  Og vinden er heller ingen ukjent gjest her hos oss, den er skjelden velkommen.

  God pinse!

  SvarSlett
 3. DEN kjenner jeg igjen ! Med at alt går litt tregere for oss på fjelltoppene, altså. Syrinen din har kommet langt i forhold til min, nesten så jeg lurer på om det i det hele tatt er liv i den.
  Men vi har jo andre fordeler, da. Lengre vinter, for eksempel - og dermed kortere sommer. ( Eh... )Og utsikt, det har vi jo. Og... Tja...

  Kos deg på fjelltoppen din. Jeg sitter på en tilsvarende litt lenger nord.

  SvarSlett
 4. Jag har just lärt mig att man kan koka syrensaft! Men jag har inte tid, och snart har de blommat över :-( Har du provat?

  SvarSlett
 5. Pinse - iflg min sønn da han var barn og vi satt og diskuterte hvorfor pinse - det er jo kirkas bursdag;-)
  Her hos oss har vi også syrinens blomstring tilgode, men jeg føler på meg at noe skje i helga.
  Ønsker deg ei flott varm pinse!!

  SvarSlett
 6. Vilken tur du har att du fortfarande ha syrenblomningen att se fram mot. Våra är redan helt vissna. Det går så snabbt att man inte hinner med allt man vill.

  Jag har provat att koka syrensaft en gång, men jag tyckte mest att det blev blaskigt. Jg tror jag tog blommorna vid fel tid eller också inte tillräckligt många.

  SvarSlett
 7. Åh vilken fin blogg! De randiga sockorna ser jättehärliga ut!
  Jag lägger till dig i min länklista om det är ok?!

  SvarSlett
 8. Håper du koser deg i sommerværet og at syrinene dine står i full blomst! Jeg må visst vente enda litt lenger på min, den står i skyggen av huset hele dagen og bruker laaaang tid på å blomstre. Men plommetreet blomstrer - hele 5 blomster - wow dette lover godt for plommehøsten :-)

  SvarSlett
 9. Våra syrener har inte blommat ut ännu. Men din berättelse påminner mig om en kollega som berättade att när terminen var slut i Göteborg, och syrenerna utblommade, så åkte hon till Dalarna och hade vävkurs där. Då blommade syrenerna där. Därefter åkte hon norrut till Hoting och då började syrenerna blomma där. Inte så dumt!

  SvarSlett