torsdag 14. mai 2009

Long distance love…

Jeg er en heldig mamma. I tillegg til Sønnen som synger, har jeg en Datter som sender meldinger. Denne meldingen fikk jeg i går.

Det er ikke bare bare for mor når Datteren på 16 flytter 32 mil og seks timers bussreise hjemmefra for å gå på videregående skole. Men det går fint. Bra vi lever i mobiltelefonens og PC-ens tidsalder!


Siden det snart er 17. mai, tar jeg med dette sporty bildet av Datteren fra da hun var seks år – iført Romeriksbunad. Dette må være en veldig tidlig versjon – for den er arvet etter min tante som var seks år i 1943. Så vidt jeg husker i farten, stammer Romeriksbunaden slik den er i dag fra tiden rett etter krigen, da nasjonalfølelsen var på topp. Det er farmor som har brodert den, tror jeg bestemt. Dette må jeg forske litt mer i.

Og nå er det like før det kommer noe strikking på denne heller tvilsomme strikkebloggen. Venter bare på at fotografen skal bli inspirert, så kommer det!

Ha en fin kveld! Været har ikke helt bestemt seg her – det er sol på den ene siden av huset og truende sorte skyer på den andre.

12 kommentarer:

 1. Så koselige melding da gitt! Vi krysser fingrene for at været blir bra - bare blås de sorte skyene i en annen retning enn min;-)

  SvarSlett
 2. 16 år og på hybel. Jeg grøsser ved tanken... ;) Men verden har jo gått framover, så kommunikasjonen er lettere (og hyggelig) nå.

  SvarSlett
 3. Hallo!!!
  Jeg vil bare si at jeg fremdeles lever.....selv om kreftene ikke er helt på topp for tiden! At det går an å utmane seg selv så til de grader? men vi som har "Flink pike" syndromet driver med slike ting til stadighet.....kjenner deg igjen, eller?
  Ellers er det som vanlig koselig å komme innom din blogg. Vi sees!

  SvarSlett
 4. Så koselig å få en slik melding da! Og så flott hun er i bunad. Det er et nydelig festatrekk som jeg bare kan misunne på avstand. Har aldri hatt selv, bare en fake en da jeg var 5-6 år hehe. Hvert år den 15.mai bestemmer jeg at nå skal det skje - nå skal også jeg ha bunad innen neste mai, og neste 15.mai står jeg der igjen...

  SvarSlett
 5. Hehe - festatrekk kan være så mangt - denne gangen betyr det festantrekk!

  SvarSlett
 6. UÆ! Barnet mitt er 30 han og jeg bekymrer meg hver eneste dag. Du er tøff som greier den der. Og da er det vel ekstra hyggelig med meldinger og ting. Har du Skype? Det bruker vi masse.

  Mio min Mio ER den nydeligste bok som finnes. Jeg er så helt enig med deg. Den ligger oppe på soverommet og av og til tar jeg den frem om natten og leser litt i den. Når sånn søvnløs uggenhet tar helt overhånd. Det hjelper.

  Jeg håper dere får en super 17. mai. Jeg skal henge opp flagg i hagen. Kan naboen så kan jeg. Vi får håpe han ikke har skaffet seg kanoner.

  Ps. Ang. naboen. Nei, han er nok ikke alkoholiker selv om han vel ikke tåler alkohol. Bare en mann med masse problemer som har laget livet sitt litt for vanskelig for seg selv. Jeg syns helst synd på ham, men man kan ikke hjelpe noen som ikke vil selv. Jeg har prøvd.
  Men jeg må jo le av og til. Det går over stokk og stein.

  SvarSlett
 7. Takk for hyggelige kommentarer alle sammen!

  Ruth: Hvem har sagt at jeg ikke bekymrer meg? Men hun er så selvstendig, hun var klar for å flytte hjemmefra i 5-årsalderen, så det går så bra så. Og det er jo fint at hun får gå på det hun har mest lyst til! Nei Skype kjenner jeg ikke til - må undersøke nærmere!

  SvarSlett
 8. Godt at vi har mobiler, jeg fikk min første for 12 år siden, så det går fremmover her i verden :-) Flere av barna som vokser opp i nabolaget har flyttet hjemmenfra i 16 års alderen for å gå på skole. Kvir meg til mine egne blir gamle nok, men antar at da er jeg vel forberedt på at det skjer..
  Ha en flott 17 mai helg og kos deg med familien!

  ps. jeg vet ikke hvorfor du ikke får lagt meg inn, skulle ikke være noe problem selv om jeg har wordpress.

  SvarSlett
 9. Joda, her drikker vi Mjøsvann og blir ganske herdet hva mikroflora angår, hehe. Vel, det er jo et renseanlegg, men....

  Jeg lurer forresten litt på hva slags skole din datter går på som måtte så langt avgårde? Bor ikke dere i ganske sentrale strøk da???

  SvarSlett
 10. Så koselig med sånne hilsener! Jeg har sønnen-16 år og den førstefødte- i Stavanger, og selv bor vi i Nordfjord...men han bor på internat, så det gjør det litt lettere for ho mor...

  SvarSlett
 11. Sjølsagt måtte det være ski-gymnas, såpass hadde det sikkert gått ann å tenke seg;) Ellers er det jo et bra utvalg i nær-området.

  Papparatsi-linse er vel å ta i en hel del, men iallefall 40-150 mm. Det går ann å få kjøpt større saker også, men da blir vel naboen nervøs, tenker jeg... hehe.

  SvarSlett
 12. Så sporty datteren din ser ut i bunad med stylter.
  Ønsker deg en god 17.mai helg :-)

  SvarSlett