fredag 8. mai 2009

Lotterigevinst…

Da jeg begynte å blogge for ca tre måneder siden, visste jeg ingenting om utfallet. Jeg kjente ingen som strikket og nesten ingen som blogget. Jo, nesten alle jeg kjenner kan nok strikke, men de gjør det ikke. De strikket til egne og andres babyer i forrige århundre, men det var lenge siden. Ingen strikker lenger nå. Ingen blogger heller, i hvert fall ikke som jeg vet om.

Derfor var jeg spent på om jeg ville få noen lesere i det hele tatt. Og heldigvis – det fikk jeg. Det er jo halve moroa å komme i kontakt med andre der ute – det var jo derfor jeg begynte å blogge, for å treffe likesinnede, for å få input og impulser og lære noe nytt. I slutten av mars hadde det vært 3000 lesere innom, og i den anledning var det tevling / konkurranse / lotteri for å feire dette overveldende antall. De som har 200 000 eller 700 000 lesere og sånn syns kanskje ikke det er så mye, men for meg, som ikke kjente en kart der ute, var det veeeldig mange.

Janette vant tevlingen. Anbefaler en tur innom bloggen hennes – hun er en stilsikker dame som strikker, syr, broderer, og ikke minst - snekrer. Jeg tar av meg hatten for dem som kan den kunsten, selv kan jeg knapt slå i en spiker dessverre. Vet ikke om hun lager mat, men nå har hun i hvert fall fått et par grytekluter i posten. Jeg deltar jo i en amerikansk gryteklut-swap, der hver deltaker bidrar med fem grytekluter, ulike. Det var mye morsommere å lage bare én av hver, det skjønner alle som lider av andrevott- eller andresokksyndromet, så jeg bestemte meg sporenstreks for aldri å lage to like grytekluter mer. Så Janette fikk ikke et par grytekluter, men to forskjellige.

Hun overlot til meg å velge farger. Hun har alltid finfine farger på det hun lager og viser på bloggen, men hva med kjøkkenet? Er det hvitt? Grått? Rødt? Sort? Blått? Grønt? Eller kanskje eik? Det er jo stilig hvis fargene passer sammen – men siden jeg ikke ante noe om dette, ble det random gjetting – og slik ble det:

Blå og gul – alle i Sverige liker vel blått og gult? Jeg håper det. (Den gule er litt gulere enn det som vises her).
Rødt og orange – friske retrofarger. Noen hevdet dessuten at rødt er den mest brukte gryteklutfargen - fordi man aldri finner gryteklutene når man trenger dem, og rødt synes i hvert fall godt.

Hvis Janette ikke liker verken rødt eller blått, kan hun snu den røde så den andre siden kommer foran. Black and white passer overalt.


Og hva hvis man blir lei av å lage mat i sommersola?? Ja, da kan man bare snu den blå grytekluten rundt så den andre siden kommer frem – og vips kan man ta frem pilene og spille dart i stedet!!


Flerbruks, med andre ord. Fikk idéen da jeg bladde gjennom bildene fra i fjor sommer og fant dette blinkskuddet.

God fredagskveld til alle - og god bedring til Janette som er syk!


11 kommentarer:

 1. Har du blogget i bare tre måneder? Jeg syns jeg har "kjent" deg halve livet alt.

  De er nå skikkelig fine de klutene dine og hun blir nok glad hun som får dem. Heldig er hun.

  Er det ikke ille når klær ikke passer lengre? Da jeg var i Glasgow sist skulle jeg ta på meg de svarte jeansene mine og fikk de ikke over baken engang. DA ble jeg deppa da. Etter at jeg hadde sittet der og surmult minst en time skulle jeg prøve en gang til (i tilfelle jeg hadde slanket meg et tonn på den timen, man vet jo aldri). Det var da jeg oppdaget at jeg hadde tatt med meg DH sine bukser og han er jo så tynn som en strek. Så du er sikker på at det er DIN bunad da?

  Huff, nei, jeg skjønner jo at du blir lei deg av sånt. Det er ikke det minste morsomt. Men nå kommer jo sommeren (sies det) og da går jo de fleste ned noen kilo.

  Ha ihvertfall en fin helg.

  SvarSlett
 2. Janette kan vara glad som får så fina grytlappar.

  SvarSlett
 3. Nej, hvor er de fine dine grydelapper - især de blå er jo lige min farve:-) Har du virkelig ikke blogget længere Anne - du er da bare så go`til det.

  SvarSlett
 4. Så klart du har mange lesere du har jo en knusegod blogg! Heldige Janette - jeg får heller la meg inspirere av gryteklutene dine, og hekle noen egne ved anledning. Artig med så forskjellige baksider, forresten.

  Ha en flott helg!

  SvarSlett
 5. Gratulerer med bloggjubileum!
  Jeg synes også det virker som det er lenger enn tre måneder siden du startet. Det er sikkert fordi du har så fin blogg og lager så mye fint.

  Janette er heldig som vinner disse fine gryteklutene, de var så smarte med to sider i forskjellige farge.
  Likte det jeg:)

  Og lykke til med videre blogging, jeg kommer til å følge med!

  SvarSlett
 6. Så flotte grytelapper. Kjempestilig mønster. Tror jeg må prøve det nå som jeg snart har laget sjal og sokker til alle jeg kjenner...... Synes du har hatt mange innom bloggen din jeg. Enig at det er utrolig hyggelig når noen titter litt i bloggen og skriver en kommentar. God helg :))

  SvarSlett
 7. PS. Finnes det oppskrift på grytelappene? Spesielt den siden med alle fargene :)

  SvarSlett
 8. Skikkelig flotte grytekluter:)

  SvarSlett
 9. Heldige henne, disse er skikkelig lekre! Det er visst dagen for misunnelse her i dag :-) Og fatt mot forresten, glemte å skrive i forrige kommentaren at her har vi sol, og godværet er på vei sørover. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 10. Kjempefine grytelapper! :) Jeg synes også at det virker som du har blogget lenger enn 3 mnd. Jeg liker veldig godt måten du skriver på, det er personlig og med humor, uten å bli utleverende. Du oppdaterer ofte, og det er jo også kjekt :)

  SvarSlett
 11. I saw your incredibly BEAUTIFUL potholders on Ravelry.
  Who knew you could have love at first sight with a potholder ! ?
  I tried to make one swimilar to yours but just can't figure out how to increase and keep the pattern.
  Will you be posting a pattern anytime soon ?
  I would be first in line to purchase it.
  Thank you for bringing "potholder happiness "
  to us .

  With wishes of Peace and happiness,
  Khadijah
  www.khadijahchadly.com

  SvarSlett