onsdag 6. mai 2009

Vogue-sokker...

Endelig litt strikking igjen her på bloggen!
Disse var raske og morsomme å strikke, og siden Dattera gjerne ville ha dem, strikker jeg ett par til til meg selv ganske snart.

Oppskriften sto i Vogue Knitting, winter 2008/09, og er designet av finske Mari Muinonen. Hun er litt av en mesterstrikker, og hvis du ikke allerede har vært innom på bloggen hennes, bør du absolutt ta en titt! Hun har mange kjente design på merittlisten, du kjenner sikkert igjen både Chevalier mittens og "dånekåpen" Sylvi, som har vært å se på manges blogger.

I Vogue het sokkene Cabled Socks, på Ravelry Cable Rolling socks. Jeg strikket dem med én tråd Sisu og én tråd Sandnes Alpakka fra restekurven, på pinner 4,5. Siden Sisu-garnet er flerfarget, forstyrret det flettemønsteret litt, men det syns jo. Alpakkagarnet gjorde at sokkene ble litt slappe, men sånn er det jo med alpakka.Til gjengjeld er de tykke, myke og deilig varme. Joda, det blir nok et par til meg og!

7 kommentarer:

 1. Herlige. Og jeg er helt enig med deg, hun kan det med kabler og møsntre. Har du sett det siste Vogue? Maris laaange strømper? De er lekre de.

  SvarSlett
 2. Det ser ud til at være et par rigtig lækre sokker. Jeg kender ikke hende du nævner, men vil straks gå ind og tage et smugkik....

  SvarSlett
 3. Slike kunne jeg ha trengt i dag, for nå er det guffent vær. Ikke langt etter snøen her ifølge rapportene. Men heller kaldt regn nå enn på 17.mai. Bunad og ullsokker, veeeelllll....

  SvarSlett
 4. Så fine de er, og jeg er også så enig - hun kan det med flettemønster! Skjønner godt at du vil ha et par selv også, de ser skikkelig deilige ut. Her på landet, med 3 grader på lufteturen til hunden i morges kunne jeg nok trengt et par jeg også hehe.

  SvarSlett
 5. Så flotte sokker du har strikket! Akkurat i dag kommer de godt med også, men jeg håper de blir overflødig en stund framover;-)

  Jeg har startet på et par selv også - og det gjør jeg egentlig hver gang er er ferdig med et "prosjekt". Skikkelig avkobling med sokker....

  SvarSlett
 6. härligt att se lite stickning igen :-) och tjusiga är dom!

  dina underbart vackra grytlappar har kommit (TACK!!!!) men jag har inte fått möjlighet att fota/blogga dom än. Har bihåleinflammation så allt ligger liksom på is här hemma :-(

  /janette

  SvarSlett
 7. Lekre sokker. Morsomt å blande to typer garn, spesielt ett flerfarget og ett ensfarget.....

  SvarSlett