torsdag 7. mai 2009

Finsk uke...

Det er visst Finsk Uke på bloggen denne uken. I går var det sokkene til Mari Muinonen. Hun har designet både for Vogue Knitting, Knit.1 Magazine og Twist Collective, så hun er litt av en kjendis i strikkeland.

I dag er det Baktusskjerf inspirert av Mustaa villaa. Ja, Baktusskjerfet er jo norsk da, og nesten alle norske bloggere har vel strikket ett eller flere av dette praktiske lille skjerfet. Jeg vet ikke hvem som egentlig står bak oppskriften, men jeg har strikket Strikkelises versjon. Mustaa villaa har gjort en vri på det som har slått godt an, kan vi se på Ravelry - nemlig med striper. Da jeg så skjerfet på Mustaa villaas blogg, skjønte jeg med én gang at her var sommerskjerfet. Jeg elsker røde og hvite striper!

Jeg har strikket skjerfet i ensfarget Lerke fra Sandnes tidligere, i 50/50 ull og bomull, det ble deilig og mykt, men litt i varmeste laget til sommerbruk. Nå valgte jeg Svale i stedet, det er også et garn fra Sandnes, med samme strikkefasthet som Lerkegarnet, men i 50% bomull - 40% viscose - 10% silke. Et ekte sommergarn, med andre ord, og i massevis av fine farger. Norsk garn er faktisk veldig billig, sammenlignet med tilsvarende utenlandske garn, bare 32 kroner pr nøste (50 gram) koster dette fine sommergarnet. Jeg liker det godt. Skulle jeg gå tørr for ny inspirasjon, hvilket antakelig aldri vil skje, har jeg lyst på et til, i sorte og hvite striper. Så nå er det bare å strikke i vei.

Til slutt et bilde fra en aftentur i "min" skog. I min barndoms skog var det gran og bjørk og osp, og skogbunnen var dekket av blåveis og hvitveis om våren og all verdens markblomster om sommeren. Her jeg bor nå, er det furu og bjørk, og ikke en blomst i mils omkrets. Til gjengjeld er det lyng i massevis, og det er jo praktisk om høsten - da er det bare å hoppe i skoene, stikke ut i skogen rett utenfor døra og plukke med seg litt blåbær eller tyttebær. Men jeg savner hvitveis om våren!

Ha en fin kveld - nå skal jeg på jobb!

9 kommentarer:

 1. Ikke en eneste hvisveis heller??? HVor i all verden er det du har funnet på å bosette deg?;)

  SvarSlett
 2. Den sjalen kommer att bli fantastiskt fin!

  SvarSlett
 3. Så orginalt med striper. Og fine strømper du har laget:)

  SvarSlett
 4. Hei hei - det blir sikkert et fint Baktusskjerf. Flotte farger som hlrer sommeren til.
  Su får hogge ned litt av skogen så skal du se hvitveisen kommer...;-)
  Ønsker deg ei flott maihelg!

  SvarSlett
 5. GH: Jeg bor jo midt i skauen da - og hva som vokser her har noe med jordsmonnet å gjøre. Mener jeg lærte noe om podsolprofil (???) da jeg gikk på videregående. Jeg skrev at det bare er furu og bjørk her, men nå ser jeg jo at det er en gran midt i bildet. Ooops.

  Sidsel: Vi HAR hugd ned en del trær - det er faktisk et stort boligfelt her inni skauen. Men fortsatt ingen hvitveis, de vil rett og slett ikke vokse her. Men hestehov har vi, i grøftene. Og i skogen har jeg sett en og annen skogstjerne om sommeren. Men ellers bare lyng.

  SvarSlett
 6. Det høres nesten litt ut som her. Men her er det ingen skog i det hele tatt. Plantet skog, ja, men det er jo bare juks.

  Jo, den boka! Jeg har jo så sansen for Cookie A sine design. Og det er noen fine i denne også, men på langt nær så mange som jeg forventet. Det er noen skikkelig kjedelige og gørre design også. Og som er vanskelige og kjedelige strikke! DET er en dødsynd, spør du meg. Men - igjen - smaken er så forskjellig. Og jeg ER jo litt sær da.

  SvarSlett
 7. Jeg ble sittende å se på kantene dine på baktuskjerfet, jeg. Så vakre de var. Kan du forklare hvordan du har gjort det for å få dem så pene?

  Hvis det er lyng og furu så er det sikkert en del kantarell også? Eller annen sopp?

  SvarSlett
 8. Så snygg den rött och vitt är en oslagbar färgkombination!

  SvarSlett
 9. Dette blir lekkert! Jeg har strikket i selvstripende garn, men det ser ut til at jeg kanskje må ha et nytt... Å ja, det er ikke bare du som ønsker deg alt du ser i min blogg hehe. Godt at vi kan inspirere hverandre. Veldig enig med Pinneguri, de kantene var bare nydelig utført!

  SvarSlett