lørdag 9. mai 2009

ABC i ord og bilder # 10...

Flere ABC-historier hos ABC-en mor, Petunia. Ukens bokstav er J.

J er for Juks…

Jeg har en venninne med grønne fingre og stort pågangsmot. For noen år siden anla hun, med egne hender og hestekrefter, en stor flott dam med en million runde steiner og mengder av vakre blomster og busker rundt, pluss en sildrende fontene i midten. Jeg ble nesten lysegrønn av misunnelse – for sildrende vann i hagen ville jeg også ha!

Nå var dammen hennes større enn hagen min, og ingen her i huset hadde ork til å sjaue gresstorv, jord og stein i tilstrekkelige mengder. I stedet ble det litt JUKS her hos oss – en bitteliten fontene i hjørnet av blomsterrabatten. Marikåpen stortrives med vanndråper på bladene, og bak i halvskyggen lyser en ceriserød busknellik opp. Her fikk jeg plass til litt av steinsamlingen min, og nå har vi også vann i hagen! Snart kan jeg ligge på den blå benken (skimtes så vidt her) og slumre i ettermiddagssolen, under bestemorteppet (når det en gang blir ferdig) og lytte til sildrende vann, lukke øynene og drømme meg bort.

Imens pøser regnet ned utenfor. God helg!

15 kommentarer:

 1. Dette ser jo svært så koselig ut da! Rennende vann, nå ble jeg misunnelig hehe. Ja ære være de med grønne fingre, mine har ikke antydning engang - men man kan jo ikke være flink til alt heller da sier jeg til meg selv.

  SvarSlett
 2. Det høres herlig ut, bortsett fra regnet - har dere det i Oslo, arver vi det i Uppsala et par dager senere :-)

  SvarSlett
 3. En vanndam eller fontene gir absolutt noe ekstra til hagen. Håper du får mange varme og deilige solskinnsdager i tiden framover slik at du virkelig kan nyte hageflekken din. :)

  SvarSlett
 4. Vann er vann, stor eller liten dam. Kos deg med den dammen du har.

  God lørdagskveld!

  SvarSlett
 5. En dam i hagen - om det så er en liten en, hadde vært kjekt! Og da snakker jeg ikke om søledammer.
  Vi satser på sol og sommer, gjør vi ikke?

  SvarSlett
 6. Klart vi satser på sol og sommer!!! Jeg glemte visst å skrive at bildet er fra i fjor sommer - foreløpig er det ikke fullt så grønt her hos meg.
  Og Elisabeth - regnet var visst bare en skur. Så ble det atter sol. Det veksler litt i dag.

  SvarSlett
 7. Koselig med vatn i hagen :)

  SvarSlett
 8. Skjønner deg så godt jeg! Vann i hagen er noe jeg og sikler etter, men blir nok liknende din varant om det noensinne blir noe, men er jo veldig koselig uansett da! Flott innlegg!!

  SvarSlett
 9. Ingen trädgård är komplett utan porlande vatten.Så vilsam för sinnet

  SvarSlett
 10. En lille oase - giver fred i sind!

  SvarSlett
 11. Det må være koselig med vann og dam i hagen :0) (0:

  SvarSlett
 12. Vann er et livgivende element;-) i tillegg medvirker lyden av rennende vann til fred og ro i sinnet. Håper vi får mange dager hvor vi kan nyte lyden av juksevann istedenfor det som kommer fra himmelen ned;-)

  SvarSlett
 13. Hei, har lagt deg til i blogglista mi etter å ha besøkt deg rett som det er! Du har så mange fine bilder og tekster til bildene i tillegg til mye fint håndarbeid! :-)

  SvarSlett
 14. Jublende flott ABC - J.
  dette er slett ikke juks, kun tilpassing til realitetene. Og så romantisk

  SvarSlett