mandag 18. mai 2009

Og alle var enige om at det var en fin dag…

Det har vært en strålende helg. På fredag kom Dattera hjem, ung og sprudlende og klar for å feire 17. mai. Så hvitt som det hvite var kjolen, og så rødt som det rød hennes kinn, hennes øyne er blå som fiolen, hun er flagget som vaier i vind.

På lørdag vant vi Melodifestivalen. Man kan mene hva man vil om Grand Prix, og det gjør man jo, men Alexander Rybak er nå et sjarmtroll da.

Søndag ble været enda bedre enn forventet – med lysegrønt bjørkeløv og norske flagg mot knallblå himmel. Glade barn i toget, staselige bunader, en flott og tankevekkende 17. maitale, Dattera fikk gått på stylter i år igjen (i den hvite kjolen…), to unge nyutspungne russ i tyve grader pluss i russetoget (Poden + kjæresten), lunsj med gode venner og familiebursdag hos nevøen som ble 15 år på selveste syttende mai.

Litt flaks skal man ha. I dag våknet vi under skråtaket til lyden av regn. Det er noe forfriskende med vårregn, alt blir rent, fint og fritt for blomsterstøv – og etterpå blir alt enda grønnere. Nå skal vi pusse skoa og rydde vekk 17. maisløyfene. Det er surt og kaldt i dag. Dattera ringte meg fra bussen, på vei tilbake til sin lille verden, og lurte på om jeg kunne strikke ullsokker til henne. Såklart jeg kan. Offwhite eller brune sokker, lange og med fletter. Det er kun et spørsmål om tid, my love.

5 kommentarer:

 1. Vilken skön helg du har haft.

  SvarSlett
 2. Ja det var en härlig utklassning Norge bjöd på! Vi njöt, även om vi inte är några melodifestivalsfantaster vanligtvis ;-)

  /J

  SvarSlett
 3. Grattis Norge x 2!
  Vad fin dottern är i sin klänning.

  SvarSlett
 4. Klart datra må få sokker, men har ikke mammaen igjen noe selvfarget da ;)

  Regn og kaldt her også, greit at være klaffer av og til.

  Ønsker deg ei fin uke.

  SvarSlett
 5. Høres ut som herlig feiring! Klart hun må få sokker, når noen spør er det jo bare gøy å strikke.

  SvarSlett