lørdag 16. mai 2009

Norge i rødt, hvitt og blått…

Jeg kunne ikke dy meg, det er jo 17. mai i morgen – så jeg måtte lage en ørliten Søttende Mai Special Edition.

Bevæpnet med rød og blå konditorfarge og en slant eddik gikk jeg til verket. Klok av skade gjøv jeg ikke løs på 100 gram med en gang, men lagde en liten prøvekolleksjon først.

Denne gang foregikk fargingen i mikroen. Endelig ble den brukt til noe også - og det satte fart i sakene. Fargene ble kanon, de, men Rødt, Hvitt og Blått ble det ikke… Med erfaring fra marsipanroser og julemarsipan hadde jeg forventet at den røde ville bli mer rosa, men den ble dyp og fint rød. Den blå hadde jeg større forventninger til – men den ble turkis!
Lekkert turkis, faktisk, så nå har jeg gått til innkjøp av et helt batteri konditorfarger, for sånne sokker kunne jeg godt tenkt meg. Det går med en del farge her.

Forresten, han som skrev Norge i rødt, hvitt og blått og hevdet at Det blå ga sin farge til breen, han kan jo aldri ha sett en isbre. For inni isbreen er det slett ikke blått, men veeeldig turkis! Det er noe av det vakreste som finnes, faktisk, men det er en helt annen historie.

Så her ble det Norge i dyprødt, offwhite og turkis. Uvant, men fint – hurra!

Ønsker alle en strålende fin 17. mai!!!

6 kommentarer:

 1. Flott innlegg - igjen. Du er ivrig på farging og det er jo spennende å se hvilke resultat du får.
  Kos deg i morgen - vi håper på oppholdsvær og strålende sol.

  SvarSlett
 2. Så fine garn det ble, jeg måtte ta dem med i mitt inlegg i dag. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Hurra for de fine flaggfargene, det var en vel anvendt 17. mai!

  SvarSlett
 4. Herlige farger, du er flink!! Det er nesten få jeg får lyst til å prøve selv, har en gul konditor farge hjemme, kanskje jeg skal prøve den på en liten bit.. :-)

  Ha en flott uke!

  SvarSlett
 5. Jeg skjønner at det er ikke så godt å forutsi resultatet med alle disse fargene - men jeg syns Norge i dyprødt, offwhite og turkis er flott jeg :-)

  SvarSlett
 6. Hehe, Norge i rødt hvitt og blått er jo urgammelt, på tide med en ny tradisjon - din er superflott syntes jeg! Sier det igjen jeg, dette ser sååå gøy ut - en dag skal jeg også prøve - det er satt på listen min :-)

  SvarSlett