lørdag 6. august 2011

Lilla dag...

Det er en lilla dag her på bloggen. Bildene ble tatt på en solskinnsdag nylig. Siden har vi hatt litt regn. Jeg har ingenting imot regn, merker jeg, fortrinnsvis i små porsjoner.


Kaffe i morgensol - i lilla kopp, en souvenir fra årets sommerferie på Bornholm. Perfekt kopp med fine, runde former. Den ble raskt en favoritt, til tross for at den er lilla og dermed ikke matcher noe som helst annet i husholdningen. Den malte steinen er også fra Bornholm, kjøpt på markedet i Svaneke. På den står det "At løfte sit ansigt mod solen en stund - At sidde og filosofere - At føle sig glad og godmodig og rund - Hvem kan dog ønske sig mere". Måtte jo kjøpe den! Jeg har mange kopper og mange steiner i mine samlinger, men det er alltid plass til en til.


Lilla sokker, strikket i Cherry Tree Hill Supersock Solids (100% merino), kjøpt hos Projo for lenge siden. Strikket på pinner 2,5, og det gikk med ca 90 gram garn. Mønsteret heter Looking Glass Socks. Det var Vilma som tipset meg om det - hun har strikket flere par i flotte farger. Det snedige med akkurat dette mønsteret, er at det både er dekorativt og elastisk, og dessuten morsomt å strikke. Elastisk er i grunnen ganske praktisk på sokker, må jeg si, de sitter mye bedre da. Og hvem orker vel å bruke sokker som siger? Jeg husker ikke hva fargen het, men den matcher i hvert fall lavendelen perfekt. Nå går jeg jo helst barbent i hagen mens lavendelen blomstrer, og ikke med ullsokker, men men...

Og jeg har strikket to, jada:


I  juni hadde jeg en sånn fin plan - jeg skulle strikke ferdig én UFO pr uke i sommer. Det gikk ikke helt som planlagt. Men jeg har da strikket noen sokker i det minste, pluss et skjerf. Det er bare å stå på - det er nok å ta av.

Neste uke er det gryteklutuke her på bloggen. Kanskje kommer det en liten ferie-rapport fra Bornholm også, hvis jeg er i støtet. En fin & flott lørdag ønskes alle som er innom!

8 kommentarer:

 1. Jeg "har" det med stener jeg også, drar dem med hjem allesteder fra. :) Så synd at du ikke er hjemme, men New York er jo ikke akkurat noen dårlig erstatning vel? Spennende. Jeg har aldri vært der, bare stått på flyplassen i New Jersey og sett over så jeg er en ørliten smule misunnelig.
  Du har like koselig innlegg i dag også du.

  SvarSlett
 2. Som stensamler falt jeg også pladask for stenen din! Sokkene er også kjempefine. Ikke dumt mål å skulle gjøre ferdig en ufo i uka, hmm... Og ja, vi vil gjerne høre litt om ferie på Bornholm!

  SvarSlett
 3. Sa flott med fine erinneringer av en deilig ferie. Super sokker også, jeg liker fargen godt! Har en slik nøste liggende fra Projo!

  SvarSlett
 4. Flink du er som strikker så avanserte sokker. Lilla er flott alene, trenger ikke passe til noe. =)
  Klem =)

  SvarSlett
 5. Så flotte sokker. Det mønsteret må jeg visst sjekke ut... Søt lilla kopp også. Er det ikke typisk at en faller for slike må-ha-den-supersøt/superpraktisk/superfin og så passer det ikke til noe av det en har?

  SvarSlett
 6. Knallfine sokker! Og jeg er helt enig, elastikk (ikke gummistrikk, altså) er et must i sokker. Men akk så mange sokkeoppskriftsfristelser på veien som er lekre og stilige og morsomme å strikke, men ikke bruke... Denne skal gå rett inn i to-do-lista mi! Tackar!

  Og lavendel er nydelig, virilie, velduftende, enkle. Hvorfor blir aldri mine store tuer?

  Fin-fin lørdag til deg også!

  SvarSlett
 7. Gryteklutuke, supert! Er akkurat iferd med å avslutte et par annepålandet grytekluter. Garnet mitt var nok litt tjukt, for det ble bare to rapporter med musetagger. Men fine ble de.
  Superfine lilla sokker.

  SvarSlett
 8. Herlig sten, nydelig kopp og superfine sokker. Bornholm er fint, det er bra mange år siden jeg var der men kunne godt tenke meg å far dit igjen.
  Ønkser deg en fortsatt fin søndag!
  Pernilla

  SvarSlett